Discutii libere/forum

Motociclism si Motociclisti

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Motociclism si Motociclisti

Mesajde verga_Cip » 26 Iun 2008, 08:37

$1 scrie:$2i la noi s-ar putea face la fel cu putin bun simt din partea celor care opresc masinile aiurea si din partea celor care repara soselele cu mamaliga din cate se pare.
La doua benzi pe un sens nu e greu sa ramana intre masini loc lejer pentru motociclete; la noi in schimb una din benzi e ocupata de o tanti care are cumparaturi de facut la un magazin sau vreun berbec care isi asteapta capra, iar mai incolo este o groapa sau un canal pe care trebuie sa le eviti... nesemnalizate deloc, normal.

Mai nou cad si pasarele ... in curand Politia rutiera va scoate un nou tip de indicator (in afara celor de avertizare, obligare, etc) numit Indicator de "mai bine nu esti in acest loc" cu subindicatoarele: CAD DIVERSE OBIECTE (in speta pasarele) :( nu prea e de ras...dar..sa revenim la motociclisti si motociclism.

1.Cati dintre voi urmaresc campionatul motomondialului de viteza si pe cel de superbike?
2.Care va sunt favoritii?
3.Care sunt Motoarele (marca) favorite?
4.Cum comentati: Mai bine mor de cald (cei imbracati cu echipemente pana in gat) decat sa mor de-a binelea!!
5.Care credeti ca este echipamentul ideal pentru un motociclist, conducand diferite tipuri de motocicluri, de la scuter la motoare de super sport?
6.Exista oare un echilibru intre un motociclu si echipament? Adica daca conduc un scuter pot merge dor cu casca open-face? Si ajunge....
7.Cum motoarele nu au centura, credeti ca legea ar trebui sa impuna masuri suplimentare de protejare a conducatorilor de motociclete? Gen: obligatoriu sa poate pantaloni lungi (si nu scurti cum am mai vazut), manusi, protectii??

Sunt acceptate parerile tuturor atat timp cat nu ajungem iar la polemici.... :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde tomcatmouse » 26 Iun 2008, 11:19

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2i la noi s-ar putea face la fel cu putin bun simt din partea celor care opresc masinile aiurea si din partea celor care repara soselele cu mamaliga din cate se pare.
La doua benzi pe un sens nu e greu sa ramana intre masini loc lejer pentru motociclete; la noi in schimb una din benzi e ocupata de o tanti care are cumparaturi de facut la un magazin sau vreun berbec care isi asteapta capra, iar mai incolo este o groapa sau un canal pe care trebuie sa le eviti... nesemnalizate deloc, normal.

Mai nou cad si pasarele ... in curand Politia rutiera va scoate un nou tip de indicator (in afara celor de avertizare, obligare, etc) numit Indicator de "mai bine nu esti in acest loc" cu subindicatoarele: CAD DIVERSE OBIECTE (in speta pasarele) :( nu prea e de ras...dar..sa revenim la motociclisti si motociclism.

1.Cati dintre voi urmaresc campionatul motomondialului de viteza si pe cel de superbike?
2.Care va sunt favoritii?
3.Care sunt Motoarele (marca) favorite?
4.Cum comentati: Mai bine mor de cald (cei imbracati cu echipemente pana in gat) decat sa mor de-a binelea!!
5.Care credeti ca este echipamentul ideal pentru un motociclist, conducand diferite tipuri de motocicluri, de la scuter la motoare de super sport?
6.Exista oare un echilibru intre un motociclu si echipament? Adica daca conduc un scuter pot merge dor cu casca open-face? Si ajunge....
7.Cum motoarele nu au centura, credeti ca legea ar trebui sa impuna masuri suplimentare de protejare a conducatorilor de motociclete? Gen: obligatoriu sa poate pantaloni lungi (si nu scurti cum am mai vazut), manusi, protectii??

