Discutii libere/forum

Costurile unei operatii in RO, cat, si mai ales, unde?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Costurile unei operatii in RO, cat, si mai ales, unde?

Mesajde VIPER » 30 Iul 2008, 14:08

Avand in vedere ca nu cunosc pe nimeni in domeniu in Bucuresti, apelez la cunostintele voastre pentru a afla cat ar costa o operatie de hernie de disc si mai ales unde ar fi bine de facut asa ceva. Daca credeti ca informatiile nu trebuie sa fie date pe public, va astept pe privat.

Concret, ma intereseaza (in ordinea asta) pentru C5-C6, L5-S1 si eventual si T3-T4.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Re: Costurile unei operatii in RO, cat, si mai ales, unde?

Mesajde adispan » 30 Iul 2008, 14:27

nu stiu cit de mult ajuta, dar:

io m-am operat de ruptura de menisc intern, laparoscopic, la clinica sportiva de la Lia Manoliu; aia sunt specializati pe medicina sportiva si de recuperare, insa nu stiu daca hernia intra in categoria asta

din pacate, nu cred ca mai am nr de tel al dr. Alexandrescu - cel care m-a operat ...
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde verga_Cip » 30 Iul 2008, 14:29

De unde si pana unde la cutit?

Eu am probleme in L5-S1 si m-am tratat :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde VIPER » 30 Iul 2008, 14:35

Se pare ca nu: http://www.med-sport.ro/servicii.htm

@Cip: tu ai avut noroc... La cervicala e mai delicat... Aia ma intereseaza prima...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde Officer » 30 Iul 2008, 15:09

La bagdasar. Maica-mea e operata de hernie de disc si acolo e un doctor foarte bun. O sa iti spun cum il cheama in cursul zilei de astazi. Despre costuri, nu pot sa iti spun mare lucru pt ca a trecut ceva vreme de atunci. Ramane la latitudinea ta cat vrei sa dai la doc. Din cate tin minte RMN-ul a costat ceva bani la vremea aia.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde VIPER » 30 Iul 2008, 15:27

RMN-ul l-am facut la ProLife si a fost in jur de 800RON pe toata coloana. Astept vesti, multumesc.
Imagine
VIPER

Mesajde Cosmin. » 30 Iul 2008, 17:54

La Bagdasar-Arseni, dr. Stoica l-a operat pe bunicul meu acum ceva ani. Avea pe atunci 75 de ani, probleme cu inima, etc. Operația a decurs flawless, omul știe ce face, nu este profesor degeaba (spre deosebire de alții :D)

Ce mă enervează este faza cu costurile. Asigurare medicală = zero costuri, atâta timp cât ai trimitere de la cel care ți-a făcut RMNul în care să-ți recomande operația. Că vrei tu să-l cinstești pe gagiu înainte sau după ce te-a tăiat, asta este treaba ta.

Verga_Cip, nu este bine să tratezi altfel decât prin cuțit problemele cu coloana vertebrală. Cât ești tânăr, este bine să te operezi. Pentru că da, acu` nu te doare, n-o să te doară poate 10-15 ani și te trezești că o să trebuiască să te operezi, dar cu organismul mult mai șubrezit decât acum.

Multă sănătate!
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde VIPER » 30 Iul 2008, 18:33

Nimic nu e gratis in tara asta... Iar asigurarea deocamdata nu imi foloseste la nimic (e o situatie mai speciala). Intreb de costuri, pe bune, pentru ca am auzit din multe surse ca s-ar putea sa ies mai bine daca ma operez afara. Poate un pic mai scump, dar sigur voi fi tratat ca o fiinta umana...
Imagine
VIPER

Mesajde Officer » 30 Iul 2008, 18:46

Dragos pe doctor il cheama Ciubotaru. Il gasesti la Bagdasar la et. 6. Macar du-te sa vorbesti sa vezi ce zice. Sanatate!
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde zaboss » 30 Iul 2008, 19:54

Cel mai bun este Exercian - "armeanul de bine" care l-a tratat pe preşedinte. Am două cunoştinţe bisturiate de el. De reţinut: costurile s-ar putea să fie cât la Viena, astfel încât este o opţiune la modul cel mai serios, depinde acum de afecţiune. În B-A e mizerie mare.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde VIPER » 30 Iul 2008, 20:00

Stiu. Dar dansul recomanda (nu direct) ca ar fi mai bine afara... Nu ca nu poate el si echipa lui... Mai conteaza si cum esti tratat de ceilalti cat timp stai in spital si te pregatesti de operatie si apoi te recuperezi... Cat despre optiune, e foarte serioasa...
Imagine
VIPER

Mesajde Cosmin. » 30 Iul 2008, 20:43

Este alegerea ta unde te duci să te operezi, eu nu îți recomand să te trambalezi până la mama naibii pentru o operație relativ simplă. Cât despre recuperare, nu îți imagina că o să stai cu săptămânile în spital.

N-o fi nimic gratis pe lume, dar nenorocita de asigurare de sănătate o plătești din buzunar, ba chiar îți iese pe nas lună de lună. Unde am zis că este gratis?

P.S.: nu te mai repezi cu concluziile că la noi ești tratat ca o vită la abator, depinde foarte mult peste cine dai. Dar decât să zbieri p-ormă că s-au uitat strâmb la tine 2 asistente, mai bine merji în Honolulu și operează-te :-w

P.P.S.: scuze că mi-am ieșit din fire, dar nu prea sufăr generalizările. Știu că avem un sistem de rahat, dar în ultima vreme chiar merge în direcția bună.
Cosmin.
Gold Member

Mesajde zaboss » 30 Iul 2008, 20:54

$1 scrie:$2tiu. Dar dansul recomanda (nu direct) ca ar fi mai bine afara...

Scuze, asta era şi recomandarea mea, m-am exprimat un pic eliptic.

@Cosmin
Într-adevăr, suntem pe drumul cel bun, dar sunt zone în care mai este mult până departe. Aici cred că este una dintre ele. Lucrez cu sistemul medical de vreo 8-9 ani, aşa că am văzut creşterea şi cine nu o vede este doar răuvoitor. Oricât le-ar părea de ciudat unora, există străini care vin în România pentru tratament.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde verga_Cip » 30 Iul 2008, 21:19

$1 scrie:$2Verga_Cip, nu este bine să tratezi altfel decât prin cuțit problemele cu coloana vertebrală. Cât ești tânăr, este bine să te operezi. Pentru că da, acu` nu te doare, n-o să te doară poate 10-15 ani și te trezești că o să trebuiască să te operezi, dar cu organismul mult mai șubrezit decât acum.

Multă sănătate!

TE CONTRAZIC!! NU cunosti problemele mele asa ca e doar o parere nedocumentata. Operatia, indiferent de natura, este o taietura in plus care iti va aduce NUMAI probleme. Tratamentul l-am facut la un kinetoterapeut. Nu vreau sa comentez mai mult.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Cosmin. » 30 Iul 2008, 21:41

Nu cunosc problemele tale, este adevărat. Totuși, nici tu s-ar părea că nu cunoști cu ce mă ocup, deci n-ai de unde să știi că ce am spus am spus din experiență. Dacă vrei, putem continua pe PM sau messenger, mi-e indiferent. Apropos, despre kinetoterapie, in problemele coloanei care implică deplasări de discuri intervertebrale sau alte nebunii, mai mult rău face decât bine.

Poate nu este vorba despre frica proverbială de cuțit și este altceva, dar din păcate 99% din oamenii pe care îi cunosc cu probleme la coloană au hernie de disc/discopatie și doar 2% dintre ei au vrut să se opereze.

Multă sănătate :)
Cosmin.
Gold Member

Mesajde VIPER » 30 Iul 2008, 21:46

$1 scrie:$2ste alegerea ta unde te duci să te operezi, eu nu îți recomand să te trambalezi până la mama naibii pentru o operație relativ simplă. Cât despre recuperare, nu îți imagina că o să stai cu săptămânile în spital.

N-o fi nimic gratis pe lume, dar nenorocita de asigurare de sănătate o plătești din buzunar, ba chiar îți iese pe nas lună de lună. Unde am zis că este gratis?

P.S.: nu te mai repezi cu concluziile că la noi ești tratat ca o vită la abator, depinde foarte mult peste cine dai. Dar decât să zbieri p-ormă că s-au uitat strâmb la tine 2 asistente, mai bine merji în Honolulu și operează-te :-w

P.P.S.: scuze că mi-am ieșit din fire, dar nu prea sufăr generalizările. Știu că avem un sistem de rahat, dar în ultima vreme chiar merge în direcția bună.

Ca sa ne intelegem, nu sunt de pe alta planeta: am 2 medici in familie (3 cu sora-mea dar ea nu mai e in RO). Am zis ca treaba cu asigurarea e o situatie mai delicata. Mai exact, nu (mai) beneficiez de asa ceva. Nu vroiam sa intru in detalii, sunt chestii personale.

Nu ma reped cu nici o concluzie. Am atatea cunostinte in domeniul medical (cunostinte = medici), de nu iti vine sa crezi. Si nu numai in Bucuresti. Doar ca nu pe felia asta si deocamdata toti imi zic sa nu ma decupez in RO. Oare de ce? Ce ar avea de castigat?

Operatie relativ simpla... O fi, dar de ce oare multi refuza sau se codesc sa opereze hernia cervicala? Ca doar ce au de pierdut? Sau poate...

Nici eu nu sufar generalizarile, si tu tocmai asta ai facut, necunoscand cazul meu concret.

Frica de cutit nu imi este, imi este insa frica de multitudinea de "Ciomu" care au ajuns mari si tari si te lasa infirm pe viata! Sa nu o dam cotita, ca asa e. De ce oare Prof. Exercian, care e recunoscut, spune, subtil, si indirect, sa te duci frumusel afara?
Imagine
VIPER

Mesajde Cosmin. » 31 Iul 2008, 02:48

Toți suntem tentați să facem generalizări.

Chestia care nu o înțeleg este de ce toată lumea, inclusiv unii medici excelenți, recomandă operații în afara țării. Specialiști avem și noi, ba chiar foarte buni. Sincer nu-mi place teoria conspirației, dar pe chestia asta îmi duc nevasta să nască în afară, dacă am o unghie încarnată mă duc să mă operez în afara, fuck it, dacă am un dinte strâmb mă duc să-mi fac aparat dentar în afară :|

Eu personal încă nu profesez, dar sincer mi-e teamă că o să sparg și eu granițele, că și-n afară tăt români clienți o să am :|

De unde atâta frică de a presta un act medical relativ simplu, după cum ai spus și tu, sau de a recomanda un medic bun din București? Sincer nu cred să fie ignoranță, ci mai degrabă frică, neurochirurgia fiind o specialitate extrem de delicată. Dar herniile de disc sunt apendicitele neurochirurgilor, și aici nu glumesc. Toată treaba este să găsești omul potrivit, în clinica potrivită, asta e umila mea părere, ca viitor medic care NU va fi pe felia asta.

Eu unul sincer m-aș simți jignit ca și chirurg eminent în România să fiu evitat pentru o hernie de disc. La naiba, la noi se operează pe cord deschis, se scot tumori cerebrale, se fac o grămadă de chestii, unele cel puțin la fel de bine ca în afară.

Și atunci de ce atâta teamă? Părerea mea sinceră este că tonul l-a dat dl Băsescu, care pentru o operație asemănătoare s-a dus până la Viena, unde, ce chestie, tăt un rumân l-a operat. A naibii treabă :lol:

Nu mă înțelege greșit, nu sunt genul de om care să susțină sus și tare că medicina românească rulează și ăia de-afară sux, pur și simplu pentru că nu este adevărat.

Părerea mea este că ți se recomandă să mergi în afară fix din cauza chestiei cu asigurarea, pentru că overall costurile sunt cam aceleași și aici - da, surpriză, materialele sunt aceleași :) - și per total ieși mai câștigat într-o clinică foarte echipată și curată de pe la austrieci.

P.S.: aș dori un split să văz și io unde e "multitudinea" aia de "Ciomi", că io n-am auzit de așa mulți mutilatori :|

P.P.S.: tot răul spre bine, tipu` "rezolvat" de Ciomu a fost rezolvat, chirurgia plastică face minuni. Nu că ar fi o fericire să trebuiască să beneficiezi de ea :-SS
Cosmin.
Gold Member

Mesajde Hell666 » 31 Iul 2008, 03:56

Da e o operatie banala dar nu uitati ca in romania se more de apendicita, si nu vreau sa spun aici ce misto e sa te operezi de hernie de disc in Romania, eu fiind operat l4-l5 si ce "bine" imi e pentru ca il sperii si mai rau.

Si cine spune ca hernie de disc e o "raceala" habar nare ce inseamna hernie de disc si mai bine sa taca.
Ford Focus, 2007, 1.4, 80CP, Trend Style
Hell666
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 2007, 1.4, 80CP, Trend Style

Mesajde bogda1313 » 31 Iul 2008, 08:15

Uitati un caz concret.

In ianuarie 2007 prietena mea a vut un accident auto soldat cu o clavicula si ligamentele aferente facute praf. Necesita o operatie foarte delicata, facuta pana la urma de domnul dr. Popescu, seful sectiei de chirurgie ortopedica de la Floreasca. Totul a decurs foarte bine. La un an de la operatie (ianuarie 2008) a trebuit sa ne ducem iar pentru a-i fi scoasa tija implantata la operatie cu un an in urma. Cat eram cu ea in spital ma intalnesc din cea mai mare intamplare cu o cunostinta (o doamna din Budapesta care are ceva afaceri in Romania) care tocmai isi facuse tandari mana dreapta in urma unei cazaturi. Din vorba-n vorba imi zice ca nu mai vrea sa stea in spitalul de la Floreasca fiindca nu are incredere in doctori etc, si ca se va interna la Budapesta intr-o renumita clinica. De-atunci n-am mai vorbit.

Si acum doua zile primesc un mail de la dansa in care-mi spunea cate probleme a avut in urma operatiei facuta in Ungaria. I-a fost afectat un nerv si prin urmare nu poate nici acum sa miste degetele. O sa urmeze in septembrie o alta operatie.

Concluzia: inteventiile chirurgicale, de la cea mai simpla la cea mai complexa, au gradul lor de risc, si nu prea ai garantia ca ducandu-te la nu stiu ce clinica din afara o sa fie totul bine.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde VIPER » 31 Iul 2008, 09:56

Nu mai polemizez pe tema asta ca nu asta e telul acestui topic... Adica pe mine ma doare cocoasa de cad din picioare si noi vorbim de care e mai bun, lol... Cat despre "hernia de disc e apendicita neurochirurgilor", o fi, dar hai sa aruncam un ochi pe acest site sa vedem cum decurge o operatie pentru hernie de disc:

http://www.spine-health.com/video/lumba ... disc-video

Dati pe "I agree", vedeti filmuletul si apoi din dreapta ferestrei video, la Menu, alegeti tipul de interventie (la ei s-au inventat mai multe). O fi banala, dar nu e. Am mai spus-o, o repet, am medici grei in familie, dar pe alte discipline si, vai, nu in Bucuresti. Stiu cu ce se mananca o astfel de operatie si ce riscuri implica. Are sens sa zic ca daca ala de o sa ma decupeze la gat are tremurici la mana, ma transforma intr-un cap vorbitor si atat? Da, poate sunt paranoic, dar o fac pe sanatatea mea. De aia intrebam de costuri, nu ca sa dau cu noroi in sistemul sanitar romanesc pe care il cunosc de la varsta prescolara...

Deci, va rog sincer, daca imi puteti raspunde pe tema subiectului, va multumesc. Dar daca se poate si nu cer prea mult, sa ne rezumam numai la asta. Multumesc colegului Hell666 pentru raspunsurile de pe PM!
Imagine
VIPER

Mesajde Cosmin. » 31 Iul 2008, 12:08

$1 scrie:$2at despre "hernia de disc e apendicita neurochirurgilor", o fi, dar hai sa aruncam un ochi pe acest site sa vedem cum decurge o operatie pentru hernie de disc...

:)

Caută să vezi cum se face o operație de bypass, cu inima care-ți bate sub mâini și apoi spune-mi că ce-i mai sus e complicat :D

Nu mai polemizez, o să mă interesez exact și o să postez aici costurile efective. Toate cele bune :)
Cosmin.
Gold Member

Mesajde VIPER » 31 Iul 2008, 12:23

Multumesc. Si sunt de acord, tot timpul exista ceva mai grav. Incearca insa sa te pui in pielea mea (nu-ti doresc!). Crezi ca pe mine ma intereseaza ca alta operatie e mai grea? Deloc, pe mine ma intereseaza ca dupa interventie sa nu fiu o leguma vorbitoare... Pana mea, inca nu am 40 de ani, am copil de dus la scoala, vreau sa fie ok. De aia caut variante. De aia nu ma arunc cu capul inainte la prima varianta si strang mai multe, chiar si de pe forum.

Inca o data multumesc pentru orice idee, cat de ciudata (le iau pe toate in calcul, sa stiti!).
Imagine
VIPER

Mesajde VIPER » 03 Aug 2008, 13:46

Nu am mai scris pe tema asta dar istoria urmatoare trebuie zisa... Cine nu crede in "terapia prin durere", sa ma intrebe pe mine... Miercuri am reusit sa-mi rup degetul mare de la piciorul drept (nu e greu, dau si lectii pentru amatori...). Ei bine, durerea respectiva mi-a atenuat la maxim durerile de la coloana... Ma bate gandul sa renunt la "painkillers" (medicamentele impotriva durerii) si, regulat, sa-mi rup cate un deget... Vad ca tzine, inca ma sui pe pereti...
Imagine
VIPER

Mesajde verga_Cip » 03 Aug 2008, 14:01

Omule, te sustin pentru ca si eu mi-am rupt un deget in clasa 7-a. Jucam fotbal in casa cu o minge de tenis si am dat in pamant cu degetul mare cat am putut. Si acum e stramb pentru ca nu m-am dus sa mil puna in gips. Vreau sa spun ca si acum mi se furnica pielea cand ma gandesc ce durere am tras ...
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde VIPER » 03 Aug 2008, 14:53

Adica vrei sa zici ca o sa raman cu deshtu' stramb? Ca e sui saracu'... Da' nu il pun in ghips, aia imi lipseste, si asa am ramas pe tusa 1 saptamana intr-un moment extrem de prost...
Imagine
VIPER

Mesajde verga_Cip » 03 Aug 2008, 15:25

$1 scrie:$2dica vrei sa zici ca o sa raman cu deshtu' stramb? Ca e sui saracu'... Da' nu il pun in ghips, aia imi lipseste, si asa am ramas pe tusa 1 saptamana intr-un moment extrem de prost...

DA, al meu e stramb bine. Eu cand probez incaltaminte, dreptul trebuie sa imi vina bine. Si apropos, toata incaltamintea la moda, cu varful subtire ... ha ha ha..eu cumpar pantofi demodati ca sa nu ma rup de durere in 2.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Cosmin. » 03 Aug 2008, 15:58

Viper, meri de-l pune rapid în gips. Osificarea se poate face aiurea grav fără să ți-l alinieze cum trebuie și în anumite cazuri poate duce la alte fericiri, cum ar fi fibre nervoase prinse în calus (așa se numește "banderola" de substanță osoasă care definitivează sudarea celor două părți ale osului respectiv).

Iar atenuarea durerilor de coloană are o explicație științifică. Organismul are anumite mecanisme care eliberează anumite substanțe și practic o durere nouă - sau un stimul nou - anulează o durere mai veche. Este și principiul pe care se bazează acupunctura, presopunctura, călcatul cu ursul din bătrâni, etc :)

P.S.: on-topic, mâine abia apuc să mă interesez. Scuze pentru întârziere. O să te rog să-mi dai un PM cu diagnostic and the works ca să știu ce să-i spun omului și să-mi dea o recomandare cât mai la obiect.
Cosmin.
Gold Member

Mesajde VIPER » 03 Aug 2008, 16:04

Pai am scris la inceput. Prima ma intereseaza C5-C6. Mai apoi L5-S1. Zona cu T-uri inca nu ma da jos.

P.S. inca nu stiu daca e rupt sau doar luxat, abia acum se mai dezumfla un pic si pot sa trimit poze noi la doctor. Cu mersul... Mai greu...
Imagine
VIPER

Mesajde Cosmin. » 03 Aug 2008, 17:05

Ăăă.. ce să trimiți? :D

Să ajungi să faci o radiografie nu poți? Poze cu exteriorul nu prea zic ce este la interior, decât daca doctorul e telepat. Da, dacă umflătura nu scade, poate fi fractură. Dar și unele entorse/luxații pot rămâne umflate destul timp..
Cosmin.
Gold Member

Mesajde VIPER » 03 Aug 2008, 17:12

Poze cu evolutia problemei. Doctorul meu e in concediu, parintii mei nu stau in Bucuresti. De dezumflat s-a dezumflat binisor, nu mai e carnacior. Si cum il misc si nu ma doare la apasare decat patul unghial, inclin sa cred ca este/a fost "doar" luxat. Mai vedem.
Imagine
VIPER

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum