Discutii libere/forum

"Poligoane" (sau adaptari) prin Bucuresti?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde adispan » 04 Feb 2008, 23:04

alen, dupa replica asta poti baga linistit coada intre picioare :D
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Alen » 04 Feb 2008, 23:05

$1 scrie:$2len, dupa replica asta poti baga linistit coada intre picioare :D

sta singura... :roll: :D

mai am si io raspuns, da' ziceam sa nu fiu prea tare offtopic....
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde danim » 04 Feb 2008, 23:33

[quote="adispan"]poti incerca sa vii la intilnirea din februarie, iar de acolo plecam impreuna intr-un tur de bucuresti asa cum ii place baiatului lui KomandantuR :D[/quote]

Oferta e mai mult decat tentanta si, daca reusesc, ar fi de pomina!!! Mamaaaa... flancat Silver al meu numai de fratiori!!! Mai ales ca pe 22 e ziua mea de nastere si ar fi super sa pot da o bere (fara alcool, nu dati cu pietre!!!) Sau mai bine o cafea buna si calda!!! Vom vedea. Vorba ceea: keep in touch! Cred ca incep sa va fiu datoare. Ma simt ca un invatacel in forumul asta. Si am invatat o gramada de chestii despre masinuta mea. Sunt atat de multe intrebari de pus si atatea raspunsuri de dat pe tema asta! Si-mi place din ce in ce mai mult.
Multam de idee. Numai sa ne ingaduie vremea si timpul liber! Pana la urma.... timpul liber e problema la noi!
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde KAP » 04 Feb 2008, 23:51

S-o crezi tu,Alen! Sambata el presteaza la serviciu cu Super Nova si eu plimb frumusete de Ford.Doar n-o sa se duca la santier cu frumusete de masina sa mi-l aduca gazat acasa....
Focus New Trend Style 1.6/100CP,sea grey,4 usi
KAP
Incepator

Maşina: Focus sedan,1.6,2007,sea grey-frumosul meu

Mesajde shine » 05 Feb 2008, 15:43

Eu am inceput pe la vreo 17 ani cred...sau 18...la tara, cu un tractor full option (nou nout) cu o herghelie de 650 CP. Pe camp la inceput. singura chestie care imi placea la dracia aia era ca bagai a 5-a , plecai si gata....nici vobe de 1-2-3-4-5 sau 1-2-3-5 cum am auzit ca se mai face la masini....nu tata...direct a 5-a si gata. la 18 ani eram deja in masina instructorului ...si pe la 18 ani jumate aveam permis si ma jucam cu masina de serviciu a tatalui....tot la tara...nu am sa uit nicicand....o dacia papuc cu 4 usi, tractiune pe spate....intrata in noroi de nu mai puteam deschide usile (aici a intrat in rol tot tractorul:D) si au mai fost diverse incercari (drifturi pe teren proaspat arat, ca doar avea tractiune spate) pana cand tata si-a luat masina! masina lui personala!!! dacie 1310 din `86. eram de-o varsta :)) si dupa ce am busit usa la garaj de vreo 2 ori in localitatea de bastina (la tara) in judetul Buzau, fiind un tanar de 19 ani student in capitala, mi-am luat bolidul la Bucuresti...am stat vreo luna cu ea aici (am tacanit-o o singura data, in parcare la Plaza (este o curba foarte stransa, unde nu prea ai loc 2 masini si eu m-am incapatanat sa am) si m-am pupat cu o corsa, condusa culmea de o domnisoara. dupa faza asta am dus masina acasa (dupa ce am reparat-o , bineinteles , eu singur, in fata caminului, cu o investitie minima (2-3 ciocane bara, 2-3 ciocane un pic aripa la far si am cumparat masca de plastic ptr far). si iata, ca in 2007, in anul 4 de facultate, de fapt intre anul 3 si anul 4, m-am hotarat sa adun toate economiile pe care le aveam ,sa fac un credit ( ca economiile erau 0 barat) si sa imi iau o masinuta. vroiam la inceput un FF 1, hatchback, dar daca D-zeu mi l-a dat pe Fusionica, puteam eu sa il refuz?
....deci....despre ce era topicul? aaa...da...despre manevre....eu am invatat in trafic....am avut tupeu, desi facusem scoala de soferi in Buzau (9 semafoare, 1 sens giratoriu, 2 rampe de plecat de pe loc) m-am bagat direct in paine in bucuresti. noroc ca aveam dacie, ca altfel...nu ma mai infigeam asa...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde SliceofLife » 05 Feb 2008, 16:03

$1 scrie:$2Pe camp la inceput. singura chestie care imi placea la dracia aia era ca bagai a 5-a , plecai si gata....nici vobe de 1-2-3-4-5 sau 1-2-3-5 cum am auzit ca se mai face la masini....nu tata...direct a 5-a si gata. l

Si marmota ce zicea? Pe bune acum.... poate erau pinioanele inversate in cutie sau ceva.....
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Mesajde shine » 05 Feb 2008, 16:47

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Pe camp la inceput. singura chestie care imi placea la dracia aia era ca bagai a 5-a , plecai si gata....nici vobe de 1-2-3-4-5 sau 1-2-3-5 cum am auzit ca se mai face la masini....nu tata...direct a 5-a si gata. l

Si marmota ce zicea? Pe bune acum.... poate erau pinioanele inversate in cutie sau ceva.....

dragul/draga mea, te invit oricand sa iti demonstrez ca acest lucru este posibil. sau , poti merge la orice tractor REBU pe care il intalnesti in cale! daca tractorul e nou, ii dai cu a 5-a direct (fara remorca sau alte greutati). daca tractorul e mai vechiut sau ai remorca ceva, ii dai intai cu a 3-a si abia apoi a 5-a...
trust me...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde DanielArdelian2 » 05 Feb 2008, 16:53

Confirm si eu faza cu tractorul, cu doua observatii:

1. Tractorul probabil avea 65 CP, nu 650. Il chema U650, ca dintr-asta am avut si eu.

2. La tractor, cutia de viteze nu e sincronizata. Pleci de pe loc direct cu care viteza vrei. In mers, daca vrei sa schimbi din 3 in 5, ca sa nu caraie cutia, trebuie sa potrivesti "manual" turatia motorului cu viteza de deplasare actuala si sa faci dublu ambreiaj.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde catalin1972 » 05 Feb 2008, 16:55

$1 scrie:$2u am inceput pe la vreo 17 ani cred...sau 18...la tara, cu un tractor full option (nou nout) cu o herghelie de 650 CP.

cred c-ai pus un "0" in plus la putere...
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde melcu79 » 05 Feb 2008, 16:56

E tractor nu masina :D .

Merge ca au rapoartele facute special pentru tractiune , nu viteza.

E ca la dieselurile nostre (cred ca pleci si cu a treia dupa loc daca stii sau vrei!):oops:

@shine suntem consateni infiati de Bucuresti.
Si eu tot "moldovean" de la Buzau sunt. :twisted:
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde SliceofLife » 05 Feb 2008, 18:49

$1 scrie:$2dragul/draga mea, te invit oricand sa iti demonstrez ca acest lucru este posibil. sau , poti merge la orice tractor REBU pe care il intalnesti in cale! daca tractorul e nou, ii dai cu a 5-a direct (fara remorca sau alte greutati). daca tractorul e mai vechiut sau ai remorca ceva, ii dai intai cu a 3-a si abia apoi a 5-a...
trust me...

My bad. Am inteles gresit cum ca ar fi vorba de dacie. Data viitoare o sa citesc cu mai multa atentie inainte de a posta.
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Re: "Poligoane" (sau adaptari) prin Bucuresti?

