Help/Troubleshooting

ajutor ff1 benzina 1.4!

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

ajutor ff1 benzina 1.4!

Mesajde 4focus » 30 Iun 2008, 19:16

am o cunostinta de varsta a 2-a si nu se are cu netu si altele,are un ff1 din 2000 de 1.4 benzina,are probleme cu el a fost la mai multe service-uri nimeni nu-i da de cap
1.zice ca atunci cand merge cu el indiferent ce viteza i cade acu la vitezometru si da in "nas"masina dupa care isi revine dar nu imediat,numa acu la vitezometru celelalte functioneaza in continuare
2.cand sta la semafor sau la intersecti si calca ambreaju i moare motoru nu chiar tot timpu
3.cand o lasa pe liber are fluctuatii la turometru urca si coboara fara sa o accelereze
va rog sa imi dati niste sfaturi sa pot ajuta un om la greu sa nu dea bani pe meseriasi din astia de tot felu
multumesc
numa bine!
ford focusfinesse1,8 TDDi 90calutzi:)+WEBASTO pt cunoscatori:)
"Pentru ca raul sa triumfe este destul ca oamenii buni sa nu faca nimic"
Cea mai mare ispita in viata este...sa te multumesti cu putin by THOMAS MERTON

Cum recunosti un om de exceptie...cand toti imbecilii se unesc impotriva lui vorba unui coleg de forum
4focus
1nsane Member

Re: ajutor ff1 benzina 1.4!

Mesajde DanielArdelian2 » 30 Iun 2008, 19:26

Pentru inceput, sa curete clapeta de acceleratie, valva de control relanti si senzorul de viteza de la cutie. Mi se pare ciudat ca nici un service nu i-a oferit vreo solutie.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde 4focus » 30 Iun 2008, 21:01

multumesc daniel,niste poze ar fi ideale ca sa stim si noi cu ce se mananca,mai ales la clapeta de acceleratie si valva de control la relanti,cu senzorul de viteza am inteles ca la focus nu mai este la cutie ca la dacie
el asa mi-a spus ca a fost in mai multe locuri si nici un rezultat
numa bine!

Cum recunosti un om de exceptie...cand toti imbecilii se unesc impotriva lui vorba unui coleg de forum
4focus
1nsane Member

Mesajde 4focus » 01 Iul 2008, 09:51

nimeni nu detine niste poze sa le ataseze aici,sau niste siteuri cu pasii care trebuie urmati pt problemele astea
multumesc!
numa bine!

4focus
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 02 Iul 2008, 09:04

Ti-am atasat o poza de la un Focus 1.6, dar ar trebui sa fie similar si la 1.4.
Prima recomandare ar fi sa termini benzina din rezervor si sa bagi benzina din alta parte, sa vezi daca tot asa face.
Cu aceasta ocazie, poate ar fi bine sa faci si un schimb de consumabile (bujii, filtru de aer, filtru de benzina, ulei si filtru de ulei).
Iti recomand totusi sa mai cauti un service.
Fişiere ataşate
Zetec.JPG
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Moadib » 02 Iul 2008, 10:30

Sa nu fie bobina de inductie pe duca .. La mine nu mai avea putere si parca mergea in 3 sau 2 pistoane ... se tura aiurea si murea motorul in mers cand calcam ambreiajul. la relanti nu statea (vibra motorul), turatia varia de la 400 rpm la 1500 rpm si daca o turam prima oara dadea rateu si dupa aia mergea.
Masian a inceput sa fac asa foarte subit .. adica duminica am fost cu ea bucuresti-ploiesti-bucuresti si luni cand am plecat la lucru, pe la jumatatea drumului (app 3 km ) a inceput sa dea in nas. NU facea tot timpul, la inceput, dar dupa 1 sapt de mers asa .. si scimbat bujii, fise , curatat clapeta de acceleratie, am ramas cu ea in drum. investitia a fost de app 450 ron si am schimbat bobina, bujii si fise.
Bobina se schimba relariv usor si se vade/ simpte diferenta instantaneu . Recomand incercare cu o alta bobina buna inainte de a cumpara una noua.. costa app 3 mil una ...

In rest bafta multa ....
2000 Ford fOCUS HatchBack 1.6 zetec
Acolo unde toata lumea e nebuna, nimeni nu e nebun.......(Stanislaw Lem)
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Maşina: Ford Focus Mk3.5

Mesajde 4focus » 02 Iul 2008, 19:03

va multumesc pt sfaturi si am sa il pun in tema pe domu si sa ne apucam de treaba,mai intai incepem cu cei mai usor si relativ ieftin, schim de consumabile si dupa vedem restu
multumesc!
numa bine!

4focus
1nsane Member

Înapoi la Help/Troubleshooting