ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Radarele fixe din Romania (generalitati si coordonate GPS)

20 Apr 2008, 16:31

Despre radarele fixe de pe DN1

Pe Drumul National 1, pe tronsonul Sinaia si Bucuresti, sunt amplasate cam 17-18 puncte de control video. Dintre acestea, doar 6 puncte au posibilitatea de a depista exact viteza de deplasare a autovehiculelor si doar citirile acestora pot constitui probe in instanta, conform Biroului Roman de Metrologie Legala. Altfel, si o camera video simpla ar putea citi viteza (aplicand formula distanta parcursa - etalon in intervalul de timp masurat) sau ar putea fi aplicat sistemul "point-to-point" folosit in Australia, care masoara intervalul de timp in care un vehicul a strabatut distanta dintre doua camere si pe baza acestuia calculeaza viteza medie pe distanta parcursa, nu instantanee. Dar ultimele doua modalitati nu au fost omologate in tara noastra, asa ca nu prea avem de ce sa ne facem griji, pentru moment.

Toate cele 6 puncte de control a vitezei folosesc camere tip GTC-D, un sistem de detectare cu bucle inductive, conductori electrici fiind amplasati in asfalt, la distanta impusa unul fata de celalalt. Astfel se citeste viteza, iar daca este peste limita legala+10, se declanseaza aparatul de fotografiat. Din ce stiu eu, acest sistem nu poate fi receptionat de catre detectoarele de radar.

O camera dintre cele 6 identice (ce se vede este practic "creierul" punctului de citire a vitezei, care are incorporat si aparatul de fotografiat) :
camera_radar.jpg

In jumatate din cazuri, acesti stalpi sunt amplasati chiar sub sau imediat dupa pasarele, pentru a nu fi observate asa de usor de catre soferi.

Proba foto, care nu va fi trimisa contravenientului odata cu procesul verbal, dar va fi mentionata pe acesta si va fi folosita in instanta:
dovada_foto.jpg

Coordonatele GPS ale radarelor de pe DN1

Balotesti - N44.6087 E26.0722 (langa pasarela)
Ciolpani - N44.7272 E26.1095 (langa pasarela)
Puchenii Mari - N44.8253 E26.0806
Barcanesti - N44.8708 E26.0592 (intrare in localitate, langa pasarela)
Comarnic - N45.2677 E25.6239
Sinaia - N45.3316 E25.5619 (nemascata)

Coordonatele au precizia de aprox 15-20 de metri.

Doresc sa extind acest subiect si pentru restul zonelor cu radare fixe, de aceea si titlul respectiv.

HARTA CONTINAND CAMERELE LA SFARSITUL ANULUI 2008

Re: Radarele fixe din Romania (generalitati si coordonate GPS)

20 Apr 2008, 16:37

Deci practic, ca sa stie toata lumea, acei senzori (sau ce or fi) amplasati in carosabil citesc viteza autovehiculului.

pentru diversele programe folosite gasiti si la aceasta adresa fisierele cu aceste radare
http://www.pdiromania.ro/index.php?opti ... &Itemid=27

20 Apr 2008, 16:57

Softul pe care il folosesc eu , IGO 2006, nu permite alerte de radar fix, astfel am luat niste coordonate de pe net si le-am pus ca puncte intermediare. Le-am verificat si modificat unde era cazul si le-am scris in lista de mai sus.

20 Apr 2008, 18:08

eu credam ca acele cutii de langa pasarele,citesc viteza si tot ele fotografiaza.......habar nu aveam ca cititorul de viteza este in carosabil.. :-O :-O .....acu ce sa zic omu cat traieste invata...noroc cu topicul lui ''toxicristi''

si cand te gandesti ca fac drumul ala cam de 2 ori pe luna...pana acum am scapat de amenda si nu merg tocmai regulamentar :D :D

20 Apr 2008, 18:47

apropo de asta... cea mai buna metoda de a pacali radarele este aceasta ;)
http://www.rocampus.com/imagini/goodies ... pe-dn1.jpg

20 Apr 2008, 18:50

$1 scrie:$2u credam ca acele cutii de langa pasarele,citesc viteza si tot ele fotografiaza.......habar nu aveam ca cititorul de viteza este in carosabil.. :-O :-O .....acu ce sa zic omu cat traieste invata...noroc cu topicul lui ''toxicristi''

si cand te gandesti ca fac drumul ala cam de 2 ori pe luna...pana acum am scapat de amenda si nu merg tocmai regulamentar :D :D

http://maiarizescu.blogspot.com/2007/10 ... sfalt.html

20 Apr 2008, 19:11

$1 scrie:$2"Pericolul" vine chiar din asfaltul pe care rulează. Ei sunt tentaţi să încetinească în apropierea pasarelelor pentru pietoni, unde ştiu că sunt filmaţi, iar după ce trec de acestea, tind să mărească viteza. Numai că tocmai unde calcă mai tare pedala de acceleraţie, acolo sunt prinşi şi înregistraţi.

