de DanielArdelian2 » 07 Iun 2008, 20:21
Fara suparare dar nu prea mai inteleg.
Problema nr. 1:
Prima data spui ca faci foarte multi kilometri in exterior.
Apoi spui ca te ingrijoreaza consumul in Bucuresti al Focusului.
Pai din experienta mea pe forumuri, in Bucuresti toate consuma mult.
Problema nr. 2:
In 10000 EUR nu prea se poate face ce vrei tu.
Trebuie sa te gandesti ca vei avea de platit si o taxa de prima inmatriculare precum si o prima revizie la masina, care probabil va implica si schimbarea distributiei, frane samd, treaba care costa. Asta ar insemna sa iei masina cam la 8000 EUR, ceea ce nu e prea mult.
Problema nr. 3:
Consider o gresala sa bagi toti banii pe care ii ai intr-o masina SH, mai ales un diesel. Trebuie sa ai o rezerva pentru eventuale surprize neplacute. Iti recomand sa te interesezi pe aici pe forum despre costul turbinei, al pompei de inalta presiune, al unui injector de TDCi sau costul volantei cu masa dubla.
Problema nr. 4:
Motoarele common-rail (TDCi la Ford, CDTi la Opel) sunt foarte pretentioase la calitatea motorinei. Fac nazuri chiar si la motorina de la OMV/Petrom/Rompetrol. Cand o sa afli cat te costa un injector sau o pompa de injectie, cred ca o sa renunti la ideea cu "motorina de la baietii, cu 3 RON / litru".
Problema nr. 5:
Nemtii cumpara diesel daca stiu ca au de facut kilometri la greu. La ei nu prea am vazut entuziasmul asta pentru cuplul dieselului. Costurile primeaza, masina e mai putin un mod de a-ti arata starea materiala, mai ales la acest nivel (Opel, Ford). Asta inseamna ca majoritatea SH-urilor diesel sunt alergate corespunzator.
Nici in Ungaria nu prea am vazut asa multe dieseluri ca la noi.
Insa datorita cererii mari de masini SH din tari ca Romania, dieselurile SH sunt cele mai vizate pentru cosmetizare si aranjat kilometrii.
In concluzie, imi vine cam greu sa cred ca de 10000 EUR o sa poti sa-ti iei o masina SH de clasa compacta care sa consume putin, sa reziste la rulaj de 30000 Km/an, sa nu fie foarte alergata, samd si sa fie si cu tehnologie diesel common-rail.
Daca vrei sa faci 30000 Km/an fara probleme, trebuie sa platesti corespunzator, intr-un fel sau altul.
LE: Completare la pct. 4:
Motoarele diesel din generatia precedenta, TDDi la Ford sau DTI la Opel, respectiv TDI-ul de 1.9 105 CP de la VW sunt mult mai fiabile si mai tolerante la motorina mai proasta. De asemenea, piesele si reparatiile sunt mai ieftine.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]