de DanielArdelian2 » 21 Apr 2008, 15:47
M-am intalnit astazi cu un fost coleg de facultate, sa-i spunem Mitica.
Nu am fost niciodata prieteni buni, dar nici dusmani n-am fost, asa ca ne-am oprit sa schimbam cateva amabilitati.
Mitica era la volanul unui Passat mare si negru, modelul anterior. TDI. Eu eram cu Fiesta. Mica si rosie.
Mitica era intr-o camasa fitzoasa, cu ochelari de soare de extraterestru, cu un celular care avea mai multe butoane decat tastatura asta pe care scriu acum.
Chiar si in timpul facultatii, Mitica era mai bine imbracat si mai "dotat" decat mine. El conducea Golf 4 (TDI, ofcourse) pe vremea cand eu faceam naveta cu trenul. El avea celular pe vremea cand eu imi dramuiam banii sa-mi ajunga si de o bere la sfarsit de saptamana. Tin minte ca eu imi rupeam coatele pe birou invatand, iar Mitica facea bani frumusei din vanzarea de CD-uri cu soft piratat in Complexul Studentesc. Si la sfarsit de semestru era prezent la mine la usa sa-i fac si lui un proiect la "Programare" ca el nu poate saracu' ca e obosit ca azi-noapte a venit de la Bucuresti cu niste afaceri.
Si cum povestim noi, vine vorba si despre masini. Mitica imi povesteste cu suparare si cu patos cum Passat-ul lui, masina perfecta, l-a lovit un dobitoc in spate si a dus-o la reprezentanta iar mitocanii de acolo i-au dat-o inapoi in doua culori, cu vopseaua scursa, toata murdara de praf de chit in portbagaj, asta dupa ce i-au tinut-o doua saptamani in service, ca ce nesimtiti is aia de la reprezentanta. Da' ce sa-i faci, ca asa e in Romania, frate, toti te fura, fratee...Ma rog, imi suna cunoscuta faza, incerc sa-l consolez explicandu-i ca nici la Ford nu e mai bine, tot niste ciocanari avem si noi in service-uri.
Si in timp ce povesteam noi, ii suna celularul. Raspunde Mitica, sictirit, si incepe sa tot zica "da, domnu', acuma sunt in drum spre dvs., in 10 minute ajung, da, domnu', azi chiar vin, da, stiu, dar aseara a intervenit ceva si s-a facut tarziu si nu v-am mai sunat, bla bla bla". Si dupa ce inchide imi povesteste ca el are acum o afacere cu termopane si constructii. Eu il intreb politicos cum merg afacerile. El raspunde ca binisor, da' trebuie sa stii cum sa faci banu', frate...Si imi povesteste cum mai fenteaza el clientii mai slabi de inger, facand contract si factura pe un fel de sticla si in realitate le pune altceva, ca majoritatea is prea fraieri sa se prinda, pai ce frate, romanu' cum vede un pic de termopan acolo da pe spate, pune botu. Si ce smecher e el, si ce fraier e clientul care tocmai il sunase ca si-aseara i-a spus ca merge pe la el sa-i faca niste masuratori da' n-a mai avut chef de el, asa ca nu s-a mai dus.
Ca deh, traim in Romania...asta e, frate !
Va spun sincer, inca nu mi-am revenit.
Numai mie mi se pare sau mai sesizeaza careva ironia in toata povestea asta ?
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]