Te-ai gandit f bine

Asta vara am facut acest traseu si este foarte ok. Tine minte ca iti trebuie pasaport si extensie de carte verde pt Serbia daca nu cumva o ai (unele RCA o au altele nu).
De la granita (Portile de fier) ai 110km pana la intrarea pe autostrada la Pozarevac. Drumul pana la autostrada e f ok desi cam curbat e placut de condus pt ca e liber. Nu exagera cu viteza in localitati desi nu am vazut politie sau radare. Regulile sunt aceleasi ca in toata Europa.
Nu ai de ce sa-ti faci probleme pt siguranta ta in Serbia.
Autostrada sarbeasca nu e impecabila dar mai buna decat Bucuresti-Pitesti iar in Croatia in cazul in care nu stii au unele dintre cele mai bune autostrazi din Europa, este IMPECABILA. In Croatia costul mediu al autostrazii e de 3-4 euro/100km la sarbi ceva mai putin.
Eu am trecut granita la 8.00AM (evita ora 7 ca atunci se schimba tura in vama) si pana seara am ajuns lejer pe litoral. Insa daca ai timp si chef nu rata parcurile lor naturale (Plitvice, Krka, etc)
Eu am stat 5 zile in nord si 5 in sud si m-am intors prin Bosnia. (la intoarcere Sarajevo-Craiova 12 ore-am dormit o noapte in Sarajevo pt ca nu voiam sa-l ratez)
Vei mai gasi o groaza de info si pe forumul softpedia dar daca mai ai intrebari te ajut cu placere.
Toate cele bune!