ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

s-a anulat taxa de prima inmatriculare?

14 Mai 2008, 10:24

am citit acest articol http://www.cancan.ro/2008-05-14/Senator ... -auto.html si nu stiu daca este adevarat , s-a aprobat?voi ce stiti?

Re: s-a anulat taxa de prima inmatriculare?

14 Mai 2008, 10:28

Mai trebuie sa treaca de Camera Deputatilor. Altfel nu se aproba. Guvernul a respins deja.

Un text mai complet aici: http://www.automarket.ro/stiri/senatul- ... 11698.html

14 Mai 2008, 12:05

nu, taxa nu sa eliminat doar nu mai are acelasi nume,din taxa de prima inmatriculare, de la 1 iulie se va numi taxa de mediu,iar legat de restituirea banilor,hai sa fim seriosi,traim in ROMANIA unde se stie numai sa se ia,cu datul inapoi e un pic mai greu.........

14 Mai 2008, 15:35

$1 scrie:$2ai trebuie sa treaca de Camera Deputatilor. Altfel nu se aproba. Guvernul a respins deja.

Un text mai complet aici: http://www.automarket.ro/stiri/senatul- ... 11698.html

Normal c-au respins propunerea , ei si-au construit bugetul pe taxe d-astea horror !

14 Mai 2008, 15:41

daca aceasta bomba a fost lansata asa doar de campanie electorala nu mai merg la vot , ma jur

14 Mai 2008, 15:45

$1 scrie:$2aca aceasta bomba a fost lansata asa doar de campanie electorala nu mai merg la vot , ma jur

E posibil sa fie , la urma urmei , cei care sint acum in opozitie vor face guvernul viitor si...vor avea si ei nevoie de bani ! ;)

14 Mai 2008, 15:56

$1 scrie:$2aca aceasta bomba a fost lansata asa doar de campanie electorala nu mai merg la vot , ma jur

Ce treaba au alegerile pentru primarie? Pe bune, nu's alegeri parlamentare sau prezidentiale...

14 Mai 2008, 16:02

$1 scrie:$2

Ce treaba au alegerile pentru primarie? Pe bune, nu's alegeri parlamentare sau prezidentiale...

da in toamna ce se tine ?

14 Mai 2008, 16:43

Nu stiu, stiu doar de concert Manowar :D

14 Mai 2008, 23:42

Da Doamne sa pice....

15 Mai 2008, 06:26

$1 scrie:$2u stiu, stiu doar de concert Manowar :D

In deschiderea concertului se tin si alegerile parlamentare ! :D.... banuiesc ca n-ai fost in 2004 la vot si le-ai pierdut sirul .... :-??

15 Mai 2008, 06:58

Daca ma uit pe stampile, cred ca nu am ratat vreuna din '90 incoace... Acu nu stiu daca o fi bine sau nu...

15 Mai 2008, 06:58

eu sunt pro taxa :) dar sa o faca cu cap :D deoarece apar multe harburi din germania la 2000 - 3000e si apar pe strazi.
In londra e taxa nu de imatriculare, taxa de poluare. Tot ce are emisie de peste 150 CO3( sau cum so numi..) Platesc foarte multe, asa ei sunt obligati sa schimbe harburile cu masini mai normale.
Nu vor soate taxa de prima imatriculare, mai ales cat s-au luptat sa fie aprobata de UE

15 Mai 2008, 07:16

$1 scrie:$2u sunt pro taxa :) dar sa o faca cu cap :D deoarece apar multe harburi din germania la 2000 - 3000e si apar pe strazi.
In londra e taxa nu de imatriculare, taxa de poluare. Tot ce are emisie de peste 150 CO3( sau cum so numi..) Platesc foarte multe, asa ei sunt obligati sa schimbe harburile cu masini mai normale.
Nu vor soate taxa de prima imatriculare, mai ales cat s-au luptat sa fie aprobata de UE

Corect , dar daca aplica taxa de care zici tu vreo 60% din transportul in comun dispare ...
ceea ce nu stiu daca-i rau...
Ultima oară modificat de catalin1972 pe 15 Mai 2008, 07:18, modificat 1 dată în total.

15 Mai 2008, 07:17

$1 scrie:$2aca ma uit pe stampile, cred ca nu am ratat vreuna din '90 incoace... Acu nu stiu daca o fi bine sau nu...

Pai atunci e simplu , aduni 4 ani la anul ultimei stampile si obtii anul alegerilor parlamentare ! :)

15 Mai 2008, 07:23

Cataline, "harburile din germania" 2000-2003 au euro2 si euro3, pe cand rahaturile de camioane/autobuze romanesti/rusesti din 1900 toamna sunt non-euro si nu sunt scoase...
Asta e taxa de muls populatia pentru ca sa-si faca tampitii de guvernanti vile si sa devina "oameni de afaceri". :puke:

15 Mai 2008, 07:29

Mai bine am merge la vot cu mitraliera, dar direct la parlament :))
Scria undeva ca a anulat-o tariceanu prin ordonanta de urgenta... si daca e adevarat e clar ca e cu scop electoral. Nu poti sa te joci cu taxele in anul electoral ca pierzi din "popularitate". Este pe acelasi principiu pe care nu au devenit de anul asta obligatorii asigurarile de locuinte.

15 Mai 2008, 08:06

Stie cineva cum ne luam banii inapoi?

15 Mai 2008, 12:50

Nu cred ca-i vom mai vedea vreodata banii aia, desi n-ar fi deloc rau.

15 Mai 2008, 13:27

Mai bine va apucati si contestati taxa, cum au facut destui, decat sa asteptati banii de bunavoie.

15 Mai 2008, 14:11

Problema e ca nu am nici timp, nici bani, nici cunostintele (oamenii) pentru a incepe o actiune in justitie.
Suma de recuperat e de asemenea micuta 500 ron pentru asa o lupta.

Ideea era ca din punct de vedere legal (acum si in mod oficial, deci fara proces) banii pot fi recuperati.

Intrebarea era daca exista cineva care stie procedura de recuperare (asta dupa ce se publica in Monitorul Oficial) dar cred ca procedura de recuperare o sa fie data tot in MO.

15 Mai 2008, 17:06

Deci daca s-ar fi vrut sa fie o taxa pentru protejarea mediului, ar fi trebuit sa aiba, dupa parerea mea, urmatoarele elemente:

- gratis pentru Euro 4
- acceptabila pentru Euro 2 si Euro 3 (sa zicem cam 5 % din valoarea medie a unei masini medii cu vechimea respectiva)
- cat mai mare pentru cele sub Euro 2
- sa se plateasca in fiecare an, astfel incat daca eu fac dauna totala si scot masina din circulatie, sa nu mai platesc aiurea, daca vand masina, responsabilitatea taxei sa treaca pe cumparator, samd

In forma actuala, platesc initial cica pentru 20 de ani, dar daca eu dupa 3 ani distrug masina, nu mai vad un cent inapoi.
In forma actuala, este o tampenie.

15 Mai 2008, 18:44

Eu am platit 5730 RON.Oare mai vad ceva inapoi den banii astia? :((

16 Mai 2008, 07:48

$1 scrie:$2u sunt pro taxa :) dar sa o faca cu cap :D deoarece apar multe harburi din germania la 2000 - 3000e si apar pe strazi.

Tu esti pro taxa pentru ca ai un Focus din 2008 si ti se rupe. Poate mai e luat si de mamica si taticu si atunci chiar poti sa te dai in stamba. Nu uita ca sunt o gramada de persoane care isi pot permite numai o masina la 2000-3000 de euro. Asta inseamna un Bmw Seria 3 de prin 1996 sau 1997, poate chiar mai noua(e36). Masina aia nu o poti compara cu un Logan nou. Toate astea s-au mai zis, deci nu are rost sa le mai zic si eu.

Asa ca mergi frumos si baga benzina in piticu tau si dati cu parerea in alta parte. Uite cum zilnic mai apare cate un justitiar.

App: tu nu stii ce e ala harb nici daca te-ar calca.

*

DanielArdelian, perfect de acord cu tine. Taxa asta e platita de prima persoana care inmatriculeaza masina .. si acea persoana poate sa plateasca multe taxe de astea daca schimba masina la 1 an, 1 an jumatate.

16 Mai 2008, 08:15

[quote="autonero Nu uita ca sunt o gramada de persoane care isi pot permite numai o masina la 2000-3000 de euro. Asta inseamna un Bmw Seria 3 de prin 1996 sau 1997, poate chiar mai noua(e36). Masina aia nu o poti compara cu un Logan nou. Toate astea s-au mai zis, deci nu are rost sa le mai zic si eu.
.[/quote]

Nu sint de acord , rostul unei taxe de poluare e "stimularea " cumpararii de masinii cit mai putin poluante ! Daca ai doar 3000 de E nu-ti iei BMW ...nu se poate si cu p...-n c.. si cu sufletul in Rai !
Bmw-ul de care zici e superior doar ca performante nu si ca norme de poluare Loganului !

16 Mai 2008, 09:27

Dadeam un exemplu. La fel poti sa cumperi un Audi sau orice alta marca, masina care nu este un harb. Logan sa iti cumperi tu, stimulatule. Si limbaju de care dai dovada sa il folosesti la tine acasa, nu sa poluezi forumul.

Habar nu ai tu care e treaba cu poluarea. Nu uita ca nu masinile sunt cele care polueaza mai mult, ci industria. Iar aici s-a scos taxa de poluare. Si tu si looser'u va treziti povestind, numai ca sa nu taceti.

16 Mai 2008, 09:43

$1 scrie:$2adeam un exemplu. La fel poti sa cumperi un Audi sau orice alta marca, masina care nu este un harb. Logan sa iti cumperi tu, stimulatule. Si limbaju de care dai dovada sa il folosesti la tine acasa, nu sa poluezi forumul.

Habar nu ai tu care e treaba cu poluarea. Nu uita ca nu masinile sunt cele care polueaza mai mult, ci industria. Iar aici s-a scos taxa de poluare. Si tu si looser'u va treziti povestind, numai ca sa nu taceti.

Imi cer scuze , nici pe departe nu am vrut sa te jignesc !
:"> In industrie problema poluarii e luata foarte in serios ( chiar daca tu nu sti ) , s-au inchis fabrici din cauza nerespectarii normelor de mediu iar amenzile sint foarte mari ...dar aici discutam de taxa de poluare auto ! Nu e in regula ca RO devina un cimitir de masini poluante numai pt ca nu avem bani !E foarte simplu , vrei BMW E 36 sau Ford Sierra din 1997 ( supermasini indiscutabil ) le upgradezi tehnic ca sa corespunda noilor norme !

16 Mai 2008, 09:44

$1 scrie:$2Logan sa iti cumperi tu, stimulatule. .

Decizia de a nu-mi lua Logan am luat-o mai demult...dar am luat o masina superioara la toate capitolele !

16 Mai 2008, 09:59

va rog sa limitati discutia la anularea taxei de prima inmatriculare. daca va apucati sa discutati despre Loganuri si rable si sa va jigniti, o sa ploua cu warn-uri. la fel si in cazul discutiilor privitoare la "pro sau contra" taxei.

deci: aici se discuta despre procesul de anulare a taxei de prima inmatriculare, proces inceput in Senatul Romaniei si care va fi continuat in Camera Deputatilor. asteptam cu nerabdare si votul deputatilor :)

16 Mai 2008, 10:17

nu va mai certati , cu totii care am adus masina de afara am dat bani din buzunar mai mult sau mai putin pentru aceasta taxa , taxa pe care si unii dintre politicieni o recunosc ilegala , daca vom scapa de ea (ceea ce nu cred pentru ca este o sursa de venit importanta la buget si buzunarul lor) banii nu cred ca ii vom mai vedea vreodata
Răspunde