Culmea, jumatate din camerele GTC-D sunt fix langa pasarele, pentru a fi mascate, cred.

$1 scrie:$2Adică un fel de senzori ascunşi în asfalt, amplasaţi în apropierea a 14 camere video aflate pe raza localităţilor Otopeni, Baloteşti, Tâncăbeşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia, Buşteni, Azuga.

Din ce stiu eu, doar cele 6 camere GTC-D mentionate mai sus pot sa "dea" amenda.

20 Apr 2008, 19:47

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2"Pericolul" vine chiar din asfaltul pe care rulează. Ei sunt tentaţi să încetinească în apropierea pasarelelor pentru pietoni, unde ştiu că sunt filmaţi, iar după ce trec de acestea, tind să mărească viteza. Numai că tocmai unde calcă mai tare pedala de acceleraţie, acolo sunt prinşi şi înregistraţi.

Culmea, jumatate din camerele GTC-D sunt fix langa pasarele, pentru a fi mascate, cred.

$1 scrie:$2Adică un fel de senzori ascunşi în asfalt, amplasaţi în apropierea a 14 camere video aflate pe raza localităţilor Otopeni, Baloteşti, Tâncăbeşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia, Buşteni, Azuga.

Doar cele 6 camere GTC-D mentionate mai sus pot sa "dea" amenda.

6x2 sensuri 12 ;) :))

20 Apr 2008, 19:50

Tâncăbeşti, Buşteni si Azuga nu. :)

20 Apr 2008, 19:51

$1 scrie:$2âncăbeşti, Buşteni si Azuga nu. :)

asa este :)

mai sunt si spre Buzau vreo 2-3 camere ar fi bine sa le punctam si pe acelea!
nu stiu daca sunt cuprinse link-ul pe care l-am furnizat mai sus :-/

20 Apr 2008, 20:27

Zi cu Buzau, zi cu Buzau ca am drum pe acolo in 2 saptamani!

20 Apr 2008, 20:43

spre Buzau stiu una in Cosereni, altele nu mai stiu

20 Apr 2008, 22:20

da... mi se pare ca e decat unul ca Cosereni dar pe ruta aia cam stau baietii la panda cu cele mobile ;)

21 Apr 2008, 06:40

Atentie si in Movilita, in dreptul sediului Politiei. Pratic dupa biserica de pe dreapta la 100-150 de m mai in fata, pe partea stanga. Au o camera mobila pe trepied, de culoare neagra. Nu depaseste 1M in inaltime si de aia e greu sa fie vazuta. Pe langa asta mai au si o imbracaminte in culori de camuflaj dar nu o pun intotdeauna.

21 Apr 2008, 07:01

In localitate nu depasesc 60 oricum, ma interesa in afara sau chiar la intrarea in localitate unde nu franez chiar imediat pana la limita legala.

21 Apr 2008, 11:46

$1 scrie:$2i cu Buzau, zi cu Buzau ca am drum pe acolo in 2 saptamani!

Mare mare grija spre Buzau, si asta v-o zic pentru ca merg de cel putin 3 ori pe luna(dus intors) :)

Pe langa camerele video care sunt in Cosereni, sunt vesnicele masini de politie cu radar, dar in ultimele 2 iesiri am avut parte de radar in afara localitatii.

Mare grija. Va recomoand cu mare placere detectorul Micro Fuzion - pe cele din afara localitatii mi le-a mirosit de la vreo 1,5-2 km...

21 Apr 2008, 11:56

Ai idee dupa ce vine Cosereni? Ca sa stiu sa ma opresc inainte de a intra in comuna :).

Cat despre detector... n-am, deci va trebui sa merg cu 100.

21 Apr 2008, 12:10

Sa imi dai si mie niste coordonate GPS ale camerei cu radar, daca ai cum sa le citesti .

P.S. Aparatul ala, MicroFuzion, trebuie/poate sa isi faca update la camerele radar fixe? Am inteles ca te avertizeaza la camere fixe, prin GPS

24 Apr 2008, 09:43

salutare
apropo de radare, daca treceti tot pe DN1 spre Sibiu , prin Fagaras, uitati-va dupa un vw veno albastru indigo cu nr MAI..... , de ieri dimineata a reaparut radarul pe masina respectiva. de obicei se afla la iesirea din oras sprte sibiu pe partea dreapta.

29 Apr 2008, 19:35

cosereni e dupa movilita si inainte de yrziceni. il recunosti usor fiindca intrii in sat din deal (dinspre bucuresti) sau pe un pod (dinspre urziceni) coordonatele sunt aprox N44.6798619 (grade) si E26.5619421 (grade ) :P

29 Apr 2008, 19:43

Multumesc frumos!

06 Mai 2008, 10:13

Domnilor, vreau sa va multumesc pentru informatiile ce s-au dovedit de un real folos. Am facut 600 km dus intors si singura problema cu un radar a fost in comuna Oreavu, de fapt la iesirea din ea. Asta pentru ca Am vazut panoul de terminare a localitatii si am apasat pe pedala de acceleratie cu 150m inainte de ea. Doar ca urma o curba, iar in curba, surpriza!, AIŢILOP cu radar.

Chiar, daca radarul e indreptat spre mine inseamna ca inregistreaza sensul meu sau pe celalalt? Ca citisem ceva ca oricum ei te fotografiaza cu spatele, dar in cazul asta m-ar fotografia cu fata.

06 Mai 2008, 10:37

Daca imi permiti sa spun asa, "te ia din orice pozitie" =)) :))

06 Mai 2008, 10:50

Eh, mai mult de 80-90 nu aveam :D. Si mai pot spune si ca iesisem din localitate si ca masina mea ajunge de la 50 la 90 de km intr-o secunda =)).

06 Mai 2008, 11:04

$1 scrie:$2si ca masina mea ajunge de la 50 la 90 de km intr-o secunda =)).

Stiu pa unul care dupa ce a fugit de politie , a parcat , si cind i-a zis politaiul :"de ce minti , uite ca motorul e cald , abia ai oprit ! " el i-a replicat : " nu, am oprit acum o ora , da motorul meu are inertie termica mare ! " =)) =))

06 Mai 2008, 15:06

$1 scrie:$2a imi dai si mie niste coordonate GPS ale camerei cu radar, daca ai cum sa le citesti .

P.S. Aparatul ala, MicroFuzion, trebuie/poate sa isi faca update la camerele radar fixe? Am inteles ca te avertizeaza la camere fixe, prin GPS

uite ca aspectul asta habar nu il am. dar o sa ma interesez. eu folosesc IGO2006, 2008-ul mi se pare plin de idiotenii si parca nu avea nici POI-uri. oricum, detectorul e pe vreo 5-6 benzi , fiecare cu taraitul ei si jur ca nu le mai stiu care sunt de-alea, care sunt de-alea.

Ce am observat, e ca huruie si la alea instalate supendat, electronicele care iti zic sa o lasi mai moale. alea tot radare sunt sau doar iti zic sa te mai potolesti? dau amenzi ?

08 Mai 2008, 08:27

Pt cei din zona maramures. Aveti grija ca se monteaza camere in zona farcasa - sarbi.

08 Mai 2008, 11:02

Deci in afara de camerele despre care am discutat (cele cu radar si cele cu senzori implantati in asfalt), restul camerelor nu detecteaza viteza cu care circuli; ele sunt pentru monitorizarea traficului: depasiri pe linie continua, treceri de pietoni, neacordare de proritate.... Cateodata detectorul tiuie si la astea insa pe banda X - probabil e unda de emisie a inregistrarii video. La noi in tara (din cate stiu eu) nu mai exista radare pe frecventa X ci numai K, Ka si parca Ku.

11 Mai 2008, 15:56

N44º25'38.273" / E26º05'35.256" - Bucuresti, Casa Poporului
N44º25'36.598" / E26º06'15.360" - Bucuresti, Magazin Unirea
N44º25'34.856" / E26º06'35.809" - Bucuresti, Bd Unirii, Magazin Junior
N44º25'31.807" / E26º07'31.887" - Bucuresti, Bdul Unirii, Piata Alba Iulia
N44º26'14.154" / E26º06'07.654" - Bucuresti, Bd Nicolae Balcescu
N44º26'16.479" / E26º06'04.558" - Bucuresti, Bd Nicolae Balcescu
N44º26'26.616" / E26º05'59.416" - Bucuresti, Bd Nicolae Balcescu
N44º25'53.153" / E26º05'42.517" - Bucuresti, Splaiul Independentei
N44º25'49.558" / E26º08'10.055” - Bucuresti, Bd Decebal, Agip
N44º27'08.578" / E26º05'27.477" - Bucuresti, Bd Iancu de Hunedoara
N44º25'16.682" / E26º04'04.043" - Bucuresti, Calea 13 Septembrie
N44º25'11.664" / E26º03'47.384" - Bucuresti, Calea 13 Septembrie
N44º50’51.292" / E24º53’04.765" - Pitesti, Str. Fratii Golesti
N44º40'46.452" / E26º33'41.296" - Bucuresti - Urziceni, Cosereni
N44º40'51.255" / E26º33'50.127" - Urziceni - Bucuresti, Cosereni

15 Mai 2008, 20:57

La intrarea in Sacel (Sibiu) dinspre Sebes este un LASER de-ti e mai mare dragul; foarte aproape de indicatorul de localitate; mare noroc cu detectorul ca veneam cu 120 ( drumul e drept si ma cam strangea pantoful)
Răspunde