Salut!
Mi-am luat si eu de curand (aproape 2 saptamani) un Ford Focus diesel 1.8 DI Endura, Turbo Intercooled, din 11/2001, model "2002", cu 66kws/90PS, A/C, ABS si alte dotari, culoare "silber" - cum zice neamtzu'

,jante aluminiu,anvelope 195/60/R15 din Duisburg,DE.
Am dat pe ea 5600 EUR, plus alti 190 EUR numerele pe o luna,talonul si asigurarea, inca vreo 200 EUR pe motorina pana acasa in Mangalia... si mai trebuie sa dau inca vreo 900 EUR la 1 iulie 2008, conform calculului bazat pe varianta a 3-a a taxei auto. Total: 6900 EUR.
Masina am luat-o cu carte de service, kitul distributie schimbat la 94000km, fara nici o zgarietura, practica parea "ca noua" - pentru asta il felicit si pe vanzator pentru modul in care a pregatit-o.
Am cumparat-o la 118 000 km, si eu cred ca sunt reali, daca e sa ma iau dupa stampilele dealerului unde s-a facut fiecare verificare. Am chiar si facturile pentru piesele schimbate in timp la ea, bineinteles in germana (wasserpumpe, etc) - cam grea limba asta, dar ma descurca un prieten, la nevoie.
Am condus-o 1400 km din Germania pana la Arad pe autostrazile lor exceptionale, dar "batraneste", fara a o solicita foarte mult. Oricum, nu sunt genul sa rup pedala, 120 km pe autostrada imi sunt suficienti, rareori ajungand cu ea la 160km atunci cand doream sa vad cat de repede "tasneste" pur si simplu pe langa alte masini in depasire.
Consumul in medie cred ca este pe undeva pe la 5.5% si in oras 6.5%, cam astea ar fi calculele mele.
Drumul de la Arad pana in Mangalia m-a facut sa ma doara oarecum sufletul, mai ales cand TIR-urile au inceput sa-mi arunce primele pietricele in geam, sa iau primele gropi ascunse de ploaie, etc. N-am avut ocazia sa primesc in schimb celebrele flash-uri pentru a ma da la o parte (in Germania si Austria chiar si cei cu Ferrari oricat de tare veneau pe banda a treia, tot nu dadeau flashuri!), doar de la un Audi nervos pe undeva pe la Predeal.
Cum deja am lungit postul asta si nu vreau sa va plictisesc, ma opresc aici.
Sunt foarte fericit, am facut acum de curand aproape 500 km si prin Bulgaria, masina se comporta exemplar. Singura problema este ca am un scartait aproape insesizabil, dar el exista , atunci cand calc ambreiajul. Si pana acum nu am reusit sa-mi dau seama daca intr-adevar A/C-ul functioneaza, nu mi se pare nici o schimbare in interior... poate ma lamureste cineva ..
Gata, m-am laudat destul! Sunt fericit ca sunt proprietarul unui Ford, si sper ca am avut noroc si am luat masina buna (macar 5-6 ani vreau sa ma tina!), si inca o data ma bucur ca sunt intr-o comunitate unde gasesc oameni cu pasiuni comune.
Voi atasa si cateva poze, si astept parerile voastre, pro/contra, nu ma deranjeaza. Poate am luat teapa, poate o puteam lua mai ieftin, poate am platit pretul corect, poate am facut afacere. Mi-ar facea placere sa aflu parerile voastre, nu numai despre "ce afacere buna/rea am facut eu".
Pozele sunt facute in Koln, inainte sa cumpar numerele provizorii.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

- Focus - bancheta
-

- Focus - vedere bord
-

- Focus - motor
-

- Focus - Jenti aluminiu
-

- Focus -vedere din fata (Tudor la volan)
-

- Focus lateral spate