Re: Noile preturi la motorina
$1 scrie:$2 - care ar fi dupa tine motivele scumpirii?
i
indiferent cum ai da-o nu are nicio legatura parcul de masini diesel cu pretul motorinei.
eu mi-am gasit un bon de motorina din ianuarie si pretul era de 3.7 ron iar acum este 4.2ron. asta inseamna o crestere de 13.5% in 3 luni. acum 6 luni pretul era aprox 3.2 roni iar asta inseamna o crestere de 1.0 ron adica 27% in 6 luni.
hai sa fim seriosi. parcul de diesel in romania creste de 5 ani de zile. practic in 5 ani de zile pretul motorinei a crescut cu 1.5 ron iar in ultimile 6 luni a mai crescut cu 1.0 ron. ceea ce s-a intamplat in ultimile 6 luni are alte cauze pe care din pacate nu le stim.
daca ar fi fosty o crestere constanta si in ultimile 6 luni am fi zis ca este normal insa ipotezele care le formulam(cresterea parcului de masini diesel) starneste zambete. daca s-ar fi inmatriculat in ultimele 6 luni 3 milioane de masini diesel atunci s-ar fi putut considera o exploatare a pietei carburantilor pt ca este cererea prea mare. insa cererea romanilor a crescut destul de lin.
probabil altele sunt cauzel: introducerea de noi taxe, cresterea pretului la baril samd. suntem destul de neatenti ca sa stim raspunsurile la cresterea pretului insa sunt sigur ca se discuta zilnic in presa aceste motive.
-
edit - 1nsane Member
- Maşina: BMW 520xD G30