Mesajde adispan » 12 Feb 2008, 17:17

duminica 10 feb: ILIOARA era inchisa, nu se putea exersa acolo
duminica 10 feb: poligonul de la pompieri din comuna pantelimon era deschis, dar calitatea materialului de pe jos e execrabila; acces liber
tot duminica am cautat si poligonul de la palatul copiilor: accesul era blocat de niste munti uriasi de zapada inghetata

in schimb, palatul copiilor are un fel de curte interioara unde se pot exersa diverse manevre (abordarea curbelor la 90 grade, intoarcerea din 3, pastrarea traiectoriei pe drum nemarcat ...) ... mai putin parcarea laterala (nu am vazut niciun loc care sa se preteze la asa ceva) si nici urcarea/oprirea/plecarea din rampa/panta; acces liber
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde danim » 13 Feb 2008, 10:48

E clar! Multam adispan. De faza cu Ilioara am aflat si eu. Auzisem ca vor sa-l reamenajeze.
Deci.. direct in "foc".
O sa-mi fac un stiker sa-l lipesc pe bara spate cu textul: "Nu ma claxonati. Mai mult nu pot acum!"
sa semene cu ala de pe Tico din sectiunea de glume cu " ... pedalez cat pot de repede!!!"
danim

Mesajde adicristea » 13 Feb 2008, 13:37

La Ilioara am fost eu cam acum o luna, intr-o duminica. Am dat 5 RON la nenea de la poarta (cred ca face usor 100 pe zi) si am lasat-o pe prietena sa se plimbe. In momentul in care am intrat noi, mai erau cam 10-12 masini pe traseu. Cel mai mult mi-a placut (ca nu am rezistat sa nu fac si eu o tura) partea cu jaloanele (niste cauciucuri culcate). Dar asa cum am mai zis si in alt topic, nu rezolvi mare lucru. Degeaba am dus-o in poligon, tot in trafic inveti.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde MCristi » 18 Mai 2008, 21:11

A mai fost cineva de curind la Ilioara? S-a redeschis? (reamenajat, eventual?)
Fiesta 1,4i
MCristi
Incepator

Mesajde pittbull » 18 Mai 2008, 22:18

scriu si eu tarziu pe aici.. multi km cu masina fara incidente si fara nici cea mai mica problema! cat despre condus..si eu sunt incepator..am carnet de vreo 9 luni de zile dar am mers foarte putin pt ca nu am avut masina si niste probleme care m-au tinut vreo 2 luni la pat deci nu am putut sa conduc, dar dupa aceea a crescut un mic animalut in fata blocului, noua mea fiesta care e masina mea de "scoala". la inceput mi-a fost frica si mie sa ies cu ea pt ca era noua si era si benzina pe deasupra si eu ce mai mersesem dupa scoala a fost pe un logan diesel care e alta mancare de peste cu totul. dar mi-am luat inima in dinti si cu mult tupeu am iesit in trafic ca alta varianta nu aveam.. si adevarul este ca daca nu iesi in trafic e nu faci mare lucru pt ca prea mult poligon e posibil sa iti dauneze din cauza ca ai mult spatiu si etc si cand repeti vreo manevra in general iti alegi niste distante mai maricele decat cele din trafic.. tot ce e util e plecatul din panta care si pe mine ma ingrozea mai ales pe benzina care avea cursa scurta la ambreiaj si in prima saptamana am evitat pantele si podurile aglomerate. a si plus ca in poligon nu te obisnuiesti sa faci parcare rapida cum ai nevoie pe strad ain trafic.

uite acum am 1 luna si ceva si vreo 1100 de km facut prin bucuresti si pe afara fara incidente cauzate de mine, iar masina e doar putin atinsa in spate de o poarta la o parcare dar nimic notabil sau observabil!

iti transmit si tie ce mi-au zis si mie alti colegi forumisti: mult tupeu si miserupism!
/*Little hidden things...*/

Imagine
pittbull
Ford Freak

Maşina: RATB

Mesajde danim » 19 Mai 2008, 12:56

pittbull ai mare dreptate. Recunosc senzatiile. Be brave! Nimeni n-a murit din asta =D>
De cand cu topicul asta am facut cam 700 km cu masinuta. Mor de necaz ca nu-s mai multi, dar atat mi-a ingaduit timpul liber. Intre timp am fost la Ilioara in poligon cu sotul ( :D ) care chiar daca are permis pe vremurile bune ale Dacilor 1310, n-a mai condus de atunci (ca n-a avut ce!!!) si ii e greu acum pe o masina cu toate alea servo.... :-t
Pana acum am ajuns acolo in duminicile, dimineata pe la 9 si s-a mai obisnuit, dar in trafic intens inca nu are curaj sa iasa, ca nu cunoaste inca o parte din "chichitele" dumnealui din semnatura. Daca mi-ar fi spus careva ca o sa ajung sa-i aduc eu aminte de legislatie si de alte chestiute practice ale masinutei, as fi fost sigura ca-i dus cu pluta :-O . Dar uite ca....viata asta te pune in situatii neobisnuite ;)
Bafta tuturor si grija mare...
New Kuga 2024 owner
danim

Mesajde adicristea » 19 Mai 2008, 13:18

$1 scrie:$2u]pittbull ai mare dreptate. Recunosc senzatiile. Be brave! Nimeni n-a murit din asta =D>

N-as baga mana in foc pentru asta ;).
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde pittbull » 19 Mai 2008, 19:37

totul intr-o limita a decentei normal :D
/*Little hidden things...*/

Imagine
pittbull
Ford Freak

Maşina: RATB

Mesajde mihai2k1 » 28 Mai 2008, 10:45

Primul lucru pe care-l fac cand ma urc intr-o masina pe care n-o cunosc este sa aflu pe unde ii calca rotile. Cum? :-??
Simplu: :-O Dau cu spatele margand drept, trecand printr-o balta. Apoi, stand la volan, ma uit prin parbriz cum sunt pozitionate urmele umede lasate de masina. E clar ca pe-acolo va calca si la mersul inainte. #:-S :D
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde bogda1313 » 28 Mai 2008, 11:21

Si daca n-ai balta?
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde adicristea » 28 Mai 2008, 11:33

Faci :)).
Imagine
adicristea

Mesajde bogda1313 » 28 Mai 2008, 11:35

Aha. Deci trebuie sa bei 3-4 beri inainte :P.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde adicristea » 28 Mai 2008, 11:43

Fara alcool, desigur :-".

Sa revenim la poligoane, a mai fost cineva la Ilioara? S-a mai schimbat ceva fata de acum 2 luni? :)
Imagine
adicristea

Mesajde danim » 28 Mai 2008, 17:41

$1 scrie:$2ara alcool, desigur :-".

Sa revenim la poligoane, a mai fost cineva la Ilioara? S-a mai schimbat ceva fata de acum 2 luni? :)

Nu s-a schimbat nimic. :(( Am fost si saptamana trecuta cu dumnealui. :-?? Mai aproape de intrare e "carosabilu`" mai prost decat asta iarna, iar pe pistele de exercitii dinspre dreapta sunt niste gropane cu noroi imputit rau :-& si cu adancimi variabile... Dupa zona pentru motociclete incep fasiile mai omenesti pentru masini. Numai ca trebuie avut grija mare la ageamii care vin insotiti de neamuri si care cred ca o pista incape 2-3 incepatori.Si-atunci sa vezi fite, talente si tupeu!!! >:P
Cel mai bine e in weekenduri duminica dimineata, pana se scoala din patut "lumea buna". Incepand cu ora 11.00 incepe nebuneala. :-w Si credeti-ma, nu-i deloc placut sa te intrebe mereu unul si altul daca mai ai mult de stat!!!!
:-S
New Kuga 2024 owner
danim

Mesajde ianis » 27 Feb 2010, 19:21

care stie pe unde mai sunt poligoane prin bucuresti? in ce stare se afla daca mai exista? se poate intra?
The best there was, the best there is and the best there ever will be !
ianis
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum