Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
04 Aug 2008, 16:56
Salut mi-am luat jenti pe 17 si nu stiu ce trebuie facut prima oara ,sa nu am probleme cu GARDA ,
PE talon am trecute pe 16,,unde trebuie sa ma duk ,si ce acte sau ce trebuie sa omologhez si eu rotille astea noi
omul de la cine le-am luat a zis ca imi da un fel de omologare ,un act in care este trecuta sarcina maxima a lor,diametre etc ,,un mik AJUTOR VA RoG frumos
MULTUMESC
04 Aug 2008, 16:57
aa si are ceva daca am pe spate cauciucuri mai late decat cele de pe fata ?
04 Aug 2008, 19:16
1. reprezentanta ford - iei hartie cum ca masina ta, cu vin cutare, poate incalta cutare roti. pot fi trecute mai multe dimensiuni. gratis.
2. rar - cu hartia de la ford in mana, civ, cerere completata (se gaseste la fata locului) completare la mentiuni. gratis.
3. cec - taxa certificat de inmatriculare (talon). 30 lei.
4. birou copiat acte - buletin (ci), talon, civ, cerere catre ploitie, copii dupa toate, dosar plic. se completeaza si se aranjeaza dosaru', mai adauga ei ceva hartii. 10 lei.
5. politie (directia evidenta cutare-cutare) - dosar depus. 2-3 ore. luat talon nou, cu mentiuni completate.
6. plimbarica de rigoare, umflatu' pieptului, fara stresul de a fi latrat de garcea

.
bafta!
am trecut recent prin asta. am avut noroc la rar cu un injiner binevoitor de p'acolo care a trecut in civ si alte dimensiuni mai mici decat ce am cerut si mai mari decat minimul pe masina mea (foca). l-am intrebat cum de... zicea ca se poate. ca ei pot. acum am voie sa montez roate pe 14", 15", 16" si 17" echipate cu vo 7 feluri de anvelope...
n-am dat nici un banutz spaga!!!! asa recomand saa faca toti!
hai la roate faine!
04 Aug 2008, 22:27
cauciucuri mai late pe spate, doar de look daca vrei sau daca ai tractiune spate (sa fie si functionale). In rest la suspensie nu cred ca ajuta notabil daca la asta te-ai gindit cind le-ai pus.
04 Aug 2008, 22:41
$1 scrie:$2. reprezentanta ford - iei hartie cum ca masina ta, cu vin cutare, poate incalta cutare roti. pot fi trecute mai multe dimensiuni. gratis.
am intrebat eu la romcar la ultima revizie, care sunt dimensiunile maxime admise. s-au uitat curiosi la mine, apoi... cica. pai nu va scrie in talon!

n-am mai zis nimic. sincer ma asteptam la un astfel de raspuns.
04 Aug 2008, 23:33
Ciudat raspuns...
Cu cartea tehnica a masinii nu merge? Ar trebui sa scrie toate dimensiunile "suportate"
05 Aug 2008, 16:06
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2. reprezentanta ford - iei hartie cum ca masina ta, cu vin cutare, poate incalta cutare roti. pot fi trecute mai multe dimensiuni. gratis.
am intrebat eu la romcar la ultima revizie, care sunt dimensiunile maxime admise. s-au uitat curiosi la mine, apoi... cica. pai nu va scrie in talon!

n-am mai zis nimic. sincer ma asteptam la un astfel de raspuns.

is prosti ma, asa mi-au zis si la Iasi la Tester, n-ai cu cine
05 Aug 2008, 17:04
OCTA multam mult de informatii ....
jo_2k,...,arata mai bine cu cauciucuri mai late pe spate si ajuta si putin directia ,,adika ca trage servo mai usor ,daca ma uitam asa la cum arata pe 16 cu cauciucurile alea parca era bicicleta,,
05 Aug 2008, 17:12
CE parere aveti merg ,se potrivesc,?am platit avans pt ele trebuie sa soseasca din germanya ,
am fost si am probat vreo 7-8 modele ,,eu am vrut pe negru cu argintiu alte modele ,dar norok ca omul le are cu tunningul si mi-a explicat ca nu da bine cu negru ,ca inchide prea mult masina ,si pana la urma le-am ales pe astea .dar capacelul din mijlok mi-l schimba cu capacele ford scris cu negru
- Fişiere ataşate
-

06 Aug 2008, 16:26
Cat te-au dus? Referitor la culoare cam are dreptate. Oricum le poti vopsi ulterior.
06 Aug 2008, 17:12
500 euri m-au costat 4 jenti ca in poza ,cu tot cu cauciucuri de vara ,care mai merg sezonul asta si celalalt ,cu monatj ,echilibrat si schimbat capecele din mijlok cu unele cu FORD ,scris cu negru ,,ca astea nu iimi plak ca scrie DBV...si in banii astia am sa fak o modificare la cauciucurile pe spate ,,adika o sa pun cauciucuri care va arata mai lat decat cel pe fata ,,si va arata mai misto,ca imi umple aripa ,,dar intay sa vina jentile fak teste atunci cu ele ,,o sa bag si greutate pe ea sa vad daca freaca ,
09 Aug 2008, 03:00
am p spate 225/45r17!trb nitel "ajutate" (cateva ciocane la interiorii aripii..

) sa nu frece d cauciuc...cel putin la focus mk1 si p fata intra 215/45r17 fara sa frece,dar la focus!la mondeao nush...oricum,bafta!
ps: nu le am omologate...
09 Aug 2008, 10:31
badboy20cm pt. 30-35 ron iei din Vitan capace cu FORD pe albastru, restul capacului fiind Argintiu. Varianta asta noua, cu Ford scris pe negru complet mi se pare URATAAAAA. Eu mi-am luat acum 3 saptamani asemenea capace. Am mai data insa peste ele cu 2 straturi de lac incolor ca sa fiu sigur ca rezista mai mult.
Eu zic sa nu pui cauciucuri mai late pe spate.
La 17" ar trebui sa ai cauciucuri cu dimensiunile: 205/50/R17.
1. 2,3 Atm pe fata si 2,1 Atm pe spate, cand ai masina goala sau incarcata pana la 3 persoane si ceva bagaj.
2. 2,5 Atm pe fata si 2,8 Atm pe spate, cand ai masina incarcata cu mai mult de 3 pers si bagaj.
Banuies ca nu rulezi de obicei cu mai mult de 160km/h, dar iti pun aici si presiunea necesara daca ai fi in aceasta conditie.
1. 2,6 si 2,3
2. 2,7 si 3,0
Eu le-am luat Duminica, cum intrii in targ pe la intrarea de langa Dambovita, mergi pana aproape de capat, unde e poarta 4 (parca) - daca ai face dreapta, ai ajunge la intrarea pentru AutoTest 2000; de aici mai mergi 20-30m si vezi ca incep cu piese de masini. Te orientezi tu. Daca mergi maine, poate ne auzim si mergem impreuna.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 09 Aug 2008, 10:42, modificat de 2 ori în total.
09 Aug 2008, 10:37
multam am sa ma duc sa iau si eu ,,de unde mai exact din vitan ,,in ce parte ,a targului //?
12 Aug 2008, 09:21
salut ...,alexandru ,35 ron ,,setul de capacele?
12 Aug 2008, 10:04
$1 scrie:$2alut ...,alexandru ,35 ron ,,setul de capacele?
Da, toate 4 sunt 35ron. Eu le-am negociat la 30ron
12 Aug 2008, 17:01
@octa, vrei sa zici ca la RAR e GRATIS

?! eu am hartia de la Ford, intr-adevar gratis, mai trebuie doar sa trec pe la RAR... trebuie facuta programare?
12 Aug 2008, 21:30
rar - cu hartia de la ford in mana, civ, cerere completata (se gaseste la fata locului) completare la mentiuni. gratis.
3. cec - taxa certificat de inmatriculare (talon). 30 lei.
4. birou copiat acte - buletin (ci), talon, civ, cerere catre ploitie, copii dupa toate, dosar plic. se completeaza si se aranjeaza dosaru', mai adauga ei ceva hartii. 10 lei.
12 Aug 2008, 21:30
deci nu e gratis
16 Aug 2008, 11:43
ba la rar e gratis! rar completeaza doar civul.
la politie e pe malai... unde completeaza talonul - ceea ce ne intereseaza cel mai tare (!) fiindca la militianu' de pe ulitza talonu' conteaza, plus ca n-o sa umblam tot timpu' cu civu' asupra noastra...
amorak, dupa rar mai tre' sa treci si pe la militie.
hai noroc!
16 Aug 2008, 19:07
merci mult, stiu ca trebuie sa trec si pe la politie si ca e pe bani acolo, pe mine ma mira doar ca e gratis la RAR, acolo totul pare sa coste, si asteptarea CIV-ului dupa ce l-ai predat la ghiseu
22 Aug 2008, 12:01
http://www.rarom.ro/RO/article--Mention ... --204.htmlpai daca acolo nu scrie
Tariful pentru o astfel de prestatie este in jurul sumei de 100 RON.
Well i´ll be damned!!!
22 Aug 2008, 15:05
neah, tocmai am fost la RAR, am platit exact 71,20 Lei. Nu stiu unde ati fost voi de e gratis, mi-ar fi placut si mie...