Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

problema ff1 1,4 (rateuri?)

21 Iul 2008, 17:23

Salutare tuturor,

Un nou utilizator incepe de obicei cu un salut o problema, la fel fac si eu... :D ,
am un ff1 tournier 1, (am si gpl pe ea) si de ieri a inceput sa faca probleme in sensul ca atunci cand incep demarajul si implicit accelerez, da rateuri (nu mereu ) si pierde din putere iar acul de la km incepe sa "joace" , la fel face cand vreau sa maresc viteza (face si pe gaz si pe benzina la fel).

Mentionez ca masina are 76.000, o am de la 55 si nu am schimbat bujiile si nici fisele pana acum,

Problema mare e ca sunt la vreo 2700 de km de Romania si as vrea sa am o idee inainte sa o duc la un service pe aici. :-S

Re: problema ff1 1,4 (rateuri?)

21 Iul 2008, 23:02

Daca zici ca acul de la vitezometru incepe sa oscileze este posibi sa ai o problema la senzorul de viteza (VSS). Nu sunt sigur ca poate provoca rateurile de care vorbesti, dar e posibil.

21 Iul 2008, 23:12

$1 scrie:$2aca zici ca acul de la vitezometru incepe sa oscileze este posibi sa ai o problema la senzorul de viteza (VSS). Nu sunt sigur ca poate provoca rateurile de care vorbesti, dar e posibil.

Daca era doar acul de la vitezometru ....chiar nu ma deranja, ajungeam cu el in tara si mergeam la service, problema e ca intrerupe ca si cand nu are scanteie sau nu se alimenteaza si martorul de bord de la motor e aprins, iar pe la 4000 de rotatii se aprinde intermitent.Sper sa fie din bujii sau fise ca altfel....

Multumesc oricum

22 Iul 2008, 08:04

Pare a fi o problema la aprindere - bobine, fise, bujii.

23 Iul 2008, 13:47

gata..am rezolvat. fise de la ford din girona ... 64 de euro ...si merge iar !!! :)
Răspunde