Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
05 Mai 2008, 10:11
Hello, vin aici cu aceasta intrebare deoarece e posibil ca unora sa li se fi intamplat si sa stie ce ar putea fi, oricum voi face o vizita mecanicului cat de curand dar pana atunci poate aflu una alta

Ieri am facut o intoarcere la stanga cu ceva viteza si s-a auzit o pocnitura pe partea dreapta, n-am bagat de seama pana am ajuns la primul semafor unde am inceput sa misc de volan stanga - dreapta ; cam la orice miscare a rotilor (stanga sau dreapta) se aude o mica pocnitura, nu pot sa-mi dau seama cam ce ar fi, doar la viraje se aude cand masina este oprita din mers sau aproape oprita din mers. Precizez ca volanul nu are joc deloc, iar acele pocnituri parca se aud mult mai des atunci cand dau cu spatele si rotile sunt virate aproape maxim spre oricare directie.
Intai de toate eu m-am gandit la caseta dar n-ar avea de ce pentru ca nu am joc in volan, in al doilea rand m-am gandit ca poate sa se fi rupt o spira de la arc? Nu stiu..
Daca ar cineva vreo idee despre ce ar putea fi.. va sunt recunoscator
Merci
05 Mai 2008, 11:21
vezi sa nu fie ceva de genul:
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... 87#p229287altfel, ar putea fi bieletele antiruliu.
depinde de cum se aude, de ex la mine e un bang de arc rasucit care revine in pozitie normala in timp ce virez, are ceva rezonanta. la bielete ar trebui sa trozneasca usor. insa bieletele ar trebui sa faca asa si cu volanul drept, la plecare de pe loc in special.
legatura cu virajul ar putea avea si capetele de bara.
pune-o pe elevator si vezi si apoi sa ne spui si noua ce ai gasit.
05 Mai 2008, 11:48
Se pare ca ce ai descris tu in celalalt topic este identic cu ce se intampla la mine in momentul de fata iar daca iar s-a rupt un arc pai atunci frate .. astea-s facute din rahat??
Asta iarna mi s-a rupt unul pe stanga spate..pff daca iar e un arc rupt atunci trebuie sa le schimb pe toate 4..

de rasu curcii!
edit: astazi incerc sa ajung la mecanic sa vad ce si cum, dupa voi revenii cu un raspuns.
05 Mai 2008, 18:24
Ok, am urcat masina pe elevator mai devreme si exact cum ma gandeam si eu se rupsese intaritura arcului. Ce ghinion, asta-iarna s-a rupt pe spate si nu l-am schimbat dar acum trebuie sa le schimb pe toate 4 si .. cel mai fain e ca trebuie sa fac rost de 300 Euro cat de curand..nu prea pot circula asa

Numai bine.
05 Mai 2008, 19:58
fii te rog amabil si detaliaza, la care intaritura te referi? eu pe a mea nu am apucat s-o urc pe elevator, abia in weekend am timp de ea, sa stiu la ce sa ma astept.
05 Mai 2008, 22:06
salut ,da un pik mai explicit despre ce ars e vb ,ca si la mine se aude un mik pok cand iau viraj maxim si dau se plek dupa lok ,sau si cu spatele ...,de unde e surssa ? cum o desfak >?
06 Mai 2008, 13:57
Ok, cand am urcat masina pe elevator m-am uitat la arc intai de toate pentru ca eram aproape sigur ca acesta s-a rupt si asa a si fost, bucata care s-a rupt era din josul arcului sa-i zic asa (deci nu are nici o legatura cu partea de sus).
Chestia mai nasoala este ca s-a rupt fix la intaritura aceea ce sta in acel suport (nu stiu exact cum se numeste) si acum arcul nu mai sta fix pe suport ci cu cativa CM mai in spate (deplasat - daca n-ar fi telescopul sa-l tina arcul s-ar tot duce...

).
Cica n-ar fi problema sa circul asa cu masina pana la schimbarea arcului dar totusi prefer sa o las putin deoparte
06 Mai 2008, 20:51
sty azi am demontat si eu acolo la amortizor,am dat jos flansa aia si am constatat ca rulementul e ca nou,si ca acolo unde are paraliile alea una sus una jos,si vin in gaura in chestya aia de cauciuk ,erau cam deformate si nu mai veneau etansate bine dar nu am gasit nici un arc ?asa sa fie modelul asta?,am comandat de la ford tot kitul rulment si flansa si e pana in 150 ron dar cei cu arcul ala ?
07 Mai 2008, 23:17
Eu nu am treaba nici cu rulment, nici cu flansa, pur si simplu arcul este rupt si necesita inlocuire, restul este ok!
08 Mai 2008, 12:00
si la mine am gasit aceeasi problema, arcul pe stanga rupt.
acum mai trebuie sa ma lamuresc daca trebuie sa schimb arcurile pereche.
un arc este intre 160 si 200 lei.