de MONDICA » 25 Apr 2008, 20:22
salutare!
Azi am cumparat plasma pt Mondeo MK3 benzina.
Montajul mi-a luat cam 2 ore, dar pt ca stand la bloc, a trebuit sa urc de mai multe ori sa mai iau cate una alta necesar.
din pacate nu am facut poze in timpul operatiuni de schimbare
1 Demontati mai intai buzunar cu usita aia din stanga de sub panoul de comanda a pozitiilor si proiectoarelor.
2. Pentru demontarea fustei (partea inferioara a plansei bord aveti de desfacut 2 suruburi de sub panoul de lumini de pozitie si inca 3 chiar marginea inferioara a fustei bordului.
3. Pe capacele volanului aveti 3 suruburi. le veti demonta numai pe cele 2 superioare, cel de-al treilea central spre pedale nu este necesar
4. Extrageti fusta inferioara, ea sustinandu-se in cleme. ATENTIE cei care au climatronic pe aceasta fusta in partea dreapta jos spre pedala de acceleratie este un motoras cu un senzor. Demontati-l cu grija de fusta lasandu-l in aer. Nu decuplati mufa acestuia.
5. Pentru a extrage capacul superior al volanului este necesar sa desurubati cele 4 suruburi. Dupa ce le-ati desfacut fortati putin capacul el fiind imbinat cu cel inferior de sub volan prin niste cleme.
6. Din acest moment mai aveti de desfacut 2 suruburi care fixeaza bordul cu ceasurile.
7. Regalti volanul cat mai jos spre picioare din maneta de reglaj a acestuia.
8. Trageti de bord din partea stanga spre volan si cu mana stanga desfaceti mufa din spatele acestuia. Atentie! Nu fortati mufa! Aceasta are o clema basculabile, pe care va trebui sa o ridicati spre in sus. Veti oberva ca mufa se elibereaza complet in momentul in care clema este ridicata complet.
9. Desfaceti toate surubele din spatele bordului sunt in jur de 10-12 si capul in forma de stea in 5 varfuri.
10. Detasati platicul transparent din fata cadranelor.
11. Luati o furculita obisnuita de bucatarie si cu ajutorul acesteia demontati acele. Nu incercati sa le scoateti cu degetele.
12. Pe partea din spate a celor 2 plasme atasati fasii de scotch dublu adeziv pentru ca cestea sa fie cat mai bine fixate. In caz contrar ele vor avea tendinta de a se detasa apropiindu-se de ace. Acele nu trebuie sa se atinga de nimic. Ele trebuie sa se miste foarte usor.
13. Firele le veti trage pe sub plasticul negru si le veti scoate de sub cablaj.
14. In kit mai aveti un balastru care va trebui alimentat din unul din becurile mari de pozitie care ilumineaza bordul clasic. Atentie ! ineti cont de polaritati. PE cablaj aveti simbolul "-" acolul unde este becul. Sfat ! Lipitile cu un pistol de lipit ! este cel mai sfant! Am incercat sa vad cum as putea sa bag firrele in soclu becului, dar riscam cand mi-era lumea mai draga sa nu mai faca contact.
15. Montati firele de la plasma in mufele balastrului. Acesta are 4 mufe, dar pt acest model de bord nu este necesar decat utilizarea doar a 2 mufe.
16. Firele de la plasma nu au montate plasticele ! Le veti monta singurei, foarte simblu . Urmariti simbolurile de fire si introduceti in mufa tata de plastic cele 2 lamele.
17. Odata terminata opratiunea puteti inchide bordul punand cele 10-12 surubele. Verificati ca acele sa se miste leger intorcand bordul invers, acele trebuie sa cada de la 0 -240 km, 0-8000 rot samd.
18 Puteti pune mufa din spatele bordului si presati usor, dupa care lasati clema de pe mufa in jos pana ce mufa se autoblocheaza.
19. Efectuati operatiunile de montaj in sens invers al demontarii.
BAFTA !
PS
- daca umblati cu grija va garantez cu veti distruge nimic.
- acele se autocalibreza in momentul in care este alimentat cu tensiune prima data si veti pune contactul
Pot spune ca acum timpul max de montaj nu poate fi mai mare de 1 ora!