Sunt acceptate parerile tuturor atat timp cat nu ajungem iar la polemici.... :D

bun....foarte bun
1.Urmaresc atunci cand sunt acasa :D
2.A fost ,ramane Vale 46 ;)
3.Yamaha R1>>Szuki K7 =D> SS-ul sa traiasca !!!
4.Purtarea echipamentului este esential cand folosesti motocicleta ..din pacate legea nu te obliga decat la purtarea castii de protectie ....restul ramane la latitudinea fiecaruia :( ..nu multi folosesc echipament full
5.Cati motociclisti vrei sa-ti enumar ,care au fiare prin maxilare ,,fisuri la nivelul oaselor faciale din pricina castii open face....Aum sincer ,daca apare un scooterist cu echipament full de viteza si are sub el o jucarie intre 1.8-3 CP ,arata ca un cosmonaut calare pe magar ...dar si pe loc daca stai te poate accidenta un vehicul ale caror urmari pot fi FOARTE GRAVE ...,
6.Repet ...ramane la alegerea fiecaruia sa-si aleaga echipamentul potrivit ;)
7.Obligarea la purtarea unui echipament corespunzator este mai mult decat dificila dupa parerea mea....daca ai pantaloni lungi (blue jeans) fara protectii ,nu este nicio diferenta in caz de accident ...purtarea de combinezon la 50 de grade 8-} este insuportabila ...la fel de insuportabila este si durerea cauzata de frecarea cu asfaltul :( ....
Fişiere ataşate
3.jpg
2.jpg
1.jpg
1.jpg (2.62 KiB) Vizualizat de 5071 ori
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde aquadan » 26 Iun 2008, 18:43

acu 2 nopti cred ca am stat 3 ore sa citesc topicul asta de la inceput pana la sfarsit , am remarcat o succesiune de polemici si discutii legate de subiect (dar mai mult polemici), acum vad cu bucurie ca s-a revenit din nou la normal :)

Ma interesa si pe mine de ceva vreme lumea moto dar din lipsa de timp ( in principal ) am stat departe, acu vreo 3 saptamani vorbeam cu un prieten care imi spunea ca si el ar fi vrut sa-si ia A-ul dar s-a insurat si a devenit un om responsabil. In urmatoarea zi m-am interesat de scoala de moto si o saptamana mai tarziu deja eram la prima ora , prima data pe motocicleta :) Sentimentul a fost foarte misto mi-a placit mai mult decat ma asteptam.

Acum urmeaza sa termin orele de poligon, sa mai ma uit putin peste legislatie si sper ca in august sa pot sa dau examenul. Scoala o fac cu Octavian Vrajitoru, care este un tip foarte de treaba si mi-a fost recomandat de catre un prieten prima data, dar din cauza ca nu am stiut cum sa dau de el m-am dus la poligon la Ilioara cu gand sa ma inscriu la Moto Luis, dar nu era nimeni la rulota lor, drept pt care m-am dus la cel mai apropiat microbuz cu motociclete pe langa el si acolo l-am gasit pe Vrajitor :)

Dupa ce iau permisul ( cum suna cuvintele astea , imi amintesc de liceu) ma gandeam sa cumpar o motocicleta mi-ar placea ceva pentru oras cu motor de ~ 600 cc, probabil naked.

Am cateva nelamuriri legate de ce inseamna sa ai o motocicleta de la "unde o tin iarna " pana la "costuri de exploatare".
O sa mi le pun putin in ordine si pe urma o sa va bombardez cu ele mai incolo :)
Fiesta Ghia TDCI 1,4 Blue Ocean 2007
aquadan
Ford Freak

Maşina: Fiesta Ghia 1,4 tdci Ocean Blue

Mesajde cart00n » 26 Iun 2008, 18:51

Vino diseara la academie si discutam pe tema asta.
Si eu vreau sa dau de A insa momentan financiar stau extrem de prost ( problema cu masina, cheltuieli in plus), insa imediat cum imi revin, A scrie pe mine.
cart00n
1nsane Member

Maşina: iFiesta II 2007 1.25 Red

Mesajde mircea george » 26 Iun 2008, 20:57

Ma interesa si pe mine de ceva vreme lumea moto dar din lipsa de timp ( in principal ) am stat departe, acu vreo 3 saptamani vorbeam cu un prieten care imi spunea ca si el ar fi vrut sa-si ia A-ul dar s-a insurat si a devenit un om responsabil. :)

Sa intelegem ca tu consideri oamenii neinsurati iresponsabili? Sau recunosti ca multi motociclisti chiar sint iresponsabili? Eu doar intreb, sintem totusi membrii ai unui forum auto!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 26 Iun 2008, 21:37

$1 scrie:$2m cateva nelamuriri legate de ce inseamna sa ai o motocicleta de la "unde o tin iarna " pana la "costuri de exploatare".
O sa mi le pun putin in ordine si pe urma o sa va bombardez cu ele mai incolo :)

In Bacau se practica inchirierea unui garaj, in 6-8 motoare (cateva zeci de mii pe luna).

Mare grija la 600 cc, chiar daca naked-ul ofera in mare parte o manevrabilitate de invidiat.

Eu am tinut-o in iarna asta la un prieten, lucru care am sa il fac, probabil si anul viitor.
In cazul in care am sa imi iau altceva, cateva sute de mii pt un garaj inchiriat...nu suna chiar rau, nu?
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 26 Iun 2008, 21:41

$1 scrie:$2Sa intelegem ca tu consideri oamenii neinsurati iresponsabili? Sau recunosti ca multi motociclisti chiar sint iresponsabili? Eu doar intreb, sintem totusi membrii ai unui forum auto!

La asta cu responsabilitatea sunt multe de spus, insa deviem de la subiect.

Hmmm...pe langa intrebarile de mai sus mai puteti: daca ati avea un ban (un ban pus de-o parte..dar nu 1 milion de dolari...bani penru un motor) ce ati lua? Altfel spus...visati la??

Mai nou imi plac 2 motoare din clase diferite: Ks1200 si Zephyr-ul de 1100. Ultimul sper sa por sa mi-l permit cat mai curand. Ca tot veni vorba...ce apreciati mai mult la un motor?!?!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 27 Iun 2008, 07:28

sunt insurat ,am copil ,dar sunt iresponsabil??????ca merg cu moto!!! :-t ...off off

mare atentie la 600 cc .nu este tocmai o pisicuta blanda ..daca ne vedem vreodata la intalniri o sa-ti arat ce inseamna un 600 ;) ....tu pana una alta da examenul (BAFTA MULTA!!!!) si dupa vorbim si ce motoreta merita pt inceput ;)
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 27 Iun 2008, 09:33

Tom: adu-mi aminte cand vin in Bucuresti sa te vizitez :D Nu de alta dar o Yamaha R6 nu o vezhi chiar zilnic .... :D
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 27 Iun 2008, 10:25

$1 scrie:$2om: adu-mi aminte cand vin in Bucuresti sa te vizitez :D Nu de alta dar o Yamaha R6 nu o vezhi chiar zilnic .... :D

cu mare placere ...imi pare rau ca nu am tocmai o augusta :D ...sunt destule R6
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde VIPER » 27 Iun 2008, 10:27

Haidi bre, ii zice Agusta, nu Augusta :P
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde tomcatmouse » 27 Iun 2008, 10:31

ooops :"> nici nu am remarcat ce am scris =)) deh ..ma dau si eu rotund :D
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 27 Iun 2008, 10:32

Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 11 Iul 2008, 07:59

Dl TOM...te rog sa pui poze cand iti iei R1. Ca vreau sa bolesc o zi cand am sa o vad :)).

De ce 2007? SH? Sau nou stoc vechi?!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Sufletzel » 11 Iul 2008, 08:16

$1 scrie:$2aidi bre, ii zice Agusta, nu Augusta :P

wanna bet?? http://www.mvagustausa.com/
Sufletzel
HAOS Crew

Maşina: Focus '08 PH-26-SFX
VIN: WFOGXXGCDG8L0xxxx

Mesajde verga_Cip » 11 Iul 2008, 08:18

cu mare placere ...imi pare rau ca nu am tocmai o augusta :D ...sunt destule R6

La altceva s-a referit tom/viper....si nu se refera la MV augusta!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 13 Iul 2008, 15:02

$1 scrie:$2l TOM...te rog sa pui poze cand iti iei R1. Ca vreau sa bolesc o zi cand am sa o vad :)).

De ce 2007? SH? Sau nou stoc vechi?!

pun pun ....oscilez intre negru mat cu negru lucios si rosu cu alb :D
Fişiere ataşate
08r1_black.jpg
r1red.jpg
r1red.jpg (4.07 KiB) Vizualizat de 5468 ori
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde wanna » 13 Iul 2008, 18:20

rosu cu alb .... alex isi ia un yamaha thundercat rosu cu alb
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde Khael » 13 Iul 2008, 18:28

tomcat, la R1, negru arata foarte B.A.D. Daca asta vrei, go for it. Daca te gandesti doar la cromatica, varianta rosu cu alb (pare mai mult alb cu rosu) este superba.

Si eu sper ca in 1-2 zile sa ma urc pe nebunia asta atasata. Un YZF 600 Thundercat care mi-a picat cu tronc. Acum sa aud si parerea de la tehnic, ca dpdv al esteticii e impecabil motorul.
Fişiere ataşate
yzf-thundercat.JPG
Ma gasesti pe sosea cu o Honda CBR F4.
In timpul liber ofer Blog Tips.
Cand ma supar scriu pe Hai Sictir Blog.
Si cel mai mult ma enerveaza Taxa auto.
Khael
Incepator

Maşina: Ford Ka / Yamaha XJ 600 S

Mesajde verga_Cip » 13 Iul 2008, 20:18

si eu votez rosu-alb.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 14 Iul 2008, 07:05

$1 scrie:$2omcat, la R1, negru arata foarte B.A.D. Daca asta vrei, go for it. Daca te gandesti doar la cromatica, varianta rosu cu alb (pare mai mult alb cu rosu) este superba.

Si eu sper ca in 1-2 zile sa ma urc pe nebunia asta atasata. Un YZF 600 Thundercat care mi-a picat cu tronc. Acum sa aud si parerea de la tehnic, ca dpdv al esteticii e impecabil motorul.

frumoasa jucaria ....hai poate ne dam la un suc si vb de mobre .......mai in detaliu :D ,ca vb aia stam la 5 min distanta
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde Khael » 14 Iul 2008, 07:46

Cu placere. Da-mi un PM cu nr. de telefon si diseara bem un cico ceva in zona si mai discutam.
Khael
Incepator

Mesajde verga_Cip » 14 Iul 2008, 07:59

Vin si eu, ca nu e mult...cam 10 minute de mers de la mine pana la voi =))
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Khael » 14 Iul 2008, 10:24

$1 scrie:$2in si eu, ca nu e mult...cam 10 minute de mers de la mine pana la voi =))

Noi ne vedem in weekend la Bacau. Avem o nunta la niste prieteni.
Din pacate nu vin cu trotineta ca intervine factorul oboseala si alcool + probabil moto nou si mai puternic.
Khael
Incepator

Mesajde verga_Cip » 15 Iul 2008, 06:58

$1 scrie:$2Noi ne vedem in weekend la Bacau. Avem o nunta la niste prieteni.

Stiu :D am aflat ...oricum ma voi bucura sa va vad indiferent cu sau fara motor.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Rainman » 22 Iul 2008, 21:36

Stiind ca aici se string motociclistii cu mai multa experienta decit mine mi-am zis ca nu se supara nimeni daca pun o intrebare. Intre BMW F 650 GS si HONDA XL 650 Transalp ce m-ati sfatui sa aleg?
Totul este la stadiul de proiect. Nu am inca un buget fixat. Nici nu stiu daca va fi un buget pina la urma. Dar am o dorinta de cind eram in primul an de facultate. Desi am cam imbatrinit mi s-a trezit un pitic pe creier... Mie imi place tare mult BMW-ul insa nu stiu preturi la piese, fiabilitate si altele. Dealtfel nici la HONDA nu prea cunosc lucrurile astea...
Mi-as dori sa comentati la subiect si sa evitati bascalia si mistourile pe aceasta tema.
Daca cumva credeti ca e necesar sa deschid un nou topic pe aceasta tema, doar sa imi spuneti si ma conformez.
Va multumesc.
Ford Focus '07 1.6 16V hatchback
Ford Fiesta '08 1.4 16V
BMW F650 GS '04

"Tomberoanele goale sunt cele mai zgomotoase"
Rainman
Member

Maşina: Ford Focus 2
VIN: WF05XXGCD57U74924

Mesajde dovlecel » 22 Iul 2008, 22:28

Honda e mult mai fiabila. Nici BMW-ul GS 650 nu e rau dar are motor Rotax nu BMW. Pe de alta parte BMW-ul pare mai ieftin decat un Transalp la achizitie. Bafta!
FocuS.TDCI.115 CP.hatch.black.leather.2002.
Yamaha.FZ6.black.
http://www.copaculdehartie.ro
dovlecel
Ford Freak

Mesajde tomcatmouse » 23 Iul 2008, 08:19

Date tehnice BMW F 650

Motor. Monocilindru, racit cu lichid,4 supape pe cilindru, carburator Mikuni, ambreiaj multidisc in baie de ulei, cutie de viteze cu 5 trepte. Transmisie finala prin lant
Capacitate cilindrica: 652 cmc
Alezaj x cursa: 100 x 83 mm
Putere: 45 CP (35 kW) la 6.500 rpm
Cuplu maxim: 57 Nm la 5.200 rpm
Sistem de rulare. Cadru din sectiuni de otel, furca jambe de 41 mm, monoamortizor reglabil, frana fata disc de 300 mm si etriere cu doua pistonase, frana spate disc de 240 mm, etrier cu un pistonas
Ampatament: 1.480 mm
Inaltime sa: 830 mm
Capacitate rezervor: 17,5 litri
Greutate la plin: 199 kg
Pneuri fata/spate: 100/90 S19 130/80 S17

Masuratori.
Acceleratie maxima: 164 km/h
0-100 km/h 5.2 s
0-140 km/h 11.7 s
Elasticitate:
60-100 km/h 7.3 s
100-140 km/h 8.9 s
Consum: intre 4,5 si 5,61 l/100 km, benzina fara plumb

Specificatii XL650V TRANSALP
Motor
Tip V2 la 52° in 4 timpi, 6 supape, SOHC, racit cu lichid
Alezaj x cursa 79 x 66mm
Capacitate cilindrica 647cm³
Putere maxima 39kW / 7,500min-1 (95/1/EC)
Cuplu maxim 55Nm / 5,500min-1 (95/1/EC)
Raport de compresie 9.2 : 1
Sistem de alimentare
Carburatoare 34mm slant-type CV x 2
Capacitatea rezervorului 19 litri (incluzand rezerva de 3 litri)
Sistem electric
Aprindere Digital tranzistorizat cu avans electronic
Avans aprindere 10° BTDC (relanti) ~ 32° BTDC (6,000min-1)
Bujii DPR8EA-9 (NGK); X24EPR-U9 (ND)
Starter Electric
Transmisie
Tip 5 viteze
Reductie primara 1.763 (67/38)
Rapoartele cutiei de viteze 1 2.500 (35/14)
2 1.722 (31/18)
3 1.333 (28/21)
4 1.111 (30/27)
5 0.961 (25/26)
Reductie finala 3.200 (48/15)
Transmisie finala Lant cu O-ringuri
Cadru
Tip ??Semi-double-cradle; box-section steel tube
Sasiu
Dimensiuni (L x l x H) 2,260 x 920 x 1,315mm
Ampatament 1,505mm
Unghiul furcii 28°
Inaltimea seii 843mm(optional: 813mm)
Garda la sol 192mm
Greutate la gol 191kg
Roti
Dimensiuni Fata 21 x 1.85 cerc din aluminiu/spite din otel
Spate 17 x 2.50 cerc din aluminiu / spite prinse tangential (TL)
Pneuri Fata 90/90-21 54S
Spate 120/90-17 64S
Presiune anvelope Fata 200kPa
Spate 200kPa
Suspensii
Tip Fata Furca fata telescopica de 41 mm, 200mm cursa suspensiei
Spate Pro-Link cu amortizor reglabil in compresie, 172mm cursa suspensiei
Frane
Tip Fata Dublu disc cu diametrul de 256 mm cu etriere cu 2 pistonase si placute din metal sinterizat
Spate Disc cu diametrul de 240mm cu etrier cu un pistonas si placute din metal sinterizat

Iti recomand cu mare caldura HONDA .....nici BMW-ul nu este rau ,dar nu comparam ...
cu transalp-ul faci ce vrei ,este si manevrabila in acelasi timp este si prietenoasa ...iar de fiabilitate nici nu incape in discutie ......

verga_cip si khael /////lamuriti si voi omul ..poate eu nu sunt destul de explicit :-"
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 23 Iul 2008, 10:55

HONDA all the way. Motorul in 2 cilindri este unul dintre cele mai fiabile. Transalpul este la a 3-a generatie (daca vrei) de la 600 cmc, la 650 cmc si acum la 700. F650-ul a iesit din fabricatie in defavoarea F800!

2 Cilindri vor trage multmai bine ca unul, cuplul este de invidiat.

BMW este un picutz mai scump la piese, iar F650 e un fel de entry-level. Un GS1200 e deja altceva, dar aia sunt alti bani. Intre un GS si Varadero, ti-as recomanda GS-ul! Deci aici roata se intoarce :D.

Piese de Transalp gasesti de la mare pan' la munte :)) cel putin pe ebay e plin. Gasesti si motoare intregi, daca doamne fereste crapa.
Pozitia pe Transalp e asemanatoare, alura si suspensiile sunt o chestie de gust. Motorul face diferenta, dovada ca cei de BMW au schimbat cilindreea ca sa faca fata.

http://www.louis.de este un site foarte foarte bogat in piese, de la kit de lant pana la corturi si echipamente.

Intrucat motocicletele dorite de tine sunt relativ inalte, fa un test si vezi cum stai cu picioarele pe pamant :).
Si ia-ti echipament, obligatoriu cizme bune si genunchiere!

Bafta
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Khael » 24 Iul 2008, 20:05

Si eu pariez pe Honda, in principiu datorita V2-ului. Cu durere in inima pentru ca design-ul BMW imi place cu mult mai mult.
Oricum, Transalp-ul este fila de istorie si a servit multa lume in peripetii dintre cele mai nastrusnice.

N-am mai postat pe aici de la tentativa (esuata) de a achizitiona YZF-ul. Se pare ca avea probleme la cutia de viteze, probabil de la ceva wheelies si burnouts. Nu cred ca de la actual proprietar, dar italienii anteriori sigur isi facusera de cap cu ea.
Am vrut sa negociez cu el suma care ar fi acoperit reparatia, dar nu a vrut. :)
Pacat, acum a lasat la pret pe forum si tot nu i-o cumpara nimeni. Asa e cand te freci aiurea pentru niste bani pe care eventual, la urma urmei tot ii pierzi. :)

Cred ca imi aduc un CBR F4 din 2000 cu fratii Bardac.

@verga_cip: Nice to meet you bro si multam fain de ajutorul din Bacau. Nepretuit!

@tomcat: M-ai fentat cu berea aia. Te taxez. :)
Khael
Incepator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum