Toți suntem tentați să facem generalizări.
Chestia care nu o înțeleg este de ce toată lumea, inclusiv unii medici excelenți, recomandă operații în afara țării. Specialiști avem și noi, ba chiar foarte buni. Sincer nu-mi place teoria conspirației, dar pe chestia asta îmi duc nevasta să nască în afară, dacă am o unghie încarnată mă duc să mă operez în afara, fuck it, dacă am un dinte strâmb mă duc să-mi fac aparat dentar în afară

Eu personal încă nu profesez, dar sincer mi-e teamă că o să sparg și eu granițele, că și-n afară tăt români clienți o să am

De unde atâta frică de a presta un act medical relativ simplu, după cum ai spus și tu, sau de a recomanda un medic bun din București? Sincer nu cred să fie ignoranță, ci mai degrabă frică, neurochirurgia fiind o specialitate extrem de delicată. Dar herniile de disc sunt apendicitele neurochirurgilor, și aici nu glumesc. Toată treaba este să găsești omul potrivit, în clinica potrivită, asta e umila mea părere, ca viitor medic care NU va fi pe felia asta.
Eu unul sincer m-aș simți jignit ca și chirurg eminent în România să fiu evitat pentru o hernie de disc. La naiba, la noi se operează pe cord deschis, se scot tumori cerebrale, se fac o grămadă de chestii, unele cel puțin la fel de bine ca în afară.
Și atunci de ce atâta teamă? Părerea mea sinceră este că tonul l-a dat dl Băsescu, care pentru o operație asemănătoare s-a dus până la Viena, unde, ce chestie, tăt un rumân l-a operat. A naibii treabă :lol:
Nu mă înțelege greșit, nu sunt genul de om care să susțină sus și tare că medicina românească rulează și ăia de-afară sux, pur și simplu pentru că nu este adevărat.
Părerea mea este că ți se recomandă să mergi în afară fix din cauza chestiei cu asigurarea, pentru că overall costurile sunt cam aceleași și aici - da, surpriză, materialele sunt aceleași

- și per total ieși mai câștigat într-o clinică foarte echipată și curată de pe la austrieci.
P.S.: aș dori un split să văz și io unde e "multitudinea" aia de "Ciomi", că io n-am auzit de așa mulți mutilatori

P.P.S.: tot răul spre bine, tipu` "rezolvat" de Ciomu a fost rezolvat, chirurgia plastică face minuni. Nu că ar fi o fericire să trebuiască să beneficiezi de ea