Help/Troubleshooting

schimbat jante -> trepidat bordu cand franez de la 60 in sus

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

schimbat jante -> trepidat bordu cand franez de la 60 in sus

Mesajde octavcc » 30 Mai 2008, 16:34

imi cer scuze ca postez mesajul si aici (mai e postat la mondeo2) dar dupa ce am mai citit pe forum pare mai adecvat aici.

salut,

am urmatoarea problema care ma enerveaza la culme si nu pot sa-i dau de cap (inca). Scriu aici ca poate s-a mai lovit cineva de ea sau poate sa-mi explice ca la prosti ce se intampla.

am schimbat jantele de tabla originale (185/65/R14 cu prinderi 4x108) cu niste jenti de aliaj pe 15" (6Jx15H2, ET 50). Pentru ca ma grabeam si nu aveam timp sa astept am pus aceeasi dimensiune de cauciucuri (asta aveau pe stoc atunci si ei au zis ca nu-s pb si ca trebuie sa mearga asa). Deci acum am jante noi de aliaj pe 15 cu cauciucuri 185/65/R15. Evident ca dupa ce am montat cauciucurile baietii le-au si echilibrat.

Acum ce se intampla: de la 60 in sus cand franez (numai cand franez si parca si in curbe daca intru cu viteza prea mare se simte ceva) imi trepideaza volanul si tot bordu. cu cat e viteza mai mare cu atat trepidatia e mai mare. Mentionez ca n-am avut aceasta pb niciodata cu jantele originale pe 14 deci ies din discutie discuri si placute. pivotii si bieletele antiruliu au fost schimbate acum 2-3 luni.

M-am gandit ca poate e directia si am fost la autosoft sa-mi regleze unghiurile. n-au gasit nimik (facusem treaba asta si in februarie cand am schimbat pivori si bielete) i-am rugat sa-mi verifice jantele daca sunt echilibrate si la fel totul OK. am citit pe net de cineva care zicea ca a schimbat rulmentii fata si asa a rezolvat. nu stiu ce sa zic...

acum ma gandesc ca poate e de la dimensiunea cauciucurilor.
pe http://www.miata.net/garage/tirecalc.html imi da ca noua circumferinta e cu 4.3% mai mare. eu zic ce nu-i asa mult dar... e posibil sa fie de aici? ce parere aveti?

merci anticipat pentru orice sfat/ comentariu

PS. in weekend o sa ies pe autostrada sa vad daca trepideaza si la viteze mari. nu de alta dar am venit weekendu trecut cu 160 pe pitesti-bucuresti si n-am avut nici cea mai mica problema cu jantele vechi.
====================================
Ford Mondeo 1997 GLX / 1.8i / 115 CP
VIN: WF0FXXGBBFVM53365
octavcc
Incepator

Maşina: Ford Mondeo GLX, 1997, 1.8i, 115CP
VIN: WF0FXXGBBFVM53365

Re: schimbat jante -> trepidat bordu cand franez de la 60 in sus

Mesajde badboy20cm » 30 Mai 2008, 19:47

acelasi lucru il aveam si il mai am dar ff putin acum,era de la rulmentul intermediar de la planetara,janta stranba si ce trebuie sa fii ff atent pe acele prezoane au niste seibi puse pe fiecare,s=ar putea sa nu mai ai chiar pe fiecare si atunci janta nu mai cade perfect,eu unu aveam decat 2 din 5 pe o roata ,O alta problema poate fii DISCURI DE FRANA OVALIZATE iar atunci cand calci frana nu franeaza uniform,de verficat si placutele.ALta chestye dar nu o vad asa de importanta pt ca nu numai tu ai jenty mai mari decat standard,eu daca imi pun 18sau17 o sa simt gropile,virajele etc altfel,oricum baga-te sub masina si apuka de bratul de la planetara care are rulmentul si misca de el sus jos vezi daca are jok,e planetara cea mai lunga din dreapta ,cum stay pe stanga ca sofer.BAFTA
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag
VIN: WF0WXXGBBW1U89568

Mesajde geo35 » 30 Mai 2008, 21:17

vezi ca trebuie sa montezi niste garnituri ,cind schimbi jantele
se monteaza intre janta si butuc
geo35
Incepator

Maşina: ford focus 2007 1600cm/90cp trend

Mesajde Rainman » 31 Mai 2008, 09:19

Jantele de aliaj pe care le-ai montat sunt originale FORD? Daca nu sunt originale vezi ca trebuie sa montezi niste inele de centrare. Centrarea jantelor de aliaj se face de regula printr-un inel aflat in centrul jantei si pe centrul butucului si nu prin prezoane sau piulite. Daca nu se monteaza inelul de centrare este posibil sa apara probleme la rulare la viteze mari.
Bafta!
Ford Focus '07 1.6 16V hatchback
Ford Fiesta '08 1.4 16V
BMW F650 GS '04

"Tomberoanele goale sunt cele mai zgomotoase"
Rainman
Member

Maşina: Ford Focus 2
VIN: WF05XXGCD57U74924

Mesajde luckylove » 05 Iun 2008, 18:05

neena badboy20cm
acele saibe de pe prezoane sunt de fapr niste sigurante care au rolol de a tine cat mai fixe discurile si mai aurolol de a impiedica janta sa se sudeze cu rugina in timp(rol de distantier intre disc si janta)
fabricantul nu pune decat 2 saibe pe fiecare butuc pentru ca la ce grosime au acele saibe o roara nu arecum sa aiba bataie nici in 5000 de ani
daca tu ai inceput sa pui pe fiecare prezon cate o saiba sa vezi cedistractie o sa ai cand o finevoie sa le scoata careva sa umble la disc ,rulment,planetara,etc
bafta
NU FURA ! guvernul nu accepta concurenta !

ford sierra sedan 2.0 1987
ford scorpio sedan 2.0 / 136 cp / an 1996
mercedes CLK cabrio compresor 2.0 / 163 cp / an 2001
mazda premacy sportive 2.0 / 131 cp / an 2001
ford mondeo break 2.0 / 131 cp / an 2002
hyundai santa fe 2.2 crdi / 150 cp / an 2007
luckylove
Gold Member

Mesajde tomcatmouse » 06 Iun 2008, 07:41

da intradevar pe interiorul jantei este un inel de centrare a jantei..numai ca vine la fata..nu depaseste janta ,dupa ce se monteaza juri ca este corp-comun...dar nu numai de la o anumita viteza se simte ci se simte tot timpul...eu am patit-o si are o miscare destul de ciudata masina.....daca au inele inseamna ca sunt strambe si te-as sfatui sa scapi de ele cat mai curand posibil ...BAFTA!!!!
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde badboy20cm » 06 Iun 2008, 20:53

nenea LUckY eu asa am avut doar 2 saibe la o roata la unu inca una si la 2 delok,nu am pus eu nimik ,BAFTA ,fiercare isi da cu parerea asa invatam :)
badboy20cm
1nsane Member

Maşina: Mondeo Turnier , Buil date 02/05/2001 , 1.8cmc , benzina , 125 ccp , 16 valve , 6 airbag
VIN: WF0WXXGBBW1U89568

Înapoi la Help/Troubleshooting