Discutii libere/forum

A T V - isti exista in Club Ford?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

A T V - isti exista in Club Ford?

Mesajde O'neill » 07 Iul 2008, 20:03

Salut!
Deschid acest topic nou deoarece nu am gasit altul si incepand de maine o sa intru in posesia unui ATV Linhai 300 Anniversary Model 4X4, an fabricatie martie 2007, are 1.300 km la activ, are reviziile facute (ultima facuta saptamana trecuta de catre fostul proprietar), nu a fost lovit, e inmatriculat, are carte de identitate, verificare, etc.
E ca asta http://www.atvrom.ro/atv-uri/atv-linhai4.html, doar ca e alta culoare.
Mai are cineva modelul asta? Cum se comporta la drum, tine la off-road, ca nu prea am de gand sa merg cu el pe sosea?
Asadar, daca mai sunt fordisti care detin asemenea utilaje :D , ii rog sa imi impartaseasca din experianta proprie, adica trasee, harti, peripetii, probleme, etc.
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Re: A T V - isti exista in Club Ford?

Mesajde catser » 08 Iul 2008, 08:35

pai de ce nu ti-ai luat si tu un ATV Ford ? :)) :)) :))
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde shine » 08 Iul 2008, 09:12

vine ca inlocuitor de vara pentru ka? :)
sa il stapanesti cu placere... poate facem un club mixt. din pacate, la mine nu e bani si loc unde sa il tin, ca altfel, eram calare de mult timp. :)
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde pAbLo » 08 Iul 2008, 09:29

salut, de 2 ani ma gandesc si eu sa cumpar unul, anul trecut am avut inchiriat 2 luni un atv linhai in interes de servici, in rest ne strangem mai multi si facem ture prin jurul sibiului , dar trebuie sa spun ca de fiecare data a fost o aventura..... adica din 5, - 2 atv-uri le-am adus remorcate, din 3 unul pe platforma, roti rupte, ghidon rupt, disc ambreaj , pierderi de ulei => moror calat, ma mai gandesc si iti mai spun ca sigur au mai fost peripetii. Precizez ca toate aceastea s-au intamplat intr-un regim de exploatare sa zic normal, un off-road de bun simt. Cel cu ghidonul , mai precis furca rupta era nou si era al unui prieten, restul erau de inchiriat, se poate sa fie problema cu modul de intretinere a celor inchiriate dar parca prea mare coincidenta. Nu am renuntat la ideea de a cumpara unul, dar tare ma bate gandul sa cumpar de la un producator mai cunoscut (Suzuki, Kawasaki, Yamaha), si sa'l inmatriculez pe o primarie de coumuna, sat. Chiar cat a costat? Daca crezi ca pot sa-ti spun mai multe tinem legatura. :) Bafta oricum , si sper sa nu ai probleme
Ford Focus 1.8 TDci 2007
pAbLo
Incepator

Mesajde Tiry213 » 08 Iul 2008, 09:52

$1 scrie:$2alut, de 2 ani ma gandesc si eu sa cumpar unul, anul trecut am avut inchiriat 2 luni un atv linhai in interes de servici, in rest ne strangem mai multi si facem ture prin jurul sibiului , dar trebuie sa spun ca de fiecare data a fost o aventura..... adica din 5, - 2 atv-uri le-am adus remorcate, din 3 unul pe platforma, roti rupte, ghidon rupt, disc ambreaj , pierderi de ulei => moror calat, ma mai gandesc si iti mai spun ca sigur au mai fost peripetii. Precizez ca toate aceastea s-au intamplat intr-un regim de exploatare sa zic normal, un off-road de bun simt. Cel cu ghidonul , mai precis furca rupta era nou si era al unui prieten, restul erau de inchiriat, se poate sa fie problema cu modul de intretinere a celor inchiriate dar parca prea mare coincidenta. Nu am renuntat la ideea de a cumpara unul, dar tare ma bate gandul sa cumpar de la un producator mai cunoscut (Suzuki, Kawasaki, Yamaha), si sa'l inmatriculez pe o primarie de coumuna, sat. Chiar cat a costat? Daca crezi ca pot sa-ti spun mai multe tinem legatura. :) Bafta oricum , si sper sa nu ai probleme

Pai se inmatriculeaza ca orice masina, daca au peste 50cmc,
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde O'neill » 08 Iul 2008, 10:05

@catser - daca ii pun un sticker cu Club Ford e OK? =))

@shine - si la mine e o problema cu parcarea in oras, da il duc la tara (in zona Horezu) ca e mai aproape de munte.

@pAblo - deja m-ai bagat in ceata. Sunt chiar asa proaste? Sper sa tina mai mult al meu 8-} . Am inteles ca au o problema cu ambreiajul, m-am interesat si costa in jur de 100 EUR. Acum, na si la Ford mai pica una alta. :)
Ma gandesc, ca e inca in garantie o perioada. Cel de la care l-am cumparat mi-e prieten si nu si-a batut joc de el.
Nus' ce sa zic. Astia spun ca Linhai-ul e de fapt varianta chinezeasca de la Yamaha. Adevarul e ca seamana putin.
Am zis ca pentru inceput e bun si asta, urmand ca pe viitor si cand o sa castig la Loto ;) sa iau un Bombardier acolo 8-} de vre-o 14 - 15.000 EUR.
Asta m-a costat 2.500 EUR, pretul lui de catalog fiind 4.500 EUR nou. Am zis ca la un an, nu e foarte vechi si e OK.
Ramane sa vad daca mi-am luat teapa. Va tin la curent.
O'neill
1nsane Member

Mesajde wanna » 08 Iul 2008, 11:15

sa-mi zici cum se comporta la curbe, ca am inteles ca se rastoarna foarte usor!
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde O'neill » 08 Iul 2008, 11:35

$1 scrie:$2a-mi zici cum se comporta la curbe, ca am inteles ca se rastoarna foarte usor!

Multumesc de incurajare, wanna ! #:-S :))
Sper sa mai aiba cine povestii cum se comporta daca se rastoarna! :-O
O'neill
1nsane Member

Mesajde pAbLo » 08 Iul 2008, 11:47

Tiry213 - nu e chiar asa. Este o limita de CP , cred ca pana in 20 sau 21 nu mai stiu exact, si kit-ul de semnalizare. Teoretic Linhai-ul este cel mai usor de inmatriculat. Se incadreaza perfect, poate a fost facuta legea pt el. Si cu inmatriculatul pe primarii de la tara....ai voie parca pe o raza de 35km, iti da nr galbene, se incadreaza ca si utilaj si ii poti face asigurare.
O'neill eu sper sa nu fie chiar asa de proaste...poate in urma unei utilizari si intretineri corespunzatoare sa nu fie probleme. Unul bun nu este chiar 14000 sunt si la 7000. Parerea mea: un linhai este ca o undita cumparata de la metro, daca vrei asa sa te distrezi poti sa prinzi cu ea, dar daca treci pragul incepator-amator nu te mai uiti la ele.
wanna- daca se rasoarna unde, pe ce fel de drum ......atv este off-road, quad-ul este mai de drumuri.
Ford Focus 1.8 TDci 2007
pAbLo
Incepator

Mesajde wanna » 08 Iul 2008, 12:33

mai nu am zis-o cu rautate am vrut si eu sa imi cumpar un ATV, si un tip care are experienta, mi-a zis ca a cazut cu ATV in Bucuresti cu 20 Km/h in curba, ca sunt mai instabile decat motoarele desi au 2 roti in plus. Ca pe zapada spre exemplu, oricat de ciudata e curba, nu se rastoarna, se invarte in cerc, si pe iarba la fel.
Concluzia la care a ajuns el: ATV -ul merge numai pe offroad, si zapada!
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde O'neill » 08 Iul 2008, 13:04

Ok, no problem. Stai linistita, am glumit. :D
O'neill
1nsane Member

Mesajde hober » 08 Iul 2008, 13:11

eu am fost cu atv-ul (inchiriat - tot linhai era) la baia de fier, polovragi, ne-am bagat cu ele in rau, a fost aventura, ce-i drept, cu unu ne-am intors remorcat, intrase apa pe unde nu trebuia. in 4x4 merg bine, dar nu trebuie fortate. Cand m-am intors din acea excursie am zis ca ma combin cu un proieten sa luam unu amandoi..... nu s-a concretizat, dar merita investitia de distractie.
As repeta aventura oricand. Cateva poze pentru cine e interesat:
http://picasaweb.google.com/zhorikaz/Ba ... rIulie2007
Ford Focus II, 1.6 100 CP, trend, 2006

"Primeste tot ce ti se da, dar nu accepta tot ce ti se ofera"

http://www.flickr.com/photos/zhorikaz
hober
Ford Freak

Maşina: DJ-13-HEB

Mesajde pAbLo » 08 Iul 2008, 15:23

pun si eu 2 poze
Fişiere ataşate
22.jpg
11.jpg
Ford Focus 1.8 TDci 2007
pAbLo
Incepator

Mesajde O'neill » 08 Iul 2008, 16:53

Hober, spune-mi si mie cam cat a intrat in apa de a avut probleme? E cel din rau/izvor din pozele tale, sau? Adica ma intereseaza daca se opreste la o stropeala (ploaie) sau ii trebuie mai mult de atat?
Saptamana viitoare (incepand de vineri mai exact) vreau impreuna cu 3 prieteni sa facem un off-road: plecam dimineata de langa Horezu - Novaci - Ranca - Obarsia Lotrului - Paltinis si retur! :-O :D/ , tot traseul fiind numai pe drum de munte.
Asta e motivul pentru care ma tot agit sa aflu cat mai multe despre ATV-uri.
Sti cumva cam ce consum are, ca o sa fiu cam departe de Peco! :D si ...
O'neill
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 08 Iul 2008, 17:07

Nu stiu daca poti ajunge acum cu el la obarsia lotrului. E rau drumul.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde O'neill » 08 Iul 2008, 17:29

A trecut o cunostinta sambata de la Ranca la Obarsie cu un 4x4 si a zis ca e ok pentru masini de teren. Ba chiar a vazut pe traseu sus pe Papusa un Logan care traversa de la Obarsie la Ranca. Daca te referi la faptul ca e rupt podul de la intrare in Obarsie, acolo am fost eu si am trecul lejer prin vadul raului cu Ford-ul.
O'neill
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 09 Iul 2008, 09:36

$1 scrie:$2 trecut o cunostinta sambata de la Ranca la Obarsie cu un 4x4 si a zis ca e ok pentru masini de teren. Ba chiar a vazut pe traseu sus pe Papusa un Logan care traversa de la Obarsie la Ranca. Daca te referi la faptul ca e rupt podul de la intrare in Obarsie, acolo am fost eu si am trecul lejer prin vadul raului cu Ford-ul.

Pai pe papusa ajungi cu masina, ca au mai umblat la drum. Nu ma refeream la pod dar imi spusese o cunostinta ca nu se poate ajunge cu masina sau atv pana la Obarsia. Exursie placuta.
In perioada 23-27 o sa fiu si eu pe acolo, daca mai e cineva, poate facem o mini intalnire.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde O'neill » 09 Iul 2008, 10:51

Mi-a venit agregatul !!! :D/ :D/ :D/ **==
Am fost dimineata si l-am luat de la curier, apoi l-am dus la cineva la curte unde o sa stea vre-o saptamana. Am facut vre-o 2 km cu el prin oras. Se comporta bine. Deseara il iau in probe! ;)
O'neill
1nsane Member

Mesajde O'neill » 27 Aug 2008, 08:38

Nici un ATV-ist nou in Club Ford? :)
Eu intre timp am facut vre-o 800 km cu el si se comporta exemplar pana acum, singura problema aparuta a fost o siguranta sarita care alimenta electroventilatoarele de pe radiator.
Cateva poze facute ieri...
Fişiere ataşate
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
O'neill
1nsane Member

Mesajde Cosmin. » 27 Aug 2008, 14:47

Pune cască pe cap și dă-te pe cât posibil offroad. Jucăriile astea nu-s pentru asfalt.

Să-l stăpânești sănător :D

Ca un așa zis on-topic, eu prefer offroad cu mașina. Până unde merge. După care se coboară, se admiră împrejurimile, se fac poze, se urcă la loc și ață la ciorbica de burtă din cabană :D Asta nu înseamnă că nu-i admir pe cei cu spirit de aventură și atv/enduro sub fund :D
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde ionutatv » 20 Mar 2009, 22:35

salutare , am si eu doua atv-uri si am facut cu ele tot ce se poate prin carpatii de curbura(zona buzaului) adica nehoiu. sunt in posesia mea de un an si ceva. ale mele au 150 cap cilindrica si transmisie pe lant. o sa fiti sceptici dar nici nu gandesti ce pot face. referitor la atv-istul care a spus ca a mers cu 20 si la curba a cazut(nu vreau sa supar pe nimeni)dar cred ca a mers pt prima data. pe atv nu stai ca in masina , ci ai un condus activ(te inclini la curbe, stai in picioare, etc) . am ceva experienta pe atv asa ca astept intrebari la care sper sa pot da raspunsul. referitor la marca de atv a lui O'neill, mare grija la ambreiaj.
cu stima, ionut
ionutatv
Incepator

Maşina: mondeo,2,0. tdci,96kw
VIN: wfoxxgbbw2y867898

Mesajde O'neill » 21 Mar 2009, 11:07

$1 scrie:$2alutare , am si eu doua atv-uri ... mare grija la ambreiaj.

Merci pt. sfat! :D
ATV-ul meu s-a dat.

Cu respect
O'neill
1nsane Member

Mesajde ionutatv » 21 Mar 2009, 22:54

pai de ce? Asa repede te-ai saturat de el?
cu stima, ionut
ionutatv
Incepator

Mesajde BogdanFSB » 21 Mar 2009, 23:02

am eu un atv gas gas de 125...dar e "just for fun" sa caut niste poze cu el
am gasit si o poza de vara trecuta calare :P
Fişiere ataşate
Picture 035.jpg
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde O'neill » 22 Mar 2009, 00:17

$1 scrie:$2ai de ce? Asa repede te-ai saturat de el?

Nu... nu de asta.
Vreau sa schimb Fordul. E si el pus la vanzare. Vreau ceva mai nou si parca as merge tot pe un Ford Mondeo mai nou ca an fata de al meu.
Am incercat sa le vand pe amandoua aici pe forum, dar nu am avut succes. ATV-ul l-am pus la vanzare pe un site (nici nu mai stiu cum se chema, ceva gen "atv de vanzare"), luni seara pe la ora 20.00, iar la 10 min dupa postarea anuntului am primit deja prima oferta, de la o persoana care intrba "daca mai e valabil anuntul" :D Abia m-am abtinut sa nu rad. Aici pe forum era anuntul de vanzare pus de aprox. 2 luni si nu a intrebat nimeni de el, iar pe acum dupa 10 min... mai ca il vindeam :)) Dupa inca 20 de min. am primit al doilea telefon de la cineva din MM, cineva interesat de el si care mi-a dat pretul cerut de mine si... l-am dat! :D Marti l-am si scos de la vanzare ca deja am mai primit oferte din GJ, SB, si BV. :D Dar l-am promis persoanei de la MM si ... maine dimineata pleaca la MM! Sa-l foloseasca sanatos!
O sa incerc si cu Mondeo-ul si pe alt site poate am noroc.
O'neill
1nsane Member

Mesajde ionutatv » 22 Mar 2009, 20:11

maio fratilor as pune si eu niste poze din plimbarile mele, dar nu stiu cum sa le micsorez. ma poate ajuta careva? ele au in jur de 600-700 kb ,dar va spun ca merita vazute(am devenit melancolic, uitandu-ma pe unde am umblat) , ce vremuri........, ce tinerete..........., ce nebunie..... Daca ma poate ajuta cineva, poate le pun si in seara asta.
cu stima, ionut
ionutatv
Incepator

Mesajde O'neill » 22 Mar 2009, 21:10

Ia de incearca cu asta.
Si acum sa vedem ce poze ai!! :D
Fişiere ataşate
Image Resizer Powertoy for Windows XP.rar
(85.74 KiB) Descărcat de 138 ori
O'neill
1nsane Member

Mesajde melcu79 » 23 Mar 2009, 18:52

Fara suparare, mi se par cele mai inutile jucarii ale copilului matur!
In afara de zgomot, miros de gaze si ulei ars si ingesuit pe poteci , mi se par complet inutile, o fita !

Daca le folosesti la munca, jos palaria!

Dar vorba aia daca basescu e mare fan.....
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde cody » 23 Mar 2009, 20:36

Daca tie nu-ti plac nu inseamna ca-s inutile sau fitze ....
http://www.freewolf.ro

Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul
si apoi iti spune care era lectia.
cody
Gold Member

Maşina: focus 1.6 16v , yamaha tdm 850

Mesajde ionutatv » 24 Mar 2009, 22:45

IMG_0141 (Large).jpg
pe penteleu
IMG_0145 (Large).jpg
sus pe penteleu