Help/Troubleshooting

Nelamuriri radiator

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Nelamuriri radiator

Mesajde Cornel001 » 21 Apr 2008, 14:28

Avand aseara putina treaba pe la masina am observat un lucru, de fapt doua dar unul il stiam de mai demult.

-Pe marginea de jos a radiatorului este o portiune spre centru-stanga, in lungime de 1.5-2 cm, usor indoita in sus, indoitura avnd cca 5 mm (juma de cm) deplasare in sus.
-cel pe care il observasem de anu trecut : in lateralele radiatorului sunt vreo doua 'bare', clindrice, care vin lipite de el, iar imediat dupa aia urmeaza o fasie de cauciuc. aceasta in dreapta vine infasurata prin dreapta barei, adica pe partea opusa radiatorului (nu stiu exact ce infasora ca nu se vede), iar pe partea stanga nu mai trece printre obiectul de unde vine si bara, ci sta drept, acoperind, bara si o suprafata egala cu vreo 2 cm in lungime x toata inaltimea radiatorului, din partea stanga a radiatorului (scuze pt exprimarea defectuoasa).

Acum doua nelamuriri :
-afecteaza astea cu ceva ? pana acum n-am observat vreun comportament anormal dar... sa vedem cand or fi calduri mai mari (desi cel putin problema a doua a trecut deja cu brio prin cele de anul trecut daca nu ma insel)

-oare de unde or fi aparut (asta e mai mult retorica). Pt pb a doua, nu pot sa bag mana in foc daca asa a venit in fabrica sau e de la cele doua dati cand am bagat-o in service pt avarii in fata (de fapt trei dar ultima a fost chiar minora, doar de revopsit bara fata). Insa cele doua avarii au fost doar pe tinichigerie, nu ar fi avut ce sa umble sa desfaca radiatorul. Practic a fost afectata doar capota, grilajul, bara fata, farurile ioc (doar unul zgariat putin in al doilea eveniment) si tot in al doilea suportul ala pe care stau farurile nu stiu cum ii zice.
Pt prima problema... hai sa zicem ca s-a lovit undeva pe drum ce o piatra ceva. Dar, exact sub ea se afla tot asa, o bara sau ceva de genu, plus ajunge acolo si pragul de sub spoiler, si pe ele nu se vad urme. Na, pragul ala a fost inlocuit de curand ca dadusem peste o bordura ceva si daca tot am bagat-o in service... dar bara aia din cate imi dau seama nu are legatura, adica nu cred ca fusese inlocuita. Poate niste foto facute de asigurator inainte s-o bag m-ar lamuri, daca cumva se vede din ele. Sper ca nu mi-au inlocuit radiatorul in service pe sest.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Re: Nelamuriri radiator

Mesajde badboy20cm » 23 Apr 2008, 10:16

din moment ce nu iit curge,si merge ok ,nu vad care sa fie problema la 5 cm indoiti ,si eu am poate mai putin poate mai mult dar nu am nimik,se poate ca,chestia aia sa fii obtinuto la reviziile la care ai fost ,si oricum cateodata e imposibil sa apara anumita chesty si uite ca se intampla,baftaa
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag
VIN: WF0WXXGBBW1U89568

Mesajde verga_Cip » 23 Apr 2008, 11:09

Cornel, cere o poza la un radiator nou la Forcar sau, cauta pe ebay ca sunt. Si compari....poate te ajuta cumva asta...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Cornel001 » 19 Mai 2008, 22:34

Am revenit cu poze.
In prima poza, se observa in josul radiatorului o mica "denivelare"... probleme n-am observat. vroiam sa stiu daca sa ma ingrijorez sau nu.
In urmatoarele doua poze:
in stanga se poate vedea un "acoperamant" de cauciuc care vine peste radiator
in dreapta nu e nici unul, pare strecurat prin dreapta lui.

PS le-a atasat in ordine inversa. Deci primul e cel mai de jos.
Fişiere ataşate
radiator_3.JPG
radiator_2.JPG
radiator_1.JPG
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde badboy20cm » 20 Mai 2008, 19:31

pARErea mea ca nu ai de ce sa iti faci griji pt un nimik ,la altii sunt si mai rau si nu au probleme,si eu am ceva de genul pe la radiator da nu imi fak griji ca nu am dece
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag
VIN: WF0WXXGBBW1U89568

Înapoi la Help/Troubleshooting