ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Noul Ford Focus SUA

15 Aug 2008, 19:36

As vrea sa-mi cumpar din state noul ford focus,si as vrea sa stiu care este modalitatea de a aduce o masina de acolo,care ar fi taxele pe care trebuie sa le platesc,sau unde as putea sa ma interesez precis despre toate astea.am incercat la rar,dar nu au idee.

Re: Noul Ford Focus SUA

15 Aug 2008, 20:43

s-a scris aici http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=54&t=19100 , adus via Germania

15 Aug 2008, 21:17

nu ma ajuta cu nimic ce mi-a trimis.e diferenta cred in ce vreau, eu si ala cu cateva mii de km.eu vreau una 0km.deci din magazin.ce mi-ai trimis nu imi spune ce,cat si cum se poate aduce o masina in tara,taxe,tva etc.

15 Aug 2008, 23:55

Vrei sa o aduci tu, sau sa o cumperi de la un importator?

16 Aug 2008, 08:52

asadar, daca vrei sa-l aduci tu chiar direct din State, te poti astepta la urmatoarele:
- taxa vamala (import non-UE);
- TVA;
- la RAR, daca masina nu a fost onologata in UE, intri in procedura de omologare (procedura de omologare este cam dificila din cite stiu, dar poate nu ai fi primul din europa care-si aduce o astfel de masina);
- taxa de poluare (prima inmatriculare) dupa stabilirea normei de poluare la RAR:

16 Aug 2008, 14:23

eu vreau sa o cumpar direct de acolo.deci nu de la importator.si nu stiu la ce sa ma astept,si cat m-ar costa toata treaba asta.oricum va multumesc.

16 Aug 2008, 15:51

pai cred ca vine cam asa:
- pretul cerut de dealer minus un eventual discount
- transport + asigurare pana la locul de imbarcare + eventualele zile de depozitare
- operatiunile de imbarcare
- transport + asigurare
- operatiuni de debarcare + depozitare
- vama
- RAR
- taxa de poluare
- inscrierea

... plus o tona de hartii si nervi si diverse comisioane pt diversi intermediari la care vei apela, probabil

succes
Răspunde