Ford Focus 1.6 Ti-VCT 2008 Avalon
Masina este un Focus Ti-VCT facelift, culoare Avalon, care chiar este reusita, mie mi se pare ca are 2 nuante, una in soare si una la umbra.
Ca optiuni este un Trend care mai are Pachetul Comfort 3, Jante Y 16", Cotiera fata si ESP.
Ieri nu m-am putut abtine si am scos-o la un drum mai lung. Am plecat pe la 12 pana la Predeal, am facut cateva poze pe acolo, m-am plimbat putin pe jos si seara m-am intors.
Drumul a fost o placere, nu m-a obosit deloc. Am citit in cartea masiniii ce se mentiona la rodaj si doar recomanda sa nu fortezi masina primii 1500km, nu zice nici o turatie limita. Mai mult ei recomanda sa nu franezi brusc in oras primii 50 km si primii 1500 km pe autostrada.
M-am hotarat pentru siguranta primii 1000km sa nu depasec 3000 turatii, iar apoi sa cresc usor turatia in timp.
+Pozitie la volan foarte buna, simt ca fac parte din masina
+Directie cu feed-back foarte bun, simti comportamentul masinii in curbe
+Stabilitate, nu se inclina deloc
+Spatiu interior
+Confortabila si la drum lung si pe drumuri mai slabe (centura Ploiesti

+Motorul mi se pare vivace si raspunde promt cu toate ca doar "ciupeam pedala"
+Pilotul automat este super
+Radioul a prins fara probleme tot drumul, n-am avut nevoie de CD-uri
+Computerul care anunta cand uiti farurile aprinse (mai tot timpul era sa o comit)
+Consumul, care a fost 8.2 l /100 km pt drumul asta (si computerul de bord a spus valoarea asta, si verificat -am consumat jumate de rezervor pentru 300 km)
+Cutia de viteze scurta, sport, asa cum imi place mie
+Motorul care are un sunet demential, un marait de masina sport, dar totusi discret
Ce sa mai sunt super incantat de masina, probabil as mai gasi inca 10 plusuri daca as mai avea timp. Am mai condus si alte masini din clasa ei, gen megane/307 dar nici una nu m-a impresionat asa ca asta. Per total o masina echilibrata orientata spre placerea de a conduce. Sa vedem acum in timp cum o sa se comporte.
Ca minusuri nu stiu la ora asta daca ma pot plange de ceva, poate de lipsa unei fete de usi textile, ca in rest bordul arata bine.
A da, si singurul lucru pe care l-as mai fi luat daca as fi putut ar fi a 2-a cheie escamotabila. A venit doar cu una singura, cea de rezerva fiind simpla, fara butoane. M-am mai gandit la un suport lombar, dar scaunul clasic are destul suport lombar am observat.
Si niste poze

-
sheffieldmac - Ford Freak
- Maşina: Ford Focus 2008, 1.6 Ti-VCT, Trend