Help/Troubleshooting

Vibratie puternica la franare - NU DE LA DISCURI

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Vibratie puternica la franare - NU DE LA DISCURI

Mesajde ionutvasilescu » 15 Aug 2008, 15:11

Salut. Am Mondeo din 2006, 34000 km. De cateva luni mi-a aparut o puternica vibratie la franare, mai ales in curbe si care se simte mai deranjant la viteze mai mari. Vibratia se resimte in toata masina.
Am postat chiar acum vreo o luna un articol in care am povestit cum am umblat din martie pana acum pe la toate servic-urile Romcar, BDT (Bucuresti), apoi Tester Casa Auto (Iasi), cum la Bucuresti am fost tratat cu ....sa zicem frumos...bataie de joc, cum am fost placut surprins de cum m-au tratat cei de la Iasi, ma rog. Ideea principala este ca toata lumea, la toate service-urile imi zicea, fara prea multe verificari, ca vibratia este de la discurile de frana, care sigur sunt ovalizate. Mi-am schimbat discurile si placutele si pe fata si pe spate de 2 ori (prima oara pe banii mei, a doua oara pe garantie, ca doar de-abia le platisem pe primele cu 2 sapt inainte). Bineinteles, problema a ramas la fel. La Iasi au fost ceva mai normali: nu au mai insistat pe varianta "discuri"; au fost cumine la un test-drive si apoi mi-au schimbat un etrier (stanga fata) care ar fi avut joc; degeaba, aceeasi problema. Urmeaza ca miercurea viitoare sa ma duc din nou cu masina la service.
Rugamintea mea este, daca a mai avut cineva astfel de problema si a gasit rezolvarea, sa ma sfatuiasca si pe mine.
Cauze posibile la care ma gandesc eu ar fi: o bieleta de directie, probabil la imbinarea cu caseta de directie; ar mai putea fi cumva de la ABS..?; ar putea fi ceva din servofrana....scapari de aer, presiune inconstanta...desi nu pare plauzibil.
Ionut Vasilescu
Ford Mondeo TDCI 115 HP 2006
ionutvasilescu
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2006, 2000 CC, TDCI, 115 CP

Re: Vibratie puternica la franare - NU DE LA DISCURI

Mesajde Huffy » 15 Aug 2008, 15:17

Cu alte roti ai incercat? Imi amintesc topicul tau vechi dar nu mai stiu toate detaliile.
Huffy

Maşina: Ford

Mesajde ionutvasilescu » 15 Aug 2008, 15:34

$1 scrie:$2u alte roti ai incercat? Imi amintesc topicul tau vechi dar nu mai stiu toate detaliile.

Da, am incercat. Ideea este ca vibratia o am de cand aveam jante de otel. Intre timp am de aliaj si face la fel. Imi facea la fel si cu cauciucuri de iarna si cu cele de vara. Problema rotilor sau a cauciucurilor poate sa fie cauza pentru o usoara vibratie la anumite viteze, in accelerare sau la viteze constante. La mine e vorba de vibratii puternice pe franare. Si nu pe franare puternica, ci la franare usoara.
Ionut Vasilescu
Ford Mondeo TDCI 115 HP 2006
ionutvasilescu
Incepator

Maşina: Ford Mondeo 2006, 2000 CC, TDCI, 115 CP

Mesajde Huffy » 15 Aug 2008, 17:17

Ceva asemanator am vazut la un Focus, dupa ce s-au schimbat destul de multe alte piese fara rezultat s-a descoperit un rulment de la un amortizor spart.
Huffy

Maşina: Ford

Înapoi la Help/Troubleshooting