FINAL DE ACTIUNE UMANITARA "MOLDOVA SUB APE"Astazi s-a incheiat etapa 2 (ultima) din actiunea de ajutorare a sinistratilor din satele
Saucesti - Schineni, judetul Bacau.
Am reusit ca in
Etapa 2, cu sumele colectate de la dumneavoastra cit si cu cele colectate de colegul fordist
Dan Stancu (caruia vreau sa-i multumesc pentru efortul sau extraordinar), sa ajutam 4 familii grav afectate de inundatii. Am selectat 4 cazuri extrem de grave carora speram ca am reusit sa le dam un ajutor sa depaseasca aceste momente si le-am adus o speranta ca vor veni si pentru ei zile mai bune.
Concret, am mers impreuna cu prietenii bucuresteni la sinistrati pentru a vedea cum se prezinta situatia dupa 1 saptamina de la ultima noastra actiune.
Casele pe care acum 1 saptamina le stiam avariate dar inca in picioare, sint acum, din pacate, la pamint. Unele nu au rezistat si s-au prabusit, altele au fost demolate sau sint in curs de demolare. E vorba de citeva sute de case din care oamenii disperati mai incearca sa recupereze ce mai pot.. un geam, o grinda, un caprior, tabla de pe casa. Mare lucru insa nu se mai poate recupera. Dupa atitea zile de stat sub apa, lemnul s-a umflat si usile, tocurile geamurilor nu mai sint bune decit de lemn de foc. Senzatia e ca te afli intr-o localitate dupa un bombardament! Case si iar case cazute la pamint.... ce cindva erau case de oameni gospodari sint acum ruina linga ruina. Munca de o viata a devenit o gramada de moloz.
Se sta bine la capitolul ajutoare si organizare. Jandarmii merg cu un camion din poarta in poarta si distribuie apa minerala + conserve. E exact ceea ce a facut
CLUB FORD la prima actiune. Alimentele ajung acum pina in cel mai indepartat colt al satului, si la cei batrini, si la cei care nu se pot deplasa. Au aparut si primele materiale pentru reconstructia caselor. Nu se stie insa ce si cit va primi fiecare, depinde de o evaluare pe care o vor face autoritatile. Am vazut si ceea ce saptamina trecuta nu exista: ajutoare din surse private. Putem fi mindri ca noi,
CLUB FORD ROMANIA, am fost printre primii in zona!
Asa ca astazi, impreuna cu
Marius, Monterey - Dan, Dan Stancu + prietenul lui, Bogdan si Relu (2 prieteni ai mei) am evaluat rapid situatia la fata locului. Ne-am consultat cu fiecare din cele 4 familii si am facut o lista de produse prioritare. A urmat o runda de cumparaturi in forta, revenind apoi in sat pentru fiecare familie cu:
ARAGAZURI PORTABILE (de 2 saptamini cele 4 familii traiesc din conserve),
CORTURI CAMPING (cele 4 familii dorm sub cerul liber),
OALE GATIT, ULEI, ZAHAR, FAINA, TACIMURI, ETC. Speram ca la aceasta ora respectivii au luat deja prima lor masa calda !
Deasemenea, hainele colectate in Bucuresti de Dan au fost lasate la preotul satului, la biserica existind acum un punct de colectare. Multumim
Negrutzu si tuturor celor din Bucuresti care au trimis pachete cu haine.
Cam atit deocamdata. Vor fi si poze, ceva mai tirziu insa, Marius se ocupa de acest aspect.
Inca o data, ca initiator al acestei actiuni umanitare, VREAU SA MULTUMESC personal tuturor celor care au contribuit la reusita acestei actiuni! Vreau sa multumesc fiecaruia dintre dumneavoastra care a donat bani, a dat un sfat, a ajutat cu o informatie, a trimis pachete cu haine, a pus umarul la fata locului sau a fost alaturi de noi cu un gind bun. Celor pe care i-am suparat cu gindul, vorba sau cu fapta, le cer scuze....
Cred ca am reusit sa demonstram ca membrii
CLUB FORD ROMANIA sint o forta! Sint niste oameni deosebiti, sufletisti, saritori, niste oameni care nu te lasa la greu si pe care esti sigur ca te poti baza in situatii dificile! Am demonstrat ca putem sa ne organizam rapid, avem logistica necesara, avem viteza de reactie si mai ales..
NE PASA DE DUREREA ALTORA!BRAVO CLUB FORD ROMANIA!