Discutii libere/forum

sa nu mai platim rovinieta !!!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

sa nu mai platim rovinieta !!!

Mesajde estendir » 26 Mar 2008, 22:35

Propun sa nu mai plateasca nimeni taxa de drum in romania. Acum vin de la un drum lung Iasi-Klagenfurt(austria) si mi-am rupt masina in 2 prin Romania. Pentru ce sa platim taxa de drum, ca sa imi iau masina buna dupa care sa trebuiasca sa repar cate ceva de fiecare data cand merg la drum cu ea? Asta in cazul in care mergi cu cat e limita conform categoriei de drum pe care mergi ...
Imi pare rau ca mi-am luat rovinieta anu asta!

As plati cu cea mai mare placere dar sa am pe ce merge.Nu imi trebuie drum de categorie europeana, pe care teoretic se poate mere cu 90-110 si sa merg numa cu 10 la ora ca altfel imi raman rotile prin gropi (ex: drumul european din Nordul transilvaniei-nordul moldovei- Cluj-Dej-Vatra Dornei-Campulung Moldovenesc).Asta e doar un exemplu.
Deci dupa logica : platesti pentru ca beneficiezi de ceva propun sa nu mai platim nimic pt ca nu beneficiem !!! (mai e si taxa inclusa in pretul benzinei care tot de drum e)
FF2 - 1.6i - Tournier
estendir
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2 Tournier 1.6i

Re: sa nu mai platim rovinieta !!!

Mesajde Cornel001 » 26 Mar 2008, 22:37

$1 scrie:$2atra Dornei-Campulung Moldovenesc

Ala plin de bombardamente ? Auzisem ca l-au refacut.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde estendir » 26 Mar 2008, 22:40

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2atra Dornei-Campulung Moldovenesc

Ala plin de bombardamente ? Auzisem ca l-au refacut.

acu 3 zile am fost pe ala si e asa cum am zis
cand am trecut pe la pasu tihuta e tot la fel ...si inca mai naspa : are portiuni peticite si ai impresia ca poti sa mergi cu macar 60-70 cand iei o groapa de iti vine sa te duci sa ii omori pe toti de la drumuri. Asta pt ca oricum nu ai cum sa le ocolesti.
FF2 - 1.6i - Tournier
estendir
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2 Tournier 1.6i

Mesajde bogdanv » 26 Mar 2008, 23:03

fara sa vreau am facut chestia asat...si m-am plimbat nu gluma. de la inceputul anului n-am rovigneta....ma mai gindesc daca sa iau sau nu...cit e amenda?
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde marilyn.m » 26 Mar 2008, 23:56

nici eu nu mi-am luat rovinieta. nici nu am de gand. amenda e 10 mil totusi....nici anul trecut nu am avut, nu a obs nimeni.
marilyn.m
Gold Member

Maşina: 2003 Mondeo TDDI

Mesajde alexaltdar40 » 27 Mar 2008, 00:20

Nici eu nu mai am ! Mi-a expirat acum vreo luna. Sa le fie rusine cu drumurile lor cu tot! In Buzau e crima! Nu stiam de ce imi clancane portbagajul...Cand de fapt mi+am dat seama ca erau o carca de gropi......:D :D :D
Ford Sierra 2,0 OHC 1986 / 29 de ani, si mai merge 29 ... :D
Ford Cortina 1,6 OHC / 1973 , are 42 de ani si e o masina de poveste ... :D
Audi A4 1.8 TURBO / 2002 , multitronic, 150 de cai ... :D
Lada 1500 / 1980 , in curand doar o amintire ... :D
.... in curand si altele ....
alexaltdar40
1nsane Member

Maşina: Ford Sierra 1986 + Ford Cortina 1973 + Audi A4 2002

Mesajde catser » 27 Mar 2008, 08:37

A mea a expirat in februarie, si nu mi-am mai luat alta.
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde bogda1313 » 27 Mar 2008, 09:03

Mie mi se ridica tensiunea de fiecare data cand fac drumul Ploiesti-Slanic. Nu-mi pot imagina drum mai prost.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Tiry213 » 27 Mar 2008, 09:06

Sincer sa fiu, nici nu stiu daca eu am sau nu. Mie imi face tata toate asigurarile :))
Dar nici nu m-a intrebat vreun politist de ea.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde THE_HULK » 27 Mar 2008, 09:25

Eu am luat rovinieta, ca deh, amenda e mare. Daca am fi intr-un stat civilizat, am putea da in judecata Societatea de Drumuri si Autostrazi (cica) si am castiga fortandu-i sa faca drumuri bune, dar cum traim intr-o tara de cacat...o sugem gros ca suntem fraieri. :(
THE_HULK
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Senso 1.4 tdci

Mesajde Tiry213 » 27 Mar 2008, 09:29

Parerea mea e, ca scriem aici pana ni se tocesc degetele si tot degeaba. Nici nu mai citesc macar, ca mai rau ma enervez. Mai citesc mai pe seara, ca atunci nu mai am si alte cauze de nervi =))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alma » 27 Mar 2008, 09:49

eu unul nu mi-am cumparat-o niciodata din motivele expuse de voi mai sus!
Dai bani si drumuri ciuciu!
Daca am fi si noi o tara civilizata si am sti ca ce platim pentru drumuri s-ar duce intr-un cont special de care sa nu se atinga nimeni decat pentru destinatia care a fost creat atunci as plati!
Daca as sti ca Km de sosea nu este de trei ori mai scump si de zece ori mai prost ca in occident de asemenea... as plati! :-"
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Alma » 27 Mar 2008, 09:54

$1 scrie:$2u unul nu mi-am cumparat-o niciodata din motivele expuse de voi mai sus!
Daca am fi si noi o tara civilizata si am sti ca ce platim pentru drumuri s-ar duce intr-un cont special de care sa nu se atinga nimeni decat pentru destinatia care a fost creat atunci as plati!
Daca as sti ca Km de sosea nu este de trei ori mai scump si de zece ori mai prost ca in occident de asemenea... as plati! :-"

aaa si sa nu uitam!
daca as sti ca am fi si noi in normalitate si am descentraliza toata puterea asta decizionala care se afla la Bucuresti... as plati
Nu e posibil ca intr-un oras de provincie... pentru a monta/schimba un indicator de circulatie sa trebuiasca sa fie obtinut un aviz de la Bucuresti!!!!!!
Daca s-ar descentraliza toata aceasta putere decizionala si s-ar transfera de la aparatul guvernamental la Consiliile Judetene eu zic ca alta ar fi situatia! :-??
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde marilyn.m » 27 Mar 2008, 09:57

$1 scrie:$2u unul nu mi-am cumparat-o niciodata din motivele expuse de voi mai sus!

sunt total de acord cu tine.
marilyn.m
Gold Member

Maşina: 2003 Mondeo TDDI

Mesajde clady_09 » 27 Mar 2008, 10:10

Plus ca nu se gaseste intotdeauna....?
Oare masinile noastre sunt vazute doar ca surse de venit la bugetul staului ....
Cea mai de cacat tzara...
Apropo am caut clujul din bacau ... inca e jale pe la lacu roshu si pe langa tg mures...
Si da...ma numar pprintre cei care au platit rovinieta...O singura data m-a intrebat un militian de ea si chiar o aveam...
E o discutie inepuizabila cu un fond la fel de nasol ca cel al taxei de prima inmatriculare...despre care nu se mai aude nimic
FORD MONDEO OCT 2004 2.0 TDCI 116 CP TOURNIER BLEUMARIN
clady_09
Ford Freak

Mesajde THE_HULK » 27 Mar 2008, 10:17

LOOOOOOOL,da acum vad ce multi useri sunt cu ochii pe topicul asta. :D
Oricum, descentralizarea asta nu va avea loc niciodata, ca atunci Bucurestiul ar ajunge o ruina, nu ca acum nu e.
THE_HULK
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Senso 1.4 tdci

Mesajde Alma » 27 Mar 2008, 10:18

$1 scrie:$2 o discutie inepuizabila cu un fond la fel de nasol ca cel al taxei de prima inmatriculare...despre care nu se mai aude nimic

da!
inepuizabila ca cea cu taxa, ca cea cu pretul motorieni si ca multe altele care implica Clasa Politica din Romania, pe cei care ne guverneaza!
Prosti sutem noi ca ii votam la gramada pe toti din simpatie pentru unul sau doi care se regasesc printre ei! Ii votam desi stim ca ajung unde ajung cu singurul scop de a isi recupera investia cu care au ajuns pe liste!
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 27 Mar 2008, 10:45

Pai si pe cine sa votezi ? Nu ai pe cine. Toti sunt la fel.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 27 Mar 2008, 10:46

Citeste articolul "Factura NATO: 700 de euro pentru fiecare roman" integral in Cotidianul

Aderarea in 2004 la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a avut pentru Romania semnificatia confirmarii traiectoriei pro-occidentale adoptata, mai intai ezitant apoi din ce in ce mai clar, dupa 1989
Avand sustinerea cvasi-unanima a populatiei, intrarea in Alianta a presupus eforturi masive atat de ordin diplomatic si politic, cat si suportarea unor costuri financiare considerabile. Aceasta dincolo de costurile umane pe care le presupune prezenta trupelor romanesti in teatrele de operatii in care organizatia este implicata.

O evaluare facuta pe baza datelor disponibile arata ca inzestrarea armatei a consumat deja doua miliarde euro, iar aceasta suma nu reprezinta nici macar jumatate din necesar. In anii ce urmeaza va fi nevoie de alte, multe, miliarde euro pentru a avea, in cele din urma, o armata moderna.

Mergand mai departe cu calculele ajungem la concluzia ca fiecare roman are de platit aproximativ 700 de euro pentru sustinerea statutului de membru al NATO.

Aici nu sunt incluse costurile curente cu salarii, plata utilitatilor. E mult, e putin? Greu de spus, in conditiile in care avem de-a face cu o optiune strategica. De contextul de securitate regional si international si de statutul tarii ca membru responsabil al comunitatii internationale depind inclusiv optiunile de politica interna ale populatiei sau mersul economiei.

Intr-o Romanie ramasa in zona gri, undeva intre Occident si Rusia, incertitudinile ar fi fost mult mai mari, iar pericolele mai multe si mai greu de evitat. Au spus-o politicienii, o spun si expertii. Cititorii Cotidianul si Business Standard pot vedea in numarul de azi cum s-au cheltuit banii alocati inzestrarii armatei si care sunt intentiile pentru viitorul previzibil. Astfel, isi vor putea face o idee asupra costurilor reale ale unei decizii strategice.

“Ne-ar fi costat mult mai mult sa ne aparam singuri”

Expertii considera ca nivelul cheltuielilor pentru inzestrarea armatei la standarde NATO este pe deplin justificat si perfect rezonabil avand in vedere beneficiile multiple.

IULIAN FOTA, directorul Colegiului National de Aparare:

“Orice suma cheltuita pentru inzestrarea armatei la standarde NATO este mai mica decat ce ne-ar fi costat sa ne aparam singuri, pentru ca astfel beneficiem de capabilitatile aliatilor. In caz de agresiune, trebuie sa avem doar capacitatea sa rezistam pana intervin ei sa ne sprijine. Daca nu am fi fost membri NATO, probabil ca trebuia sa cheltuim cam 3-3,5 miliarde euro pe an pentru dotare, si cam 3-4% din PIB. In interiorul Aliantei, problema se pune mai degraba cat de inteligent cheltuiesti banii, pentru ca de cheltuit, ii cheltuiesti oricum. Mai trebuie sa tinem cont ca atunci cand vorbim de inzestrare, noi nu cumparam numai echipament, ci si relatia politica pe termen lung cu statul furnizor.

Cand alegi de la cine cumperi armament, este firesc sa tii cont de doua criterii: in primul rand, de interoperabilitatea si in al doilea rand, perspectivele politice de viitor ale relatiei.

Sigur ca puteam cumpara mult mai ieftin de la cine stie ce state mai la Rasarit, dar nu vrem sa riscam ca acestea, la un moment dat, intr-un context in care se strica relatia cu ei, sa ne taie aprovizionarea cu piese de schimb, de pilda! Asa incat e firesc sa alegi si in functie de cat de apropiat esti de aliatul respectiv si ce alte beneficii consideri ca mai poti obtine de la el pe termen lung”
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alma » 27 Mar 2008, 10:49

$1 scrie:$2ai si pe cine sa votezi ? Nu ai pe cine. Toti sunt la fel.

pai daca ar fi Legea Uninominalului asa cum ii spune numele am avea ce vota!
Mai se gasesc si exceptii! dar... oligarhii au facut ce au facut si au modificat-o in asa fel ca unii sa fie votati uninominal iar altii pe lista!
E un inceput dar... nu e ceea ce ar trebui!
1nsane Member

Mesajde Officer » 27 Mar 2008, 11:00

Am mai scris o data pe acest forum: nu am avut niciodata vigneta si nici nu voi avea pana nu avem si drumuri.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde zaboss » 27 Mar 2008, 11:04

$1 scrie:$2ai se gasesc si exceptii! dar... oligarhii au facut ce au facut si au modificat-o in asa fel ca unii sa fie votati uninominal iar altii pe lista!

Te înşeli. Nu se alege nici o listă, se votează exclusiv persoane. Diferenţa faţă de alegerea primarilor este că nu toţi cei clasaţi pe locul I vor câştiga. Va fi ceva de genul acesta:
Judeţul X, 3 circumscripţii, A, B, C.
În judeţ, partidele D, E, F obţin fiecare 33,3%.
În circumscripţia A:
D - 40%
E - 35%
F - 25%

În Circumscripţia B
D - 36%
E - 34%
F - 30%

În Circumscripţia C
F - 45%
E - 30%
D - 20%

În A şi C s-a câştigat "pe merit. În B, datorită faptului că la nivel de judeţ partidul D a obţinut dreptul la doar un singur mandat, pierde în favoarea lui E.

On topic, nici eu nu am rovignetă fiindcă nu ies din Bucureşti. Dar dacă o să ies, o să-mi iau. Vorba lui nenea Iancu, "Eu nu lupt contra guvernului!"
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde Alma » 27 Mar 2008, 11:15

$1 scrie:$2ai se gasesc si exceptii! dar... oligarhii au facut ce au facut si au modificat-o in asa fel ca unii sa fie votati uninominal iar altii pe lista!

Te înşeli. Nu se alege nici o listă, se votează exclusiv persoane. Diferenţa faţă de alegerea primarilor este că nu toţi cei clasaţi pe locul I vor câştiga. Va fi ceva de genul acesta:
Judeţul X, 3 circumscripţii, A, B, C.
În judeţ, partidele D, E, F obţin fiecare 33,3%.
În circumscripţia A:
D - 40%
E - 35%
F - 25%

În Circumscripţia B
D - 36%
E - 34%
F - 30%

În Circumscripţia C
F - 45%
E - 30%
D - 20%

În A şi C s-a câştigat "pe merit. În B, datorită faptului că la nivel de judeţ partidul D a obţinut dreptul la doar un singur mandat, pierde în favoarea lui E.

On topic, nici eu nu am rovignetă fiindcă nu ies din Bucureşti. Dar dacă o să ies, o să-mi iau. Vorba lui nenea Iancu, "Eu nu lupt contra guvernului!"

1. Pai legea e a uninominalului si tu vb de Partide!
2. M-ai pierdut cu explicatia... desi pare documentata!
oricum o sa trebuiasca sa ma pun la puncat cu aceasta lege deoarece vin alegerile in curand si o sa am de munca #:-S
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 28 Mar 2008, 00:18

Eu de 6 ani merg pe cea mai infecta intrare in Brasov, de cel putin doua ori pe zi, drum care m-a costat bielete, rulmenti, etc si, din doi in doi ani, revopsirea pragurilor (datorita materialelor antiderapante - sare). Cu toate astea, in fiecare an am platit rovinieta. Am considerat ca nu asta e solutia, cu toate ca probabil vor mai trece cativa ani pana sa il repare. Ca si o comparatie, celelalte DN-uri care intra in oras sunt bune (adica 5/6), al meu fiind singurul bombardat.

La treaba cu politica, din calculul ala rezulta ca vor fi atatia castigatori cate circumscriptii. Cate circumstrcitii are un judet, ca nu ma pricep la organizarea teritoariala a alegerilor? :-/
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde zaboss » 28 Mar 2008, 07:52

$1 scrie:$21. Pai legea e a uninominalului si tu vb de Partide!

E vorba de candidaţii partidelor respective, câte unul de la fiecare partid într-o circumscripţie. Dacă s-ar fi ales pe modelul Băsescu, existau şanse importante ca un partid să obţină 100%, cu doar 30% din voturi la nivel naţional, adică:
Scor la nivel naţional:
Partidul A - 35%
Partidul B - 25%
Partidul C - 20%
...

În toate circumscripţiile, cadidatul partidului A şi candidatul partidului B vor intra în turul 2. Dacă cel de la partidul B nu reuşeşte să mobilizeze electorii de la partidul C, va câştiga tot cel de la partidul A.

Sigur, acesta este modelul teoretic, fiindcă vor exista circumscripţii în care să conducă partidul B sau C. Dar dacă ne uităm la alegerile europarlamentare unde PD a câştigat 27 judeţe, PSD 12, UDMR 4, am avea PD 65%, PSD 29% şi UDMR 6%. Ceea ce înseamnă că peste 30% din electorat rămâne nereprezentat (20% PNL, 5% PRM, 5% PNG şi cele de 1-2%). Sistemul introdus este mult mai echilibrat.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde zaboss » 28 Mar 2008, 08:08

$1 scrie:$2a treaba cu politica, din calculul ala rezulta ca vor fi atatia castigatori cate circumscriptii. Cate circumstrcitii are un judet, ca nu ma pricep la organizarea teritoariala a alegerilor? :-/

Ele se definesc pe baza numărului de locuitori. Nu mai găsesc acuma care e paritatea, dar parcă 100.000 electori/deputat şi 200,000 un senator. Ceva de genul acesta.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde mircea george » 29 Apr 2008, 20:32

Sa va povestesc si eu o patanie, ca sint plin de draci: eu unul nu am si nici nu voi cumpara prea curind rovinieta in conditiile in care statul isi bate joc de mine cu drumurile ff proaste si cu hotii care fura din banul public DAR am o cunostinta bulgar care e soferul operei din Ruse si vine destul de des in Buc la aeroport cu diferiti artisti, deci are nevoie de rovinieta; problema lui e ca in Giurgiu nu are de unde sa cumpere (nici in vama, nici la benzinarii sau posta) asa ca m-a rugat pe mine sa-i cumpar una pe 1 an cu o copie a talonului, numai ca SURPRIZA, in Buc nu se gaseste la nici o benzinarie iar la oficiile postale nici atit; am stat pe telefon cu ff multe poste prin tot orasul intrebind daca au rov si doar citiva au spus ca mai au DAR ca nu dau ptr masini inmatriculate in strainatate, ca nu vor ei; am inteles printre cuvinte ca au o regula interna de a nu vinde rov masinilor straine, tocmai ptr a fi un motiv de spaga ptr ca amenda e ff mare iar un strain nu se poate lua in gura cu politia cum pot eu sa o fac; omul meu e disperat ptr ca spagarii de la Giurgiu , in momentul cind plateste taxa de pod ptr a trece in BU si cere chitanta e intrebat daca are rov si cum nu are i se zice ca e amenda 500 EUR si ca sa zica mersi ca nu o plateste, deci de ce mai vrea chitanta pe 8 EUR taxa de pod, iar el trebuie sa deconteze orice cheltuiala! Asta e tara in care traim, in care sint fortat(obligat) sa incalc legea si in care trebuie sa alerg, sa dau 1000 de telefoane, sa ma enervez ptr a da bani statului!! PS:am reusit pina la urma sa iau rov de la posta(mesagerie) Dorobanti , unde dau si ptr straini!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde Officer » 29 Apr 2008, 20:46

Asta ea buna de postat la "It's now safe to turn off Romania". Imi vine tot mai des greata in tara asta... de fiecare data cand ies din casa...
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde alexandrusavu » 29 Apr 2008, 22:38

Nici eu nu plătesc rov. De 5 ani de zile. Să mă pupe.
O singură dată am cotizat la fondul privat de șpagă al poliției cu 50 de ron ca să nu iau amendă.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde sile1 » 01 Mai 2008, 16:19

eu nu am facut in viata mea asa ceva si nici nu am degand... tinand cont in ce conditzii ni se impune sa traim sa mai respect si toate legile din tzara asta mi se pare o ineptzie absoluta :)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum