În ţară şi peste hotare
Răspunde

Sfat de calatorie

13 Iul 2008, 20:23

As vrea ca in luna august sa mai vizitez un pic din tara asta dar nu prea mai am idei. Ma intereseaza un traseu frumos, cu peisaje frumoase, natura, dar si obiective turistice. Bucovina cu Manastirile din Moldova le-am vazut, Maramures tot asa, Valea Oltului si Valea Prahovei nu mai vorbes, Delta Dunarii urmeaza, asa ca astept sfaturi. Ca punct de plecare este Ploiesti si intentionez sa merg Piatra Neamt, Lacul Bicaz, Cheile Bicazului. Si de aici ma opresc intrucat nu stiu incotro sa o iau. Am sa raman probabil vreo 2 nopti in zona Lacul Rosu, Lacul Bicaz sau Piatra Neamt dar e prea putin. Vreau mai mult.

Re: Sfat de calatorie

13 Iul 2008, 23:12

vezi ca cheile bicazului sunt varza (ma refer la asfalt, peisajul e superb)

dupa ce le-ai trecut mergi spre reghin - tg mures - bazna (bai termale) - medias - alba iulia - cluj - belis fantanele - timisoara - caransebes - hateg - petrosani - tg jiu - si acasa :D

16 Iul 2008, 02:20

$1 scrie:$2ezi ca cheile bicazului sunt varza (ma refer la asfalt, peisajul e superb)

dupa ce le-ai trecut mergi spre reghin - tg mures - bazna (bai termale) - medias - alba iulia - cluj - belis fantanele - timisoara - caransebes - hateg - petrosani - tg jiu - si acasa :D

Timisoara-Caransebes->ar fi indicat timisoara - buzias - lugoj - caransebes, din cauza drumului groaznic intre Tm si lugoj+semafoare

16 Iul 2008, 08:43

da, corect , tm-lugoj e pur si simplu periculos

in schimb caransebes - hateg .... waaaaaaaa

16 Iul 2008, 09:51

daca nu ai fost in apuseni atunci du-te acolo. E o zona de vis. Poti vizita si mai multe capodopere ale naturii. Eu am fost anul trecut in arieseni si cred ca o sa ma mai duc in toamna.

16 Iul 2008, 10:25

Acum ma uitam pe arhiva la Realitatea All inclusiv si am vazut Apusenii (Cetatile ponorului, Ghetarul Focul Viu, Scarisoara, etc...)

16 Iul 2008, 17:49

$1 scrie:$2aca nu ai fost in apuseni atunci du-te acolo. E o zona de vis. Poti vizita si mai multe capodopere ale naturii. Eu am fost anul trecut in arieseni si cred ca o sa ma mai duc in toamna.

Da si tu niste detalii cu privire la Arieseni.

17 Iul 2008, 16:40

Pana la urma m-am hotarat:
- Voi merge la Piatra Neamt cu cazare la lacul Bicaz (2-3 zile)
- Voi pleca apoi pe Cheile Bicazului la Lacul Rosu, in functie de cat de mult ne place acolo poate ramanem o zi si acolo
- Ne vom deplasa spre Arieseni pe unul din traseele pe care mi le veti recomnda voi>
1. Gheorgheni - Sovata - Tg.Mures- Turda - Campeni - Arieseni
2. Gheorgheni - Reghin - Cluj - Turda - Campeni - Arieseni.
- In functie de cat de mult ne place o sa ramanem la Arieseni 2-3-4...x zile si apoi vom pleca spre casa.
Ar mai trebui sa includ ceva in acest plan?

17 Iul 2008, 17:19

He-he. Cand pleci pana la urma? Eu am de gand sa plec dupa 15 august de undeva din modova. Ma duc prin cheile oituzului - medias - turda - si pe urma ma opresc in arieseni sau padis 2-3-4 zile (in functie de vreme si posibilitati) :P
Arunca un ochi pe link-urile astea poate te ajuta:
http://www.apusenipadis.ro/index.html
http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... tive_r.htm
http://www.padis.ro/index.html
http://leosuteu.rdsor.ro/apuseni/apuseni.html

22 Iul 2008, 18:22

$1 scrie:$21. Gheorgheni - Sovata - Tg.Mures- Turda - Campeni - Arieseni

Pe tronsonul subliniat ATENTIE mare la drum ca-i jale!

28 Iul 2008, 09:16

Este afectata zona Piatra Nt, Lacul Bicaz de inundatii? Care stie?

28 Iul 2008, 11:05

Nu am auzit nici o stire in sensul asta. Si eu sunt ingrijorat fiindca as vrea sa trec pe acolo dupa 15 august.

Pana la urma traseul meu e: Plecare de langa Adjud - Piatra Neamt - lacul Bicaz - lacul Rosu - Praid - Sovata - Tarnaveni (aici am cazare) -Alba Iulia - Abrud - Arieseni - Pietroasa ... Padis (campez prin zona) ... Deva - Hunedoara - Sarmizegetusa - Vulcan (alta cazare) - Baile Herculane - Orsova - Craiova - Pitesti - Bucuresti (home :P ).

28 Iul 2008, 11:51

Vreau sa ajung de la Galati la Herculane. Care ruta e mai buna; Galati - Slobozia - Bucuresti - Pitesti - Craiova - Drobeta Turnu Severin - Herculane; sau Galati - Slobozia - Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Herculane?

28 Iul 2008, 11:56

Cred ca prima ruta, cea prin Turnu Severin. De la Severin la Herculane stiu ca se lucra, dar nu stiu daca s-a finalizat. Oricum, distanta este mica intre Severin si Herculane.

28 Iul 2008, 12:00

Multumesc aannyy. Sunt incepator pe acest forum. Pe partea cealalta pe la Rm. Valcea cred ca e mai frumos (ca si peisaj) dar mai aglomerat

28 Iul 2008, 12:06

Este foarte frumos si de la Severin pt. ca mergi pe clisura Dunarii. O sa vezi ca o sa-ti placa f. mult.

28 Iul 2008, 12:28

Multumesc! Acesta-mi va fi traseul (prin Drobeta Turnu Severin). Cred ca e si mai rapid. Vreau sa ajung cat mai repede.
Răspunde