Discutii libere/forum

Cu mitocanii ce ne facem?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Cu mitocanii ce ne facem?

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 10:49

bai frate ..uite unde erau cetatenii model ...ce usor aruncam cu diverse in capul altora .... voi nu gresiti niciodata ??

@linkk virgil ... cu siguranta se termina mult mai repede daca lucrezi toata ziua ... ;) daca te apuci la 8 dimineata si inchei la 20 cred ca se scurteaza al dracu de mult ...

@catser ...si eu am suportat cu brio 1 luna de calvar ...chiar la apartamentul de sub mine ..si nu am luat foc .nici nu am chemat politia ..nici nu m-am certat cu nimeni ..oamenii trebuie sa-si termine treaba oricum ..vorbesc de renovari si alte cele ,nu de ascultat muzica ...

apropos ..vezi cu "mitocanii" ai folosit destul de des expresia pe aici .. [-X dar asta ca tot vorbesti de dat "2 bani pe altii"
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde catser » 01 Iul 2008, 11:06

@tomcatmouse : tu nu poti sa faci diferenta intre greseala si intentie ?...te ajut eu : greseala e umana, cel care o comite devine constient de ea...intentia este apanajul strict al mitocanilor

revenind la cazul pe care l-am relatat : imi amintesc ca in duminica respectiva, cu toate ca am dat televizorul la maxim, nu puteam auzi nimic din sonorul filmului la care ma uitam...pana la urma nu asta m-a deranjat cel mai tare, ci faptul ca tipul cu santierul din apartament mi-a recomandat cu aroganta sa ma mut in alta parte daca nu-mi convine...cea mai buna dovada ca aveam dreptate este faptul ca dupa ce a sunat politia la el la usa, a incetat brusc orice zgomot...de ce oare ?
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde catser » 01 Iul 2008, 11:08

$1 scrie:$2
apropos ..vezi cu "mitocanii" ai folosit destul de des expresia pe aici ..

...pai nu despre asta vorbim in acest topic ?
Ultima oară modificat de catser pe 01 Iul 2008, 11:09, modificat 1 dată în total.
catser
Gold Member

Mesajde Tiry213 » 01 Iul 2008, 11:09

$1 scrie:$2tomcatmouse : tu nu poti sa faci diferenta intre greseala si intentie ?...te ajut eu : greseala e umana, cel care o comite devine constient de ea...intentia este apanajul strict al mitocanilor

revenind la cazul pe care l-am relatat : imi amintesc ca in duminica respectiva, cu toate ca am dat televizorul la maxim, nu puteam auzi nimic din sonorul filmului la care ma uitam...pana la urma nu asta m-a deranjat cel mai tare, ci faptul ca tipul cu santierul din apartament mi-a recomandat cu aroganta sa ma mut in alta parte daca nu-mi convine...cea mai buna dovada ca aveam dreptate este faptul ca dupa ce a sunat politia la el la usa, a incetat brusc orice zgomot...de ce oare ?

Depinde si cum/ce i-ai zis cand te-ai dus la el, si tonul care l-ai folosit.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde catser » 01 Iul 2008, 11:11

$1 scrie:$2tomcatmouse : tu nu poti sa faci diferenta intre greseala si intentie ?...te ajut eu : greseala e umana, cel care o comite devine constient de ea...intentia este apanajul strict al mitocanilor

Depinde si cum/ce i-ai zis cand te-ai dus la el, si tonul care l-ai folosit.

=)) =)) =))
in decibelii aia, iti dai seama ca n-am vorbit chiar in soapta
catser
Gold Member

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 11:16

apropos ..vezi cu "mitocanii" ai folosit destul de des expresia pe aici ..

...pai nu despre asta vorbim in acest topic ?

hai sa lasam ironiile deoparte .... asta o putem face la nesfarsit ... ;)
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde link2 » 01 Iul 2008, 11:55

... cu siguranta se termina mult mai repede daca lucrezi toata ziua ... ;) daca te apuci la 8 dimineata si inchei la 20 cred ca se scurteaza al dracu de mult ...

sunt tare curios de echipa aia minune care lucreaza de la 8-22 (nu cea care doarme in santier) vreau si eu sa le de lucru :D , PROBLEMA E CA AIA PE CARE-I AUZI DUPA ORA 23 DEOBICEI NU LUCREAZA IN TIMPUL ZILEI (sau ziua lucreaza altceva). AMATORI vreau sa spun, sigur ai inteles ideea, iar daca muncitorul mai are si putin creier si e pe bune cel mai harnic si rezistent isi organizeaza munca in asa fel incat dupa ora 22 sa faca ceva mai putin zgomotos.

