Discutii libere/forum

APEL UMANITAR - MOLDOVA SUB APE!!! AJUTOR PENTRU SINISTRATI!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: APEL UMANITAR - MOLDOVA SUB APE!!! AJUTOR PENTRU SINISTRATI!

Mesajde matei.virgil » 31 Iul 2008, 11:02

Am observat ca este cont de BRD - pot sa pun de la orice banca sau doar de la BRD in contul respectiv?
Multumesc anticipat.
Ford Fiesta - o masina FORDmidabila!
matei.virgil
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 1.25i

Mesajde Ludicass » 31 Iul 2008, 11:18

Pentru cei care doresc sa ofere articole de imbracaminte!

Astazi voi face un drum impreuna cu Marius pina in localitatile sinistrate din Bacau pentru a vedea exact la fata locului cum putem ajuta si care sint prioritatile in zona! Restrictia de acces in zona a fost ridicata! Deocamdata nu cred ca articolele de imbracaminte le-ar putea fi de folos. Bietii oameni nu au nici macar unde sa le tina. Doar sa le depoziteze sub cerul liber.

Eu consider prioritare alimentele neperisabile si apa. Deasemenea am convenit cu Marius sa luam si niste dulciuri (napolitane, ciocolata) pentru copii din zona. Poate le aducem un zimbet macar cu dulciurile astea!

In faza a2a, dupa ce oamenii isi vor mai pune pe picioare ce le-a mai ramas, eu ma gindeam, daca mai sint bani, sa le luam cite 2-3 gaini si ceva porumb, sa aiba cu ce sa o ia de la capat. Singura lor sursa de hrana erau animalele din curte! Acum si alea sint inecate! Sa ii ajutam sa le dam un start, cit de mic!

Marian.. nu vreau sa mai comentez aspectul implicarii. Tui ma cunosti pe mine si am vazut ce suma ai donat, fara nicio umbra de indoiala. Fiecare e liber sa faca ce-l indeamna inima. Ce ma deranjeaza sint mesajele unora, care desi nu au nici cea mai mica intentie sa ajute, vin cu tot soiul de scuze puerile si inventeaza scenarii. Nu vreau sa ma apuc de platit polite acum, dar dupa ce se termina toata aceasta actiune, promit ca am sa spun mai multe despre cita munca de lamurire s-a dus de Marius si de catre subsemnatul pentru a convinge anumite persoane ca acest topic e prioritate si trebuie promovat. Am sa va spun si ce mi-au spus unii moderatori (care acum vin si-mi dau mie WARN) cind le-am propus sa initiem o actiune de acest gen. Sa stie lumea cam ce "incurajari" si "sprijin" a primit aceasta idee din partea lor! Aaaaa.. si o sa amintesc si de "zvonerii" care intoxica forumistii cu aberatii cum ca eu si Marius vrem sa ne facem publictate pentru afacerile personale pe spatele acestor amariti loviti de soarta! Marius nu are nicio afacere iar afacerea mea (traduceri legalizate) chiar nu are nicio treaba cu amaritii aia ramasi fara case. Daca cineva isi imagineaza ca amaritzii aia din Saucesti care dorm sub cerul liber au fost vreodata sau pot fi potentialii mei clienti, il anuntz cu stima ca e redus mintal. Ce sa isi traduca la biroul meu?? Vaca si oile care le duc la pascut?!! Scuze de off topic dar trebuia sa ma racoresc. Urmeaza un nou Warn, cu siguranta!
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde bmarianr » 31 Iul 2008, 11:23

$1 scrie:$2m observat ca este cont de BRD - pot sa pun de la orice banca sau doar de la BRD in contul respectiv?
Multumesc anticipat.

se poate
eu am transferat de pe un cont raiffeisen
Fiesta ST - Atom Ant
http://www.clubul-auto.ro
bmarianr
Member

Maşina: Ford Fiesta ST 2007 2.0 150 CP

Mesajde mariuscociorva » 31 Iul 2008, 11:35

LISTA CU FORIDSTII CARE AU CONTRIBUIT PENTRU AJUTORAREA SINISTRATILOR DIN ZONA BACAU - SAUCESTI

1. Marian ONOFRIEVICI - 50 LEI
2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
6. RaduR (Radu Razvan) - 100 lei
7.Monterey -120 lei
8.Anonim(dar de pe forum) -100 lei
9.Bmarianr -150 lei

*Dupa ce faceti plata, va rog expediati dovada pe mail la: marius306@yahoo.com

NUME: COCIORVA MARIUS
IBAN: RO67 BRDE 410S V985 3398 4100[/quote][/quote]
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde dan2stefanescu » 31 Iul 2008, 14:54

Imi cer scuze pentru intarziere dar am avut foarte multa treaba la servici si nu am avut cum sa mai intru sa ma vorbesc cu voi am sa trec si eu pe la banca astazi sa va ajut cu o oarecare suma de bani iar cu caratul si transportul nu am cum sa va ajut deoarece am un program foarte incarcat si nu pot lipsi de la serviciu (lucrez si sambata si duminica = foc continuu)
Atentie!!! Masurati de zece ori inainte sa taiati o data. Si atunci intrebati-va de doua ori: Oare este bine ceea ce fac?
2019- Ford Kuga MK2.5 Titanium 1,5L Ecoboost Red Race
2014-2019 Ford Focus MK3 Titanium 1,0L Ecoboost Frozen White
2012-2016 Ford Focus MK3 Titanium 1,6L Ecoboost Candy Red
2007-2012 Ford Focus MK2 Trend Champions Edition 1,8L TDCI Ocean Blue

Imagine
dan2stefanescu
Member

Maşina: Ford Kuga MK2.5 Titanium 1.5L Ecoboost

Mesajde mariuscociorva » 31 Iul 2008, 15:08

Astazi am fost la fata locului impreuna cu Ludicass ca sa vedem situatia.
Apa este in continuare in curte la oameni, si pe ulitele satelor.
Am luat legatura cu preotul satului, unul din cei care se ocupa de oameni. Impreuna cu el am decis ce sa cumparam (conserve, apa , sapun , hartie igienica). Sambata la pranz vom face un prim transport si impreuna cu preotul vom merge pe la oameni sa impartim ajutoarele. Asteptam in continuare donatiile voastre, si le multim celor care deja au depus banii.
Mai jos sunt cateva poze de la fata locului, facute azi la 2-3 zile de la potop.
Fişiere ataşate
SP_A0130.jpg
SP_A0128.jpg
SP_A0127.jpg
SP_A0121.jpg
SP_A0120.jpg
SP_A0118.jpg
SP_A0115.jpg
SP_A0114.jpg
SP_A0108.jpg
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde mariuscociorva » 31 Iul 2008, 16:12

LISTA CU FORIDSTII CARE AU CONTRIBUIT PENTRU AJUTORAREA SINISTRATILOR DIN ZONA BACAU - SAUCESTI

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
8. Anonim(dar de pe forum) -100 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
11. Anonim(dar de pe forum) - 150 lei

IBAN: RO67 BRDE 410S V985 3398 4100[/quote][/quote][/quote]
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde Ludicass » 31 Iul 2008, 17:02

Asa cum a mentionat si Marius, astazi am dat o fuga in zona. Accesul este in continuare interzis. Dupa ce le-am explicat motivul vizitei noastre politistilor, am fost lasati sa trecem si indrumati spre primarie. Mie ideea de autoritati si primarie nu mi-a suris asa ca am mers sa vorbim cu oamenii si sa vedem cu ochii nostri care e situatia. Am vazut atit Saucestiul cit si Schineniul. Imaginile vorbesc de la sine. Deocamdata s-a reusit evacuarea apelor cu moto-pompe de pe drumul principal asfaltat. Acesta arata bine, e circulabil, pe unele portuni acoperit de apa, dupa cum se vede din poze. Pe ulitele laterale insa e alta poveste. Nu se poate intra decit cu masini de tonaj sau barca, apa e inca mare si milul gros. Imaginile surprinse de Marius sint facute de la drumul principal, atit cit am putut eu intra cu masina. Fiecare incearca sa isi scoata milul din casa, din curte, din masina.

Am discutat cu citiva localnici care intr-un cor au zis ca primarul si autoritatile sint depasite de situatie complet. Autoritatile nu fac nimic, spun ei. Cum spunea un tinar din sat, domnu Dinu, o sa iasa prapad! O sa ne ducem peste ei in primarie ca nu mai putem! Primarul, proaspat ales, se pare ca e tinar si fara experienta. La aceasta data, spun localnicii, nu exista inca o situatie clara cu situatia din fiecare gospodarie. Nu s-a facut o evaluare, nu se stie exact ce nevoi sint, care sint problemele cele mai stringente. Si repet..toti arata acuzator spre primar si il acuza de nepasare. Pentru mine a fost clar ca nu vom avea cu cine colabora. Mi-as fi dorit o lista cu cei nevoiasi si loviti de soarta, care au fost grav afectati... situatii disperate. Daca nu e, n-avem ce face...Asa ca am apelat la preotul din sat, care spun localnicii, merge din casa in casa sa ajute cu ce are. Preotul a trecut pe linga noi in timp ce discutam cu satenii asa ca i-am facut semn sa opreasca. O fatza de om rupt de nesomn, cu niste ochi rosii, dar energic si plin de speranta. Mi-a placut o vorba a lui:

"E jale. Oamenii astia au ramas fara nimic. Dar domnii mei, viata nu se termina aici!"

Asa ca am decis ca el e omul nostru de legatura. Am schimbat carti de vizita, numere de telefon si urmeaza sa aducem conserve, apa, hirtie igienica, sapun, eventual paturi. Preotul era revoltat ca toate ajutoarele se dau doar in fata camerelor de luat vederi. Am trecut si noi pe linga carele de reportaj Antena 1 si Realitatea TV. Inca un aspect. Celor care aduc ajutoare nu li se permite accesul dincolo de blocajul politiei. Pina la blocaj, in afara satului, exista o zona de corturi unde sint cazati citiva sinistrati. Lumea cu ajutoare se opreste acolo, le da respectivilor iar cei batrini, cei care locuiesc la km distanta de acest loc si nu pot ajunge aici, nu primesc nimic. Am convenit cu Marius ca donatile voastre sa nu se opreasca la acestia ci sa mergem, ca si azi, citiva km in sat, la cei care nu au vazut nici macar o sticla de apa minerala.

Cam acestea ar fi noutatile de la Saucesti! Va multumim in numele oamenilor nevoiasi din zona pentru gestul vostru si va vom tine la curent!

Ludicass
1nsane Member

Mesajde adicristea » 31 Iul 2008, 17:02

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. adicristea - 30 lei

IBAN: RO67 BRDE 410S V985 3398 4100
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Negrutz C » 31 Iul 2008, 21:25

400RON
5 x 7.88RON bonuri
1 x 10RON bonuri
haine, jucarii

---
din bucuresti...
nu sunt ford`isti sunt doar OAMENI.
Maine adun restul.

Cine are ceva bunuri, alimente, bani, bonuri din buc, e rugat sa ma contacteze la telefon 0742583811 pt a ne putea intalni.

Vineri noapte plecare din bucuresti.
Deci daca mai vretzi sa ajutatzi.. inca mai avetzi timp....
Just Negrutz !
Negrutz C
Incepator

Mesajde Cornel001 » 31 Iul 2008, 21:37

cand scoateti banii din cont ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Negrutz C » 31 Iul 2008, 21:48

sambata cand ajung si eu cu restul
Just Negrutz !
Negrutz C
Incepator

Mesajde mariuscociorva » 31 Iul 2008, 22:12

Vineri seara se vor cumpara alimentele si cele necesare pentru sinistrati, iar sambata la pranz vom merge la ei
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde mariuscociorva » 31 Iul 2008, 22:14

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. adicristea - 30 lei
13. ovibc - xxx lei
14. Anonim(dar de pe forum)- 50 lei

IBAN: RO67 BRDE 410S V985 3398 4100[/quote]
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde Ludicass » 31 Iul 2008, 22:23

Negrutz...nu pot sa zic decit "Jos palaria!" pt gestul tau =D> Tinem legatura si multumim inca o data prietenilor din Bucuresti!

Dureaza pina cind vor ajunge toti banii depusi in contul lui Marius. Marius a decis sa puna bani de la el si ulterior sa isi recupereze suma dupa ce banii vor ajunge in cont. Asta ca sa ne miscam repede si sa putem cel tirziu simbata sa fim cu alimentele la sinistrati. Deja noi am facut o lista cu ce ne-ar trebui, am confruntat oferte de la Metro, Sellgros si Real. Se pare ca Realul, abia deschis azi in Bacau, are cele mai bune oferte! Sint oferte de deschidere si vom incerca sa profitam de promotiile lor de inceput! Singura problema e ca fiind prima zi, lumea se calca in picioare. Posibil sa facem cumparaturile necesare spre sfirsitul programului lor, adica ora 22.00 -23.00, poate atunci nu va mai fi aglomerat !

Ii rog pe cei care s-au oferit sa ne ajute cu partea de transport sa fie pe receptie! Apa minerala este voluminoasa si sigur nu ne vom descurca cu Matizul lui Marius si Fiesta mea! La cit papa asta mica a mea, daca fac 3 drumuri Bacau- Saucesti si retur mai bine donez banu de benzina si sint mai cistigati sinistratii! :) As vrea sa stim pe cine contam sigur pentru transport ca sa stim daca mai apelez la prieteni pentru dubitza! Multumesc.

Marius..ai legatura...!:)

Ludicass
1nsane Member

Mesajde dan2stefanescu » 31 Iul 2008, 22:41

La lista ma poti adauga si pe mine cu 100 lei am facut aseara transferul dar nu am deocamdata cum sa scot poza din telefon si nici copie dupa chitanta nu am deoarece din greseala am selectat ca nu vreau chitanta la efectuarea transferului (hartie consumata aiurea) oricum transferul a ramas in memoria sistemului asa ca il pot accesa oricand dar nu pot scoate chitanta de la el
Multumesc

P.S. Parerea mea este ca dupa cele relatate de Ludicass lumea nu cunoaste stuatia reala de acolo si atunci cand la televizor apare nea` Base cu primarul si prefectul dand mana si zambind frumos de parca sunt pe plantatie de cartofi cand recolta e bogata parca nu-ti vine a crede ca acolo sunt oameni suferinzi care nu au de niciunele, iar o initiativa a unor oameni (care intamplator fac parte dintr-un club) este de laudat si mediatizat ca uite se poate iar lumea cand se uita la televizor si vad oameni de rand ajuta oameni nevoiasi parca se mai imbuneaza si zice: "uite ca exista si oameni cu suflet bun" nu cum zicea un coleg forumist "eu chiar nu pot sa inteleg de ce oamenii nu mai au bucuria de a ajuta, de a darui
cand nu mai ai nimic, oricat de putin conteaza
haideti oameni buni, putem sa ajutam !
".
Sa vedem daca timpul imi permite poate am sa merg si eu la bacau desi cred ca serviciul nu o sa-mi permita.
Atentie!!! Masurati de zece ori inainte sa taiati o data. Si atunci intrebati-va de doua ori: Oare este bine ceea ce fac?

Imagine
dan2stefanescu
Member

Mesajde Ludicass » 31 Iul 2008, 23:07

Dane.. nu interpreta vorbele lui Razvan (Marian) gresit! Si eu tind sa-i dau dreptate... Citi membri are CLUB FORD Romania? Cite mii??? Unde-s cind e intr-adevar nevoie de ei? Ca eu in lista asta vad numai 15 suflete. La aspectul acesta se referea Razvan. Crede-ma pentru ca am discutat azi cu el pe tema asta si era revoltat de nepasarea oamenilor.

Inca ceva.. Sa stii ca la un moment dat eu si Marius ne puneam intrebarea ce facem daca lumea nu contribuie. Mergem la amaritzii aia cu 1 pateu si 2 piini?!! Am decis ca punem noi bani, mai am eu prieteni, mai are el.. dar macar nu ne facem dracului de ris. Uite insa ca lucrurile se misca, s-a strins o suma frumusica, vin si baietii de la Bucuresti, incepe parca sa arate a campanie umanitara serioasa ! :) Si-mi creste inima de bucurie cind vad cum curge cu mesaje si donatii, si sustinere, pe un topic pe care l-am deschis acum citeva seri asa, intr-o doara, timid si cu retinere. :)

Ludicass
1nsane Member

Mesajde valiinves » 31 Iul 2008, 23:12

Sal Dinule!
Scuze de intarziere dar sunt in concediu si putin cam privat de internet.
Am vazut despre ce a vorba pe topic, in mare, dar nu l-am citit pe tot, de aceaia te rog trimite si mie pe private un nr de cont cu toate datele necesare ca nu am timp sa rasfoiesc.
Multam!!
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde monterey » 31 Iul 2008, 23:16

Despre transport e rezolvat nu mai cautati vin eu cu duba numai sa stiu cand si unde.
Imi pare rau ca nu am ajuns azi la stadion de abia mam intors in bacau dar maine(azi de fapt) nu lipsesc.
Toata admiratia din partea mea pentru cei care sau implicat si pentru ceilalti POATE SE IMPLICA SI EI.
monterey
Incepator

Maşina: Ford Transit 125T300 2003

Mesajde cosmarinescu » 01 Aug 2008, 06:57

Nu doresc sa fiu inteles gresit, precizez de la inceput!
Ideea apelului este excelenta, trebuie apreciat initiatorii, INSA vin si va retin cateva secunde cu aspecte desprinse din realitate.
MOMENTUL nu este cel oportun pentru o asemenea actiune - ducerea efectiva de ajutoare in zona - si asta pentru ca in zilele urmatoare o sa vedeti o efuziune nationala ridicata din varii motive! Unii curati la inima si cu gand bun, altii electoral, altii incercand sa intre pe sub pielea autoritatilor, altii (astia chiar cei mai haini!) incercand sa "miroase" viitoarele contracte de readucere a zonei la normal!
Concret, as propune o asteptare, o mai buna organizare logistica, deasemenea poate o mai larga participare (intram pe forum in fiecare seara cel putin 40-50 de membrii si listuta de subscriptie abia-abia ...) si orientarea ajutoarelor intr-un moment mai indepartat, atunci cand presa va avea alte subiecte, cand frigul va fi in apropiere si oamenilor tot nu le va fi livrate materialele de constructie, atunci cand cei batrani, ramasi fara ajutor devin si mai batrani si mai neajutorati!
Din experienta - si nu detaliez - in zonele afectate in aceste zile NU SE SUFERA de sete si foame! Nevoile sunt altele, morale si emotionale! Mai tarziu apar fenomele crunte si atunci ar trebui ajutati! Cand nu va fi mancare pentru animale, cand nu vor fi animale (am putea chiar investi spre aceasta zona, cumparand - nu trageti, este un subiect de discutie), cand nimeni nu va mai fi interesat de subiect, cand li se va replica "Bai, dar ati primit ajutoare, bai..", cand samsarii vor fi prezenti pe ulite cumparand pe nimic orice si oricat punand la bataie vesnica "problema" - alcoolul, atunci cand o mana intinsa va merge chiar la suflet, deoarece ea vine de la Suflete.
Ma opresc aici, desi stiu ca voi naste ... pasiuni!
Daca gresesc ... asta e. Insa nu cred ca vreti sa stiti, in anumite zone calamitate (anii trecuti!), cam ce serveau la "micul dejun" porcii si vacile, si lucrul acesta pentru ca s-a trezit comunitatea cu vreo cateva transporturi, dar nu le-a trecut prin cap 8-} sa-i intrebe si pe vecinii lor, din cealalta comuna, daca nu cumva au nevoie de resurse, pentru cazurile sociale! "Da' ce, ei ne-o dat! Daca o venit la noi, ale noastre sunt! Si ni se cuvin, ca am fost sinistrati!"
P.S. Oneori cel cu cornite lucreaza atat de perfid ...
Fusion 1,4 DURATEC Comfort 2007 moondust silver
LIVE - http://www.terrafm.ro/radio/
cosmarinescu
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion Comfort 2007 1,4 Duratec "Lizuca"

Mesajde dan2stefanescu » 01 Aug 2008, 07:04

@Ludicass: Ma bucur pentru amploarea care a luat-o aceasta campanie pe care ai lansat-o "pe un topic pe care l-am deschis acum citeva seri asa, intr-o doara, timid si cu retinere" iar pentru ceilalti membti ai clubului, parerea mea este ca sunt la: targuri auto - ce sa-si mai cumpere, tuning - ce butelie de NOS a mai aparut sau pur si simplu nu ii intereseaza si se uita cu dispret la amaratii aia si altele care mai de care mai breze

P.S. Nu mi-o luati in nume de rau este doar parerea mea si nu am nimic personal cu cei de pe forum sau din viata de zi cu zi

Imagine
dan2stefanescu
Member

Mesajde dan2stefanescu » 01 Aug 2008, 07:34

@cosmarinescu: ai perfecta dreptate cand spui ca: ar trebui "sa fie o mai buna organizare logistica" sau "deasemenea poate o mai larga participare" dar mai stau si ma uit ca asemeni tie sunt alti 40 - 50 forumisti in fiecare zi care spun acelasi lucru.
Noi am fost prima initiativa, mergeti cu noi sau rameneti pe loc, este doar o chestiune de optiune si alegere, nu va obligam si poate ca aceasta initiativa vor mai fi atunci cand "frigul va fi in apropiere si oamenilor tot nu le va fi livrate materialele de constructie, atunci cand cei batrani, ramasi fara ajutor devin si mai batrani si mai neajutorati!"
Nu mai devreme de azi dimineata am vazut la televizor ca pe raul prut se mentine avertizarea de cod rosu deci pericolul nu a trecut si probabil ca cei care au fost inundati zilele trecute nu sun singurii in suferinta
Banii sunt facuti pentru a fi rulati nu stocati

Imagine
dan2stefanescu
Member

Mesajde Ludicass » 01 Aug 2008, 07:55

Salut Cosmarinescu!:)

Multumim de sugestii. Sa stii ca si eu am fost in dubiu daca sa ne implicam acum sau mai tirziu. In final am decis sa o facem acum si am sa-ti explic motivele.

1. Efuziunea nationala de care tu vorbesti, la Saucesti - Bacau eu personal n-am vazut-o. Ma refer la actiuni de amploare gen cea a lui "PIedone" mediatizata masiv sau cea a lui Mihai Tatulici transmisa live, cu firme mari care sa se implice, cu 14 camioane continind transporturi de alimente, haine, materialede constructii. La Saucesti pina ieri nu exista asa ceva. Exceptind ajutoarele din rezerva nationala aduse de guvern, NIMIC! Pe ulitele satului oamenii carau care cum puteau, pe jos, pe biciclete, apa minerala. Altceva.. NIMIC! Iti dai seama cit de numeroase si variate sint ajutoarele daca preotul satului a pus in capul listei de prioritati HIRTIA IGIENICA si SAPUNUL!

2. Despre cumpararea de animale am vorbit si eu in paginile anterioare. Eu i-am spus ETAPA 2 a acestei actiuni (daca vor mai exista donatii). Eu ma gindeam la niste pasari de curte si niste porumb, asta pina da iarba din milul ala si au ce sa manince si orataniile.

3. Tu vorbesti despre materiale de constructii. Excelenta idee! Mi-e teama insa ca e peste posibilitatile financiare ale comunitatii CLUB FORD. Vezi si tu cam ce sume s-au strins pina acum si mai ales, cite persoane au donat. Eu personal nu ma astept la o afluenta de fonduri in zilele urmatoare. Cine a vrut sa dea, a dat. Sa speram ca altii, cu potential financiar mai mare, se vor implica si ii vor ajuta sa-si reconstruiasca casele dsitruse. Guvernul va aloca fonduri pt reconstructia caselor si infrastructurii. Cind vor fi acestea gata insa, stim toti ca e o mare necunoscuta.

Cam acestea sint motivele care ne-au determinat pe Marius si pe mine sa ne implicam acum si nu mai tirziu. Daca decizia noastra a fost inteleapta, ramine de vazut!

Dane.. fiecare in viata are prioritatile lui. Dar stii cum se zice: Dumnezeu nu doarme, vede si va veni o zi cind toti vom da socoteala, si pentru cele bune, si pentru cele rele! E bine din cind in cind sa mai faci un gest din acesta.. ne mai spalam din pacate!:)

INTREBARE: PE CE PERSOANE CONTAM PENTRU ACTIUNEA DE SIMBATA DE LA BACAU?

1. Marius- Matiz
2. Dinu - Fiesta
3. Monterey (dubitza ford)
4. ........
Ultima oară modificat de Ludicass pe 01 Aug 2008, 07:59, modificat 1 dată în total.

Ludicass
1nsane Member

Mesajde ovibc » 01 Aug 2008, 07:56

la vorbe toti suntem buni...si spun asta fara intentia de a jigni pe cineva, dar ia sa vedem cati au facut ceva?sau mai bine spus cati au fost in situatia de a avea nevoie de ajutor ...?doar cel care a trecut prin asa ceva stie ce inseamna...
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde pavalutz » 01 Aug 2008, 08:04

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. adicristea - 30 lei
13. ovibc - xxx lei
15. Pavalutz - 50 lei

2007 Ford Focus Sedan, 1.6 16v 100hp,
Trend Style, culoare Moondust Silver
pavalutz
Incepator

Maşina: Ford Focus 2007 1.6 100cp Trend Style

Mesajde adispan » 01 Aug 2008, 08:20

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. adicristea - 30 lei
13. ovibc - xxx lei
15. Pavalutz - 50 lei
16. adispan - 70 lei

IBAN: RO67 BRDE 410S V985 3398 4100
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde mariuscociorva » 01 Aug 2008, 08:44

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. adicristea - 30 lei
13. ovibc - xxx lei
15. Pavalutz - 50 lei
16. adispan - 70 lei
17. Dragos Serban -50lei
18. dan2stefanescu - 100 lei

Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde mariuscociorva » 01 Aug 2008, 09:06

$1 scrie:$2u doresc sa fiu inteles gresit, precizez de la inceput!
Ideea apelului este excelenta, trebuie apreciat initiatorii, INSA vin si va retin cateva secunde cu aspecte desprinse din realitate.
MOMENTUL nu este cel oportun pentru o asemenea actiune - ducerea efectiva de ajutoare in zona - si asta pentru ca in zilele urmatoare o sa vedeti o efuziune nationala ridicata din varii motive! Unii curati la inima si cu gand bun, altii electoral, altii incercand sa intre pe sub pielea autoritatilor, altii (astia chiar cei mai haini!) incercand sa "miroase" viitoarele contracte de readucere a zonei la normal!
Concret, as propune o asteptare, o mai buna organizare logistica, deasemenea poate o mai larga participare (intram pe forum in fiecare seara cel putin 40-50 de membrii si listuta de subscriptie abia-abia ...) si orientarea ajutoarelor intr-un moment mai indepartat, atunci cand presa va avea alte subiecte, cand frigul va fi in apropiere si oamenilor tot nu le va fi livrate materialele de constructie, atunci cand cei batrani, ramasi fara ajutor devin si mai batrani si mai neajutorati!
Din experienta - si nu detaliez - in zonele afectate in aceste zile NU SE SUFERA de sete si foame! Nevoile sunt altele, morale si emotionale! Mai tarziu apar fenomele crunte si atunci ar trebui ajutati! Cand nu va fi mancare pentru animale, cand nu vor fi animale (am putea chiar investi spre aceasta zona, cumparand - nu trageti, este un subiect de discutie), cand nimeni nu va mai fi interesat de subiect, cand li se va replica "Bai, dar ati primit ajutoare, bai..", cand samsarii vor fi prezenti pe ulite cumparand pe nimic orice si oricat punand la bataie vesnica "problema" - alcoolul, atunci cand o mana intinsa va merge chiar la suflet, deoarece ea vine de la Suflete.
Ma opresc aici, desi stiu ca voi naste ... pasiuni!
Daca gresesc ... asta e. Insa nu cred ca vreti sa stiti, in anumite zone calamitate (anii trecuti!), cam ce serveau la "micul dejun" porcii si vacile, si lucrul acesta pentru ca s-a trezit comunitatea cu vreo cateva transporturi, dar nu le-a trecut prin cap 8-} sa-i intrebe si pe vecinii lor, din cealalta comuna, daca nu cumva au nevoie de resurse, pentru cazurile sociale! "Da' ce, ei ne-o dat! Daca o venit la noi, ale noastre sunt! Si ni se cuvin, ca am fost sinistrati!"
P.S. Oneori cel cu cornite lucreaza atat de perfid ...

Tocmai asta facem noi. Incercam sa ducem la cei la care ajutoarele statului nu au ajuns. Daca citeai atent mesajele postate de mine si de de Ludicass, intelegeai. Acolo sunt oameni batrani, care inca au jumatate de metru de apa in case si care nu se pot deplasa 4,5 km pe jos dupa 1 sticla de apa. Ca de obicei, ajutoarele se aduna gramada la primarie si de acolo se ridica. De acolo se ridica, pentru ca acolo sunt camerele de filmat. TOTI OFICIALII SE AFLA INTINSI PE 1KM DIN 5 SAU 6 CAT ARE COMUNA. Ieri la ora 14:00 ulitele erau pline ochi de apa, nu era nici macar o masina de pompieri pe strada. Asa ca daca noi reusim sa ajungem si la oamenii aia e foarte bine,
Tot tu spui ca oamenii aia au ce manca acum. Daca chiar este asa, atunci vor pastra aceste conserve pentru saptamanile urmatoare, cand intereseul o sa dispara, si la fel si ajutoarele. Conservele nu se strica, au termen de valabilitate de 3 ani (acum am vazut ca pe o conserva de porumb e trecut 2011, si e ambalata 07/2008). Nu cred ca actiunea noastra nu este intemeiata, si produsele care am fost noi indrumati sa le cumparam nu sunt necesare. Sincer sa fiu, eu nu m-am gandit la SAPUN si HARTIE IGIENICA. Dar am fost indrumati de catre preot, despre care zice lumea ca a umblat din casa in casa sa ajute cat poate, si asa vom face.
Ideea cu materialele de constructii nu este realista. Ai idee cati saci de ciment trebuie pentru o SINGURA CASA? eu doar iti spun ca in bacau sacul de ciment e 35 ron. Singur te rog sa calculezi cati saci putem dona. Si sa te gandesti ca o casa nu se repara doar din saci de ciment. Mai trebuie caramida, boltari, capriori de lemn , unelte, balast, var , si cate si mai cate pentru instalatiile sanitare si electrice si apoi finisaje.
Daca eu ma duc cu cate un sac de ciment la oameni, nu zic ca nu e bun si ala, nu au ce sa fac cu el. De asta o sa se ocupe Becali si Guvernu.(pusi in ordinea nr de case ridicate, raportat la puterea economica)
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde cornel0017 » 01 Aug 2008, 09:27

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. adicristea - 30 lei
13. ovibc - xxx lei
15. Pavalutz - 50 lei
16. adispan - 70 lei
17. Dragos Serban -50lei
18. dan2stefanescu - 100 lei
19. cornel0017 - 50 lei

cornel0017
Incepator

Maşina: FORD FOCUS Tend 1,6 Ti-VCT 115 CP , mai 2008, hatchback
VIN: WF0PXXGDCP8C50075

Mesajde mariuscociorva » 01 Aug 2008, 09:36

2. Catser - 30 LEi
3. Forbidden27 - 100 Lei
4. Shine - 30 Lei
5. Ilie13 - 40 Lei
7. Monterey -120 lei
9. Bmarianr -150 lei
10. Matei.Virgil - 30lei
12. naparst - 100 lei
13. adicristea - 30 lei
14. ovibc - xxx lei
15. Anonim(dar de pe forum)- 50 lei
16. Pavalutz - 50 lei
17. adispan - 70 lei
18. goce -50lei
19. dan2stefanescu - 100 lei
20. cornel0017 - 50 lei

IBAN: RO67 BRDE 410S V985 3398 4100[/quote][/quote]
Ultima oară modificat de mariuscociorva pe 01 Aug 2008, 09:41, modificat 1 dată în total.
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum