Imagini/Filme/Sunete diverse
Răspunde

The Phoenix Mars Lander has Landed

26 Mai 2008, 16:32

http://www.nasa.gov/mission_pages/phoen ... index.html

Cred ca noi, muritorii de rand, nici nu putem sa ne imaginam cata tehnologie si ce efort necesita o asemenea chestiune.
Sa trimiti un robot vreo 600 milioane de kilometri, zbor de 10 luni in niste conditii de temperaturi si radiatii de nedescris, cu o viteza de vreo 20 000 Km/h, sa nimeresti la fix o planeta cam jumatate din Pamant de la distanta aia, sa aterizeze automat in conditii perfecte pe planeta aia, fara sa arda in atmosfera, fara sa se deterioreze la impactul cu solul, apoi sa mai si faca poze si analize geologice, sa mearga singur pe planeta...pentru mine e ceva mindblowing.

Si tineti cont si de faptul ca lumina (si deci si semnalele radio-comanda) au nevoie parca de vreo 10 de minute sa ajunga pana pe Marte, deci 20 de minute dus-intors :-O :-O

Si cum naiba reusesc sa alinieze antena unui purice aflat la 600 milioane de km cu o antena de pe Pamant ca sa stabileasca legatura si sa downloadeze pozele alea, iarasi nu inteleg.
Cred ca si un microb din palma mea e mai mare relativ la distanta palma-ochi decat robotul acela raportat la distanta Pamant-Marte.

Re: The Phoenix Mars Lander has Landed

26 Mai 2008, 18:21

am vazut si eu aseara , intr-adevar impresionant
Răspunde