Scuza cu se scurteaza termenul s-a dovedit de fiecare data o mare gogoasa iar afirmatii de genul ....."bine ca sunteti voi cei mai corecti" sunt cel mai beton argument :).
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 12:44

oricum de fiecare data cineva o sa comenteze .....nu se poate fara comentarii ..asta este romanul ;) ne doare rau de altul in loc sa ne vedem dracu de treaba fiecaruia
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde VIPER » 01 Iul 2008, 12:51

Nu-i asa ca nu va certati? :-t Ca daca pun topicul la rece imi sariti in cap...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde tomcatmouse » 01 Iul 2008, 13:01

nu sefu ...,se poate ...doar discutam un pic in contradictoriu ,,de unde cearta ? :D ...eu am incheiat oricum subiectul , cross my heart
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde mauru007 » 01 Iul 2008, 13:06

Eu cand ma trezesc in weekend dimineata pe sunete de bormasina ma bucur. Un om destept doarme in 4 ore cat un prost o noapte intreaga. Asa ca ma duc si imi fac o cafea si ma bucur ca am toata ziua la dispozitie in loc sa dorm pina la pranz. Daca vecinul da muzica tare, am 3 camere si tv in fiecare camera asa ca ma mut in alta camera si nu ma mai deranjeaza muzica. Daca e galagie afara inchid geamul termopan si dau drumul la aer conditionat nu mai aud nimic. Daca nu fac galagie sau mizerie in fata usii la mine nu ma obosesc sa ma stresez vreau sa traiesc mult si bine, sunt probleme mai importante in viata decat linistea.
Sa va mai zic un secret daca politia vine la usa in urma unei reclamatii nu esti obligat sa le deschizi usa si nu au ce sa iti faca. Daca esti o minte creata si ai un pindac la scara care sa te anunte cand a ajuns politia la bloc si opresti sursa de galagie e si mai frumos pentru ca nu au posibilitate sa iti dea amenda pe vorbele vecinilor.
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 13:31

+ k mai exista varianta in care politia se cunoaste sau socializeaza cu cel reclamat si ii spune cine a facut reclamatia :) si e cam riscant zik eu sa strici ziua de nashtere a unor conatzionali mai coloratzi pe la 1 noaptea :D

chestia cu renovatu mi se pare absolut normala atata timp cat la urma urmei toti vrem sa evoluam si sa fim seriosi... un apartament de 3 camere la care teoretic ai incepe sa lucrezi la ora 9 ai face pauza de la 2 la 5 si dupa teai apuca iar pana la 8 ... ar dura renovarea aia cateva luni ceea ce mi se pare cam deplasat . Pana la urma toti facem asta la un moment dat si ne dorim ca cei din jur sa ne intelega ca doar nu o facem tot timpu etc... dar romanii in stilul lor caracteristic mai au un pik si dau pe spate cand altu incearca sa faca si el ceva prin casa... ;)

La partea cu politia am zambit sincer sa fiu... adika eu unu am dat destule bairame akasa si la unele mia mai facu o nebuna mici probleme (adica a sunat la politie ) , cu toate k anuntzasem lumea k urmeaza sa petrec si toti mau felicitat sau au zis ok.. sau au venit la un pahar de vin etc , ma rog indeea e ca au venit mau rugat sa dau muzica un pik mai incet si atat nicidecum sa vina cu amenzi sau dastea... am dat mai incet vreo 15 min timp in care am purtat o discutie "amicala" cu vecina respectiva , dupa care am continuat relaxat cu muzica putin mai incet cei drept .

Totusi sunt deacord ca in unele cazuri este vorba de pura nesimtzire si trebuie tratate ca atare dar inainte de aruncatu cu borcane si chematu politiei cred k ar merita incercata vorba buna pt k in felu ala scapi si de dushmania de dupa si de riscu a intra in obishnuintza datu de telefoane la 112 k joaca unii fotbal la 10 seara in spatele blocului... ;)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde Alen » 01 Iul 2008, 18:42

@mauru007: si daca, sa zicem, ai avea un copil de 6 luni care doarme 16 ore din 24, ce-ai face ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde roataderezerva » 01 Iul 2008, 20:33

As avea si eu unele comentarii in legatura cu acest subiect. Putin spus comentarii.
Nu stiu altii cum sunt dar cand cineva incepea sa scarmene peretii cu bormasina cu percutie nici macar nu mai puteam gandi. Cateva ore din astea ma terminau mintal chestia asta repetandu-se frecvent. Ba de sus, ba din stanga sau din dreapta.Si sa nu-mi ziceti ca mutandu-ma in alta camera rezolvam problema. Am facut scoala, liceu, facultate si cand imi era lumea mai draga si vroiam si eu sa invat putin gata incepeau...si nu neaparat numai cu bormasina. In sesiune numai zic, un calvar.
Sa rezolv cu vorba buna intrebati? Nici nu-mi deschideau usa.
Ah, sa deschid geamul sa intre aer curat? Ce aer ca intra pe geam un chiloman de copii de nici nu te auzeai (eram la parter). Sa plec in concediu sa-mi domolesc nervii? Pai cand veneam acasa gaseam fie o inundatie, un geam spart sau crapat (de mingii) fie altceva. Si nu exagerez. Doamne fereste sa fi lasat masina singura atatea zile in fata blocului. In rarele ocazii cand s-a intamplat masina a capatat frumoase desene rupestre avand grija sa nu scape vreo particica neabordata.
Viata de bloc mi-a mancat aproape 20 de ani din viata. Si nu glumesc cand zic "mancat". Si nu am cerut nimanui nimic, am stat in banca mea.
Acum e alta poveste, mult mai frumoasa si mai linistita. Totul s-a terminat.
Scuzati momentele mele de rabufnire insa nu am putut rezista.
Sa dea Dumnezeu sa aveti parte de vecini corecti, cinstiti si cu care sa va intelegeti bine. Mediul in care traiesti conteaza mult mai mult decat valoarea locului respectiv. Si a incerca sa te pui bine cu toti ca sa fie bine nu e intotdeauna o solutie.
Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
roataderezerva
Ford Freak

Maşina: Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
VIN: WF0NXXGCDN1C20932

Mesajde mircea george » 01 Iul 2008, 20:38

Foarte bine spus cu calitatea mediului fata de valoarea locului; propun sa trageti o privire si la topicul colegului "comandant" referitor la vecinii si calitatea vietii in Giulesti...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 21:57

nu neaparat.... eu unu nu am avut un geam spart sau o emblema rupta si ocup enervant de multe locuri de parcare si la capitolul conduita civica nu am fost cel mai bun vecin din lume deci conteaza mult si cum te intelegi cu lumea din jur (sau cel putin din pct meu de vedere asa e..)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde Nic_Bv » 01 Iul 2008, 23:19

$1 scrie:$2mauru007: si daca, sa zicem, ai avea un copil de 6 luni care doarme 16 ore din 24, ce-ai face ?

Te muti la casa, il cresti la bunici, etc. Copilul mic poate fi si generator de disconfort social, nu numai consumator de liniste.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde mauru007 » 01 Iul 2008, 23:31

Cine mai vrea copii in vremurile astea si mai ales in Bucuresti?
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde sile1 » 02 Iul 2008, 10:09

sunt ferm convins ca marea majoritate vrem un copil si nil dorim din tot sufletul dar situatia de fatza ne mai tempereaza din pakate...
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde forbidden27 » 02 Iul 2008, 11:25

$1 scrie:$2mauru007: si daca, sa zicem, ai avea un copil de 6 luni care doarme 16 ore din 24, ce-ai face ?

Alen, scuza-ma te rog, dar eu cand as putea sa imi fac lucrarile in apartament, peste vreo 4-5 ani cand mai creste copilul? Si intre timp mai face un vecin un copil, mai astept vreo 4-5 ani si tot asa.
Chestia e ca multi nu accepta ca traim "la comun" , nu suntem toti la fel de civilizati, suntem diferiti, nu toti pot fi ca noi. Multi nu stim sa fim concilianti, sa incercam sa il intelegem si pe cel care face zgomot (nu vorbesc aici de cazurile gen muzica la maxim, turat motoare fara rost in parcari sau aiurea..). Eu am trecut prin asa ceva. Stiti voi oare cat de greu e sa gasesti meseriasi sa-ti faca ceva in casa? Stiti ca nu poti de cele mai multe ori sa le impui ceva ca pleaca si te lasa cu ochii in soare? Stiti ce inseamna sa stai fara geamuri la casa o saptamana si sa te sune firma la care ai facut termopanele la ora 9 seara sa-ti zica peste o juma de ora va trimit geamurile, nu sunteti acasa, venim peste vreo 3-4 zile. De ce pe oamenii astia nu ii intelege nimeni ca fac zgomot la ore nepotrivite?
Dau un exemplu. Cand m-am mutat instalatia sanitara in ghena, la baie, era varza, vecinii de jos au avut probleme cu fostul proprietar, ii inunda mereu. Am adus un instalator care mi-a zis ca trebuiesc schimbate tevile, erau mancate de rugina, sparte, etc. Problema a fost ca trebuia sparta ghena care era din beton. Meseriasii care i-am avut, nu aveau scule pt operatiuni de genul asta, au zis ca sparg ghena cu barosul si spitul si dureaza vreo trei zile, cu bubuituri si tot tacamul. Norocul meu a fost cu un prieten care mi-a zis ca aduce el o masinarie de-aia mare si o sparge in doua ore, dar nu poate sa aduca masinaria decat duminica. Acum va intreb, ce ati fi facut in locul meu? Ati fi facut galagie 3 zile continuu sau doua ore duminica?
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde roataderezerva » 02 Iul 2008, 12:20

$1 scrie:$2hestia e ca multi nu accepta ca traim "la comun" , nu suntem toti la fel de civilizati, suntem diferiti, nu toti pot fi ca noi. Multi nu stim sa fim concilianti, sa incercam sa il intelegem si pe cel care face zgomot

Ii intelegi o data, de doua de trei ori, dar atunci cand se repeta la nesfarsit turbezi. Nu tu scuze, nu nimic doar santier fara sfarsit si la orice ora. Cel de deasupra de ex avea obiceiul sa schimbe gresia si faianta anual, cel mult la 2 ani :-O
Stiu ca viata la bloc impune a trai la comun dar nesimtirea unora e fara margini. Mai mult decat atat unii nu se limiteaza doar la nesimtire ci fac si rau cu intentie si asta fara sa-i superi, fara sa fii certat cu ei ci doar asa ca vad ca "esti bine".
Stiu ca in multe cazuri viata la bloc este chiar frumoasa insa eu am fost mai ghinionist. Aveam 2 variante, sa-i pup in f..d ca sa ma dau bine pe langa ei sau sa le dau una in cap. Eu am ales a treia varianta si anume am plecat. Singurul regret este ca nu m-am trezit mai devreme sa fac asta.
Si in cazul asta cu instalatia sanitara duminica pai nu ar fi nimic daca te-ai duce frumos si ai spune vecinilor situatia, eu unul as intelege fara probleme insa daca nu ai face asta vecinii ar putea cataloga drept nesimtire.
Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
roataderezerva
Ford Freak

Maşina: Focus Wagon Ghia TDDI 90PS 2001
VIN: WF0NXXGCDN1C20932

Mesajde sile1 » 02 Iul 2008, 16:25

pe mine unu desi ma oarecum deranjat uneori muzica tare...(stau in berceni si pe aici e un trend sa dai muzica la blana in timpu liber) dar absolut niciodata nu miam pus problema sa ma duk gen scandalagiu sa stric distractia oamenilor pt k la urma urmei toti vrem sa ne simtim bine la un moment dat , iar atata timp kat nu sunt chiar in fiecare noapte bairame sau in fiecare saptamana nu mi se pare atat de greu de trait in mediul respectiv
. Cat despre bubuieli.. sparturi etc la mine sparg astia strada pt a 2a oara in ultima luna... (poate chiar o luna jumate) .. si incep la 6 dimineatza deci in genul asta de conditii cum dracu sa ma mai duk sai bat obrazu lu unu ca da si el gauri cu bormashina prin casa sa isi puna jaluzele ...
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde Alen » 02 Iul 2008, 16:47

@roataderezerva: intrutotul de acord cu tine, asa gandesc si eu
@forbidden: si eu sunt destul de intelegator, daca vad ca omul are bun simt...are lucrari de facut, ok, toti am facut la un moment dat, e normal sa le faca si nu sunt absurd...
problema e sa nu le faca mai sus de 10 seara (din punctul meu de vedere)...nici macar n-am pretentia sa nu se lucreze in week-end sau in asa zisele ore de la pranz (14-17, sau care or fi alea), pt. ca la noi oricum nu se respecta aceste ore de la pranz...
macar duminica sa am liniste si seara, dupa ora 22...in rest, n-am zis absolut nimic nimanui...
Alen

Mesajde Nic_Bv » 02 Iul 2008, 17:04

$1 scrie:$2roblema e sa nu le faca mai sus de 10 seara (din punctul meu de vedere)...nici macar n-am pretentia sa nu se lucreze in week-end sau in asa zisele ore de la pranz (14-17, sau care or fi alea), pt. ca la noi oricum nu se respecta aceste ore de la pranz...
macar duminica sa am liniste si seara, dupa ora 22...in rest, n-am zis absolut nimic nimanui...

@alen: tu gandesti civilizat, din pacate la nivel de societate media este mult mai jos...

Ar fi bine sa gandim toti asa, din pacate, nu se intampla minunea asta.
Eu sunt un caz fericit, blocul este mic (doar 10 familii) si ne respectam reciproc pe cat posibil.

Sa fie asta din cauza ca 40% din locuitorii blocului sunt fordisti? :D
Da, ati auzit bine: un Mondeo, un C-Max, un Focus si de saptamana asta un vecin a trecut la Fiesta. =D>

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde Alen » 02 Iul 2008, 17:06

$1 scrie:$2Sa fie asta din cauza ca 40% din locuitorii blocului sunt fordisti? :D
Da, ati auzit bine: un Mondeo, un C-Max, un Focus si de saptamana asta un vecin a trecut la Fiesta. =D>

=D> posibil
nu-i indrumi spre forum ? ;)
Alen

Mesajde forbidden27 » 02 Iul 2008, 17:21

Asta e, traiul la bloc e destul de greu. Anul trecut am facut eu zgomot, in general am respectat orele de odihna, s-a intamplat de vreo doua ori cand am intrat cu lucrarile tarziu in noapte(au venit termopanele la 9 seara) si am spart o ghena duminica (de la 9 la 12). Acum cand am fost in concediu acasa, dupa 4 saptamani pe platforma am suportat la randul meu 4 saptamani de ciocaneli de la alti vecini.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Nic_Bv » 02 Iul 2008, 17:39

$1 scrie:$2nu-i indrumi spre forum ? ;)

M-au mandatat pe mine. :D
Doi sunt pensionari, al treilea e in curs de convingere ...

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde catser » 02 Iul 2008, 22:34

$1 scrie:$2...mai nou de vreo cateva zile, cineva de prin cartier si-a achizitionat o motocicleta fff zgomotoasa...dupa ora 12 da ture prin cartier...eu banuiesc ca e vreun pusti sau vreunul care nu are permis, pt ca nu alearga motorul decat noaptea, si nu paraseste cartierul...inca mai rezist...dar presimt ca se apropie momentul cand voi ceda nervos si probabil voi suna la politie...

asta scriam in acest topic acum 2 zile...din pacate n-am mai sunat la politie...poate ca s-ar fi evitat o tragedie :
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/vit ... viata.html
catser
Gold Member

Mesajde Alen » 02 Iul 2008, 22:41

phiu...nasol de tot, parca nu merita chiar sa moara... :(
Alen

Mesajde alexandrusavu » 02 Iul 2008, 22:41

Nu ești tu de vină, unde nu e creier nici Dumnezeu nu cere. Nu e vina ta că unii au creier de spermatozoid.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum