de mariuscociorva » 03 Aug 2008, 11:48
1. Multumiri
Vreau sa multumesc tuturor celor care au contribuit financiar, cu obiecte sau cu munca la aceasta actiune umanitara. Ca ati reusit sa oferiti celor oropsiti de soarta o suma de bani, obiecte, jucarii sau haine. Multumesc ca ati avut incredere in mine ca nu am sa dispar cu banii vostrii. Multumesc in special lui Dan(Monterey), om cu familie si copil mic care a pus dubita la dispozitie, si a mers cu noi indiferent de ora la cumparaturi. Multumesc lui Negrutzu care a reusit sa stranga o suma importanta de bani si obiecte si a venit tocmai de la Bucuresti ca sa ne ajute si la impartirea pachetelor, cand era mai usor sa trimita doar banii. Multumesc lui OviBc care, chiar daca azi a plecat din tara(iti urez drum bun) a reusit sa vina cu noi si sa ne ajute. Multumesc lui Maddog, pentru sprijinul acordat in mediatizarea topicului.
2. Desfasurarea actiunii
Vineri seara am ajuns acasa( Eu , Dan si Dinu) la ora 1 sau 2 dimineata, dupa ce am stat ore bune la cumparaturi. Sambata dimineata a inceput maratonul. La ora 8 jumatate m-am intalnit cu Negrutzu si cu prietenul lui Bogdan(multumim de ajutor) si am inceput sa facem planul. Ora 9 jumatate ne gaseste in Real, unde am intrat la o noua serie de cumparaturi. Dupa ceva discutii organizatorice, am trecut la facut pachete, in plin parc, in vazul tuturor. Primul tip de pachete a fost format din: 1 sapun, 1 prosopel, 2 role hartie igienica, 3 pateuri, 1 conserva de peste si 1 conserva carne si o paine. Acestea au fost primele 100 de pachete. In total, am ajuns la 300 de pachete, care nu au fost toate la fel dar, zic eu, au fost echilibrate valoric si nutritional. Cam pe la ora 15, dupa ce toate pachetele au fost facute si au fost puse in dubita, am plecat in coloana spre Saucesti. Asa cum am povestit si mai devreme, actiunea noastra a fost completata si de aportul preotului din comuna. Parintele a mers cu noi pe la fiecare casa, multe dintre ele nu mai putand fi numite case, si am impartit pachetele. Pe o caldura inabusitoare, un miros de apa imputita care iti intorcea stomacul pe dos, printre lacrimi si ruine am mers prin sat pana am impartit toate pachetele. Toate cazurile au fost socante, dar doua dintre ele au fost pur si simplu cutremuratoare. Un batran de peste 70 de ani, a rams doar cu intrarea de la casa in picioare, sa zic o suprafata de 3mp , pentru ca omul dormea intins pe o bucata de placaj, pusa pe diagonala intrarii, astfel incat sa incapa in acel loc ingust. Avea de mancare o jumatate de paine , un pateu si 1 stical de apa de 1,5 litrii. Casa era la pamant. Celalalt caz cutremurator, a fost cand 2 femei cam de aceasi varsta cu domnul anterior, au inceput sa planga ca nu pot imparti ultimul bidon de apa. Nici unii dintre acesti oameni nu au venit la noi la masina sa ne ceara pachete, chiar batranul refuzand hainele zicand ca sa dam la altii mai necajiti decat el. Existau si mai necajiti.
Seara la ora 8, am reusit sa iesim din sat, constienti ca nu am reusit sa ajutam decat o mica parte din oameni, ca sute au ramas poate fara apa si mancare in seara anterioara.
3. Regrete si scuze:
In primul rand vreau sa imi cer scuze daca prin raspunsurile mele am jignit pe cineva. Eu de felul meu ma aprind foarte repede, iar cand vad nenorocirea din Saucesti si Schineni si minciunile spuse despre ajutoarele venite(pozele urmatoare si marturiile oamenilor, filmate de noi, sunt dovada ca nu au primit ajutoare) despre oamenii din crasma(din 2 crasme care au fost in calea noastra, una era inchisa si una era plina de mal) si despre cate si mai cate , recunosc ca nu pot sa tac si sa inghit.
Mai vreau sa imi cer scuze fata de cei care au contribuit financiar la aceasta campanie si au fost nominalizati de abia in aceasta dimineata. Pur si simplu aseara am cazut din picioare de oboseala.
In ultimul rand vreau sa imi cer scuze oamenilor din acele sate( mai mult ca sigur ca nici unul nu o sa citeasca acest mesaj) pentru ca nu am fost in stare sa facem mai mult, ca am spus tu nu iei pachet sau tu iei pachet. Ca poate cu unii am vorbit urat atunci cand au vrut sa ia 2 sau chiar 3 pachete, sau atunci cand pur si simplu nu am mai rezistat si am rabufnit spunand ca nu sunt obliga sa imi vand casa si maisna ca sa poata sa le fie lor bine.
4. Dedesubturile actiunii
Au fost unii care au incercat sa inabuse actiunea din fasa, au fost unii care au recurs la amenintari ( in special la adresa lui Dinu), au fost unii dintre moderatori care nu au vrut sa ne sustina, si mai apoi s acurete topicul de off-topicuri sau mesaje nepotrivite. Consider ca daca as da nume, nu as indrepta nimic, pentru ca raul a fost facut iar oamenii nu se pot schimba.
5. Alte mentiuni
Consider editarea acestui mesaj(am fost "atentionat" ca asta urmeaza) este o lipsa de respect si bun simt la adresa cuiva care a muncit si nu a stat ascuns in spatele unui nick pe un forum.
Domnilor, NU NE AMENINTATI CU WARN SAU BAN. Nu ne intereseaza aceste amenintari, pentru ca acest forum nu ne da nici de mancare si nici de baut, nu ne intreitne in vinata si nici nu ne ridica statutul. Acest forum exosta pentru ca suntem noi, nu pentru ca sunteti voi.
Aceasta actiune continua si pe parcurusl saptamanii urmatoare, cand vineri vom trage linie, urmand ca sambata sa facem ultimul drumm in zonele afectate.
6. Poze
Urmeaza in mesajul urmator
Ford Focus 1,8 tdci