Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
10 Iul 2008, 21:52
Cum se pot prelungi numerele rosii?
Am cumparat masina din Germania, inca nu am fost la RAR cu ea.
Mi-au expirat numerele de Germania, apoi si cele rosii provizorii in 26 iunie 2008.
Pentru ca am preferat sa astept data de 1 iulie si sa platesc taxa de mediu pe jumatate,
m-am trezit si cu numerele rosii expirate, dar si cu o programare la RAR abia in 20 august 2008!!!
E incredibil...
Si atunci, cum as putea face sa pot conduce totusi masina pentru inca o luna, cat mai am de asteptat? Cum imi pot prelungi numerele rosii expirate??
Mentionez ca nu am facut CIV-ul, nu am certificatul de la RAR, nu am platit nici taxa de mediu pentru ca imi trebuie mai intai acel certificat.
Va rog ajutati-ma pentru ca dupa ce-am asteptat o gramada sa se ieftineasca taxa asta, acum chiar imi vine sa-mi smulg parul din cap ptr. ca mai tre' sa stau inca o luna pe bara!
10 Iul 2008, 22:22
va trebui sa duci masina la rar pe platforma. asta daca nu cumva s-a schimbat ceva de la 1 iulie.
pana acum, trebuia platita taxa pentru a mai primi un set de nr rosii. si taxa nu o poti plati daca nu faci intai RAR-ul (omologare, identificare, itp, etc....se fac toate in acelasi timp).
11 Iul 2008, 07:25
$1 scrie:$2um se pot prelungi numerele rosii?
Eu stiu ca numere rosii NU se pot prelungi.
11 Iul 2008, 07:45
daca mai ai actele nemtesti poti sa prelungesti numerele de zoll , dar doar in germania
acum nu stiu daca , avand intrerupre , se mai pot prelungi cele nemtesti
12 Iul 2008, 01:22
Cele nemtesti se pot prelungi si cu intrerupere, dar daca iei numere rosii iti scrie pe brief data la care le-ai luat si nu cred ca iti mai da din Germania numere.
Inainte de 1 iulie am intrebat la Politie si iti puteai prelungi numerele rosii numai dupa plata 'taxelor aferente', adik a taxei de prima inmatriculare. Acum... cine stie? Oricum ca sa platesti taxa trebuie facut RAR... as Smiley sad.
12 Iul 2008, 04:34
Numerele rosii nu poti sa le mai prelungeti. Trebuie platita taxa de prima inmatriculare.