Hai ca ma bag si eu in seama pe aici (n-am mai fost la pescuit de vreo 18 ani dar acum plec in delta).
Un prieten cu care merg in delta a dat de o informatie f. interesanta pe care am si folosit-o:
Am facut rost de permis de pescuit de la
ANPA (Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura) - cea care elibereaza permise si pentru AGVPS-uri. Partea tare acum urmeaza: m-a costat 1RON!!! Si iti da dreptul sa pescuiesti cam peste tot!
O sa anexez o scanare a spatelui permisului pt a vedea ce ai voie sa faci cu el.
Pretul este de doar 1 RON deoarece ordonanta a iesit in mai 2008, dar normele de aplicare nu au iesit inca! Si cum nu puteau sa opreasca pescuitul cateva luni s-a hotarat sa se ceara o suma simbolica pana apar normele. Mai mult: niciuna din AGVPS-uri nu e in legalitate in acest moment - la toate le-au expirat autorizatiile din iunie 2008, doar cateva asociatii (nu stiu exact tipul) au autorizatie in acest moment (in delta niciuna). Asa ca daca cineva cere si autorizatie de la AGVPS-ul local o cere ilegal! Asta ne-a spus doamna de la ANPA (a fost foarte serviabila).
Si uitati si linkul pt alte informatii (inclusiv legislatia actuala in domeniu):
http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&i ... ubmeniu=10