Discutii libere/forum

ford focus 2 VS opel astra h

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

ford focus 2 VS opel astra h

Mesajde dadu221 » 06 Iun 2008, 23:02

A sosit vremea sa upgradez de la supernova. Cum baietii de la dacia fac treaba buna si nu au de gand sa scoata dieselul prea curand si nici sa anunte un pret orientativ m-am hotarat sa ma indrept catre un sh pana 100.000. km adus de la nemti. Prospectand piata m-am oprit asupra celor 2 masini enumerate in topic datorita pretului si dotarilor. Mai exact nu ma pot hotara intre:

1. Opel astra h fabricatie 2004-2005 1,7 cdti/80-101 caluti
SI
2. Ford focus fabricatie 2006 1,6 tdci/90-109 caluti

In principiu dotarile sunt asemanatoare (aer ,geamuri, oglinzi , abs+esp). In medie fac cam 25-30 ooo km anual (majoritatea exterior) asa ca imi trebuie o masina:

a- cat mai fiabila
b- sa consume cat mai putin
c-costuri de intretinere sa fie cat mai mici (consumabile , articulatii si eventuali senzori care ar mai putea pica)

Nu ma intereseaza partea de aspect intrucat imi plac amandoua la fel de mult. Nu vreau sa par malitios dar nu ma intereseaza opinii de genul eu am mers cu un astra g sau cu un ford tddi. Ma intereseaza opinii si pareri cat mai mult bazate pe experienta cu cel putin una din aceste doua masini. VA multumesc!

PS: daca am dat chics si nu am plasat topicul und etrebuie rog un moderator sa il mute. Eu am cautat si nu am gasit nici un versus pana acum (desi mi se pare ciudat). Cu scuzele de rigoare ...
dadu221
Incepator

Re: ford focus 2 VS opel astra h

Mesajde VIPER » 07 Iun 2008, 08:01

Ca fost posesor de Astra H iti zic ca masina e foarte OK. Daca ar fi sa aleg intre FF2 si H nu stiu ce as alege... M-as sui in ele si as lua-o pe cea in care ma simt mai bine la volan, in rest imi plac ambele. La FF2 ai suspensie independenta spate. La H imi place botul masinii si bordul. Etc, as putea gasi multe asemenea "diferente" care mie unul mi-ar face alegerea grea...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde dadu221 » 07 Iun 2008, 10:51

mersi dar nua sta ma intereseaza ca aspectul e destul de frumos la amandoua fordul pare foarte inchegat si robust iar la astra imi place mult bordul si fata. In primul rand ma intereseaza fiabilitatea intretinerea si consumul. Fiecare masina are buba ei .. ba un anume senzor , ba o articulatie sau un scartait .. si fiecare pot fi remediate (sa nu) intr-un anume pret.
dadu221
Incepator

Mesajde muzica9 » 07 Iun 2008, 12:06

$1 scrie:$2 sosit vremea sa upgradez de la supernova. Cum baietii de la dacia fac treaba buna si nu au de gand sa scoata dieselul prea curand si nici sa anunte un pret orientativ m-am hotarat sa ma indrept catre un sh pana 100.000. km adus de la nemti. Prospectand piata m-am oprit asupra celor 2 masini enumerate in topic datorita pretului si dotarilor. Mai exact nu ma pot hotara intre:

1. Opel astra h fabricatie 2004-2005 1,7 cdti/80-101 caluti
SI
2. Ford focus fabricatie 2006 1,6 tdci/90-109 caluti

In principiu dotarile sunt asemanatoare (aer ,geamuri, oglinzi , abs+esp). In medie fac cam 25-30 ooo km anual (majoritatea exterior) asa ca imi trebuie o masina:

a- cat mai fiabila
b- sa consume cat mai putin
c-costuri de intretinere sa fie cat mai mici (consumabile , articulatii si eventuali senzori care ar mai putea pica)

Nu ma intereseaza partea de aspect intrucat imi plac amandoua la fel de mult. Nu vreau sa par malitios dar nu ma intereseaza opinii de genul eu am mers cu un astra g sau cu un ford tddi. Ma intereseaza opinii si pareri cat mai mult bazate pe experienta cu cel putin una din aceste doua masini. VA multumesc!

PS: daca am dat chics si nu am plasat topicul und etrebuie rog un moderator sa il mute. Eu am cautat si nu am gasit nici un versus pana acum (desi mi se pare ciudat). Cu scuzele de rigoare ...

daca ar fi sa alegi dupa ce ai scris tu....

opelul are piese mai ieftine, la ford pica mai rpd senzorii(din ce am citit pe forum, este posibil ca si la astra sa fie la fel).

de articulatii si alte bucsaraie nu am auzit sa se plinga nimeni la focus.

un + pt astra este finisarea interioara. dar plusurile se cam opresc aici.

astra are o tinuta de drum imprecisa. directia este mult sub cea a focusului. focus are suspensie idependenta spate ceea ce astra nu are. eu am condus un astra de 1,7 100 cp cu suspensie sport. este mult sub focusul meu care nu are suspensie sport. lucru confirmat si de propietarul astrei care a mers cu focusul meu.

pt 100 de cai masina aia era foarte puturoasa. cutia de viteze face ca astra sa piarda multi cai la roata.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde dadu221 » 07 Iun 2008, 13:00

cam despre ce senzori ar fi vorba ca sa ma interesez de preturi
dadu221
Incepator

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Iun 2008, 14:59

Daca ai pus fiabilitatea pe primul loc, ia benzinar de 1.6.
La Ford cel putin, sunt mai fiabile si au intretinerea mai ieftina, toate piesele sunt mai ieftine.
Am vazut ca ai pus consumul doar pe locul doi dar nu ai precizat cati kilometri faci, s-ar putea ca dieselul sa nu fie o afacere foarte buna.
Daca faci atat de multi kilometri incat sa merite diesel, iti recomand masina noua, nu SH, pentru ca inseamna ca depinzi destul de mult de masina, iar un SH este cu oarece riscuri.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde VIPER » 07 Iun 2008, 16:01

Tinuta de drum imprecisa? Hmm, nu mi s-a parut, in 17 luni cat am avut-o! Si am mers si cu Focus. Nu zic ca una e mai buna ca alta, dar tinuta de drum imprecisa sigur nu avea.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde mauru007 » 07 Iun 2008, 16:05

Cat au garantie din start(de noi fiecare)? Fordul parca are 4 ani si de Opel am auzit ca ar avea 2ani? Garantia e transmisibla la amandoua? Pentru ca la o vechime de 2 sau 3 ani sa cumperi o masina care mai are garantie, e un criteriu bun de departajare.
Opel astra din punctul meu de vedere e barca. La 140 la ora parca era Logan. Sper sa nu se supere posesorii De logan. :)
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde muzica9 » 07 Iun 2008, 16:45

$1 scrie:$2at au garantie din start(de noi fiecare)? Fordul parca are 4 ani si de Opel am auzit ca ar avea 2ani? Garantia e transmisibla la amandoua? Pentru ca la o vechime de 2 sau 3 ani sa cumperi o masina care mai are garantie, e un criteriu bun de departajare.
Opel astra din punctul meu de vedere e barca. La 140 la ora parca era Logan. Sper sa nu se supere posesorii De logan. :)

daca sunt luate de afara garantia este tot de 2 ani.

doar in Ro garantia este de 4 ani. 2 ani ford+ 2 ani romcar. romcar nu ofera garantie decit la masinile importate de ei.

si da, astra este barca. l-a asta m-am referit cind am zis ca are tinuta de drum imprecisa.

@viper sa stii ca focusul are tinuta de drum mai buna si decit mondeo mk3. in primul rind focus 2 este mai lat decit mondeo mk3.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Alen » 07 Iun 2008, 17:22

$1 scrie:$2Am vazut ca ai pus consumul doar pe locul doi dar nu ai precizat cati kilometri faci, s-ar putea ca dieselul sa nu fie o afacere foarte buna.

@Daniel : a precizat
a zis ca face 25-30.000 km/an, majoritatea exterior
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Iun 2008, 18:04

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Am vazut ca ai pus consumul doar pe locul doi dar nu ai precizat cati kilometri faci, s-ar putea ca dieselul sa nu fie o afacere foarte buna.

@Daniel : a precizat
a zis ca face 25-30.000 km/an, majoritatea exterior

Asa este, imi cer scuze, mi-a scapat prima data.
La atatia kilometri, sincer m-as orienta catre o masina noua, probabil diesel.

LE: Costul cu motorina ar fi cam 75 % din costul cu benzina (doar combustibilul).
Am considerat un consum de 5 L / 100 Km pentru diesel la un cost de 4.3 RON / litru motorina si un consum de 7.5 L / 100 Km pentru benzinar la un cost de 3.75 RON / litru.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde dadu221 » 07 Iun 2008, 19:00

vreau in primul rand motorina pentru ca o pot procura la pana in 3 lei pe litru de la persoana de incredere si m-am orientat pe sh pentru ca nu imi permit mai mult de 10 000 de euro (plus cuplul). De fapt mi-as perrmite dar vreau sa am si de carburant si sa mai si scot capul din casa ;) Daca am face calculul de la focus nou pe diesel care sunt sigur ca il gasesc de la la 15 mii si nu stiu daca am atatea dotari fata de un sh la 10 000 cu pana in 80 000 km. PLus ca in doi ani (cat se presupune ca ar avea garantia) fac cam 60 000 si ma gandesc ca sh-ul ala nu o fi atat de varza incat sa se strice prea serios pana sa treaca de 150 000 km. Am o supernova pe gaz cu 100 000km si nu am avut probleme majore cu ea (am schimbat o sonda lambda si un calorifer care e o piesa consumabila la aceasta masina). Ce ma mai sperie la ff2 este consumul. Mi se pare putintel cam mult un 8 in oras .. Intr-adevar bucurestiul nu se prea poate pune ca oras dar nush .. sunt cam inspaimantat pt ca un posesor de astra a spus ca in bucuresti nu a sarit niciodata de 6,5 (ce-i drept are doar 80 de cai). Fratele meu a avut de la firma un wv caddy si un turneo conect. Per ansamblu conectul castiga la sprinturi (consum de 11 in oras) iar caddy-=ul la restul: directie,consum(max7 l in oras), stabilitate , mersul motorului si compensari (urca panta in treapta 4 pe relanti pe cand fordul gafaie si cu tr 2) plus ca la conect a tot trebuit sa mai treaca pe la service. Ambele masini au fost noi. De aici stau putin cu teama in ceea ce priveste fordul desi la o prima vedere ff2 imi inspira un aer de robustete. Am sa merg pe varianta cu test drive-ul sa vedem cum se comporta masinile si apoi am sa ma hotarasc insa legat de costuri , cosum si fiabilitate ma bazez in continuare pe opiniile voastre. Are ff2 si motorul de 1,6 tdci vreo hiba caracteristica? Va multumesc pentru posturile de pana acum si astept in continuare cat mai multe opinii.
dadu221
Incepator

Mesajde VIPER » 07 Iun 2008, 19:36

$1 scrie:$2si da, astra este barca. l-a asta m-am referit cind am zis ca are tinuta de drum imprecisa.

@viper sa stii ca focusul are tinuta de drum mai buna si decit mondeo mk3. in primul rind focus 2 este mai lat decit mondeo mk3.

Astra barca? Deloc. Cat ai mers cu ea? Ce model? Etc...

Tinuta mai buna de drum la FF2 fata de Mk3? Nu mi s-a parut. Vorbim de FF2 pre-facelift, masina SH versus masina SH. Nu stiam ca latimea mai mare da stabilitate mai buna... Mai sunt, cred, si alti factori: inaltime, ampatament, reglare suspensie (care la Mk3 e recunoscuta), etc. Dar ma rog, ce stiu eu...
Imagine
VIPER

Mesajde muzica9 » 07 Iun 2008, 20:10

$1 scrie:$2si da, astra este barca. l-a asta m-am referit cind am zis ca are tinuta de drum imprecisa.

Astra barca? Deloc. Cat ai mers cu ea? Ce model? Etc...

Tinuta mai buna de drum la FF2 fata de Mk3? Nu mi s-a parut. Vorbim de FF2 pre-facelift, masina SH versus masina SH. Nu stiam ca latimea mai mare da stabilitate mai buna... Mai sunt, cred, si alti factori: inaltime, ampatament, reglare suspensie (care la Mk3 e recunoscuta), etc. Dar ma rog, ce stiu eu...

intereseaza-te si o sa vezi ca platforma de s-max este una derivata din cea a focusului mk2. iar mondeo mk4 are aceeasi platforma cu s-max.

dc cind au gindit mondeo mk4 nu au imprumutat platforma de la mk3? au preferat sa plece de la ce aveau mai bun in acel moment.
muzica9
1nsane Member

Mesajde VIPER » 07 Iun 2008, 20:15

Ce legatura are asta cu afirmatia ta de mai sus? Si Volvo S40 e pe platforma de Focus, si nu are nici o legatura cu el. Deci?
Imagine
VIPER

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Iun 2008, 20:21

Fara suparare dar nu prea mai inteleg.

Problema nr. 1:

Prima data spui ca faci foarte multi kilometri in exterior.
Apoi spui ca te ingrijoreaza consumul in Bucuresti al Focusului.
Pai din experienta mea pe forumuri, in Bucuresti toate consuma mult.

Problema nr. 2:
In 10000 EUR nu prea se poate face ce vrei tu.
Trebuie sa te gandesti ca vei avea de platit si o taxa de prima inmatriculare precum si o prima revizie la masina, care probabil va implica si schimbarea distributiei, frane samd, treaba care costa. Asta ar insemna sa iei masina cam la 8000 EUR, ceea ce nu e prea mult.

Problema nr. 3:
Consider o gresala sa bagi toti banii pe care ii ai intr-o masina SH, mai ales un diesel. Trebuie sa ai o rezerva pentru eventuale surprize neplacute. Iti recomand sa te interesezi pe aici pe forum despre costul turbinei, al pompei de inalta presiune, al unui injector de TDCi sau costul volantei cu masa dubla.

Problema nr. 4:
Motoarele common-rail (TDCi la Ford, CDTi la Opel) sunt foarte pretentioase la calitatea motorinei. Fac nazuri chiar si la motorina de la OMV/Petrom/Rompetrol. Cand o sa afli cat te costa un injector sau o pompa de injectie, cred ca o sa renunti la ideea cu "motorina de la baietii, cu 3 RON / litru".

Problema nr. 5:
Nemtii cumpara diesel daca stiu ca au de facut kilometri la greu. La ei nu prea am vazut entuziasmul asta pentru cuplul dieselului. Costurile primeaza, masina e mai putin un mod de a-ti arata starea materiala, mai ales la acest nivel (Opel, Ford). Asta inseamna ca majoritatea SH-urilor diesel sunt alergate corespunzator.
Nici in Ungaria nu prea am vazut asa multe dieseluri ca la noi.
Insa datorita cererii mari de masini SH din tari ca Romania, dieselurile SH sunt cele mai vizate pentru cosmetizare si aranjat kilometrii.

In concluzie, imi vine cam greu sa cred ca de 10000 EUR o sa poti sa-ti iei o masina SH de clasa compacta care sa consume putin, sa reziste la rulaj de 30000 Km/an, sa nu fie foarte alergata, samd si sa fie si cu tehnologie diesel common-rail.

Daca vrei sa faci 30000 Km/an fara probleme, trebuie sa platesti corespunzator, intr-un fel sau altul.

LE: Completare la pct. 4:
Motoarele diesel din generatia precedenta, TDDi la Ford sau DTI la Opel, respectiv TDI-ul de 1.9 105 CP de la VW sunt mult mai fiabile si mai tolerante la motorina mai proasta. De asemenea, piesele si reparatiile sunt mai ieftine.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde muzica9 » 07 Iun 2008, 21:20

$1 scrie:$2reau in primul rand motorina pentru ca o pot procura la pana in 3 lei pe litru de la persoana de incredere si m-am orientat pe sh pentru ca nu imi permit mai mult de 10 000 de euro (plus cuplul). De fapt mi-as perrmite dar vreau sa am si de carburant si sa mai si scot capul din casa ;) Daca am face calculul de la focus nou pe diesel care sunt sigur ca il gasesc de la la 15 mii si nu stiu daca am atatea dotari fata de un sh la 10 000 cu pana in 80 000 km. PLus ca in doi ani (cat se presupune ca ar avea garantia) fac cam 60 000 si ma gandesc ca sh-ul ala nu o fi atat de varza incat sa se strice prea serios pana sa treaca de 150 000 km. Am o supernova pe gaz cu 100 000km si nu am avut probleme majore cu ea (am schimbat o sonda lambda si un calorifer care e o piesa consumabila la aceasta masina). Ce ma mai sperie la ff2 este consumul. Mi se pare putintel cam mult un 8 in oras .. Intr-adevar bucurestiul nu se prea poate pune ca oras dar nush .. sunt cam inspaimantat pt ca un posesor de astra a spus ca in bucuresti nu a sarit niciodata de 6,5 (ce-i drept are doar 80 de cai). Fratele meu a avut de la firma un wv caddy si un turneo conect. Per ansamblu conectul castiga la sprinturi (consum de 11 in oras) iar caddy-=ul la restul: directie,consum(max7 l in oras), stabilitate , mersul motorului si compensari (urca panta in treapta 4 pe relanti pe cand fordul gafaie si cu tr 2) plus ca la conect a tot trebuit sa mai treaca pe la service. Ambele masini au fost noi. De aici stau putin cu teama in ceea ce priveste fordul desi la o prima vedere ff2 imi inspira un aer de robustete. Am sa merg pe varianta cu test drive-ul sa vedem cum se comporta masinile si apoi am sa ma hotarasc insa legat de costuri , cosum si fiabilitate ma bazez in continuare pe opiniile voastre. Are ff2 si motorul de 1,6 tdci vreo hiba caracteristica? Va multumesc pentru posturile de pana acum si astept in continuare cat mai multe opinii.

daca vrei sa bagi motorina din alte surse(locomotiva, camion etc) mai bine te orientezi catre alte marci. sau catre motoare de generatie mai veche.

@viper cu siguranta nu este aceeasi masina, dar performantele dinamice sunt asemanatoare din moment ce au aceeasi platforma si aceleasi motoare.

iar mondeo mk3, cu sau fara facelif-urile ulterioare, conceput in jurul anilor 2000 nu are cum sa stea mai bine pe sosea decit un focus mk2 conceput in 2005. asta era ideea.
muzica9
1nsane Member

Mesajde dadu221 » 07 Iun 2008, 23:40

mdah .. corect, frumos si argumentat daniel :( urat din partea ta , mi-ai spulberat visul :) Motorina e euro 4 din peco fi luata pe bonuri la juma de pret fie luata din rezervor de tir care de asemeni este pretentios la carburant. Intr-adevar la orice diesel sunt riscurile enumerate de tine incepand de la turbina la volanta si trecand e la injectoare. Prieten cu tddi a avut probleme cu volanta la focus , tot el a avut probleme cu injectoarele la mondeo (motorina din peco) iar altul suspecta pompa de motorina (80 de bulioane -jiiizaz). Preturile in germania (dupa cum vad eu pe site-urile de acolo) la ff2 merg SI pana in 9000 cu tva pt focus pana in 100 000 km. Banii de prima revizie ii scot eu iar la problema cu kilometrajul pot doar sa spun ca traiam cu impresia ca daca merg in centru sau nord la autohuse cu proprietar neamt poate nu iau teapa asta (plus verificarea cu cartea de service). Din ce a mai studiat piata dti-urile au prea multi km si preturile prea mari pt ce ofera iar tdi-urile au si ele km seriosi la pret ridicat (de regula de la 140 000 km in sus) :( Multumesc mult de opinia impartiala spre deosebire de alte forumuri unde se gasesc cele mai bune si cele mai tari masini, de neegalat pe mapamond ;) Mno .. is si mai bulversat pentru ca eram cam pornit pe focus in special datorita pretului anului si kilometrajului.
dadu221
Incepator

Mesajde muzica9 » 07 Iun 2008, 23:57

uite aici mai multe pareri despre astra vs focus.

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... ilit=astra

sunt mai multi care reclama problemele semnalate de mine la astra. cutia de viteze si stabilitatea.
muzica9
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 08 Iun 2008, 11:42

@Muzica& VIPER: va rog sa incetati contrele pe tema ASTRA/FOCUS/MONDEO, nu sunteti la subiect.
Intr-o alta ordine de idei si FARA A AVEA NIMIK DE A FACE CU FAPTUL CA VIPER E MODERATOR: Ceea ce vorbiti voi este relativ subiectiv ... mie mi se pare..eu cred ca...INSA EU STIU UN LUCRU: 1.Viper a avut ASTRA H.2. Viper a condus Mondeo MK4 (test drive - cauta topicul pe forum) 3. Viper ARE Mondeo MK3. 4. Viper a condus FOCUS Mk3. Cred ca pererea lui are un obiectivism MULT MAI MARE.

Revenind ONTOPIC: Sustin opinia lui Daniel. Odata ce dai 10-12 mii pe o masina noua e ca si cum te-ai scumpi la taratze sa cumperi motorina cu 3 lei de la "bishnitzari". Asa cum s-a mai spus reviziile la masinile noi sunt costuri deloc de neglijat. Si nu in ultimul rand, faptul ca iti ie masina noua nu inseamna ca o vei tine 1-2 ani si apoi o sa o vinzi, asa cum ei face cu un SH. O masina noua este o investitie pe termen mediu-lung.

Bafta in a alege ceea ce-ti doresti!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde mircea george » 08 Iun 2008, 13:43

$1 scrie:$2at au garantie din start(de noi fiecare)? Fordul parca are 4 ani si de Opel am auzit ca ar avea 2ani? Garantia e transmisibla la amandoua? Pentru ca la o vechime de 2 sau 3 ani sa cumperi o masina care mai are garantie, e un criteriu bun de departajare.

doar in Ro garantia este de 4 ani. 2 ani ford+ 2 ani romcar. romcar nu ofera garantie decit la masinile importate de ei.

si da, astra este barca. l-a asta m-am referit cind am zis ca are tinuta de drum imprecisa.

Nu vreau sa ma bag in discutia despre astra ca nu prea stiu mare lucru DAR nu pot sa nu spun ca e o eroare in afirmatia de mai sus: focus(1 sau 2) nu poate fi mai lat ca mondeo mk3, e diferenta de clasa (de la compacta la medie); putem discuta cu cifre daca doriti.
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde muzica9 » 08 Iun 2008, 14:10

Nu vreau sa ma bag in discutia despre astra ca nu prea stiu mare lucru DAR nu pot sa nu spun ca e o eroare in afirmatia de mai sus: focus(1 sau 2) nu poate fi mai lat ca mondeo mk3, e diferenta de clasa (de la compacta la medie); putem discuta cu cifre daca doriti.

ia cauta niste cifre ca sa te convingi!

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... deo#p99130
muzica9
1nsane Member

Mesajde mircea george » 08 Iun 2008, 14:55

Am cautat cifrele in manualele ambelor masini; concluzia: FF2 latime totala (inclusiv oglinzi) 1991mm; ecartament fata 1535, spate1531; MONDEO mk3 latime totala cu oglinzi 1931; ecartament fata 1522, spate 1537 DECI ecartamentele (ceea ce conteaza cel mai mult ptr stabilitate) sint aprox egale iar latimea totala e destul de inselatoare ptr ca FF poate ca are oglinzi mai late ca MONDEO; ce se poate spune cu siguranta e ca dpdv al latimii clasa compacta la FORD aprape ca a ajuns la nivelul generatiei anterioare a clasei medii (doar ca latime ptr ca la lungime sint diferente enorme); sint curios cum stau lucrurile intre FF2 si MONDEO mk4; @muzica9 - propun remiza!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde muzica9 » 08 Iun 2008, 19:02

$1 scrie:$2m cautat cifrele in manualele ambelor masini; concluzia: FF2 latime totala (inclusiv oglinzi) 1991mm; ecartament fata 1535, spate1531; MONDEO mk3 latime totala cu oglinzi 1931; ecartament fata 1522, spate 1537 DECI ecartamentele (ceea ce conteaza cel mai mult ptr stabilitate) sint aprox egale iar latimea totala e destul de inselatoare ptr ca FF poate ca are oglinzi mai late ca MONDEO; ce se poate spune cu siguranta e ca dpdv al latimii clasa compacta la FORD aprape ca a ajuns la nivelul generatiei anterioare a clasei medii (doar ca latime ptr ca la lungime sint diferente enorme); sint curios cum stau lucrurile intre FF2 si MONDEO mk4; @muzica9 - propun remiza!

mondeo mk4 este probabil mult mai mare si in cifre. este ca o salupa! :D aici nu comentez nimic. de fapt este atit de mare incit nici nu ma atrage. ;)
muzica9
1nsane Member

Mesajde octa » 09 Iun 2008, 09:15

@dadu221: poti sa iei in considerare si urmatoarea optiune (cu care inteleg ca deja esti obisnuit): motor pe benzina, instalatie gpl euro4. astfel cred ca vei fi avantajat: cost de achizitie mai mic, intretinere mai ieftina, scad riscurile in ceea ce priveste sensibilitatea dieselurilor (sensibilitati scumpe rau), poti fi mai sigur pe rulajul real. o instalatie gpl euro4 nu acopera diferenta intre un diesel si un benzinar... cu 25 'bulioane' e gata montata pe masina si omologata. dupa toate astea, vei folosi masina la un pret mai mic chiar si decat comparativ cu un diesel...
cauta info in ce priveste instalatia gpl euro4 - ai sa vezi ca tehnologiile astea gpl mai noi sunt foarte eficiente.

focus sau astra? acu' deh! e un forum ford... toti vom trage catre focus. mie imi place si astra foarte mult. treaba cu stabilitatea e adevarata: un focus e mai sigur pe el la capitolul asta. intrebarea e daca folosesti masina la limita - acolo unde ai nevoie de surplusul de stabilitate... daca nu... orice masina moderna e buna. nu cred ca astra nu s-ar comporta exemplar la un mers normal, chiar putin sportiv... mno, daca faci raliu, focus mno!

bafta!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Înapoi la Discutii libere/forum