Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Cum imi schimb numerele de inmatriculare

30 Aug 2008, 14:40

Salut la toata lumea.Stie cineva cum imi pot schimba numerele la masina cu unele preferentiale?Ma refer la ce trebuie facut mai exact si daca trebuie sa fac din nou identificarea RAR,certif de inmatriculare al masinii fiind pe numele meu.Mi-am inmatriculat masina acum o saptamana(cumparata din RO,inmatriculata)si am ramas cu numerele vechiului proprietar,dar acum as vrea totusi sa le schimb.Daca e doar taxa CEC pt talon si taxa de numere preferentiale e Ok,dar ca sa fac iar identificarea.....Stie cineva?Stiu,sa ma duc la politie sa intreb :) dar va intreb pe voi intai....Merci si bafta tuturor

Re: Cum imi schimb numerele de inmatriculare

30 Aug 2008, 14:45

Daca esti din Bucuresti nu-ti spun decat sa te lasi pagubas ;)
Nu stiu ce preferinte de numere ai tu dar daca e vorba de Buc. mai mult ca sigur ca nu vei gasi ce vrei tu ;)

30 Aug 2008, 17:27

E vorba de Iasi.Am modificat acum avatarul,sorry :-"

30 Aug 2008, 20:07

eu asa stiam, ca nu mai trebuie identificare. te duci la politie, depui cerere, platesti (inclusiv la cec), predai numerele si le primesti pe cele noi(in cateva ore)

30 Aug 2008, 22:31

erau trei taxe din cate stiu eu:
contravaloare placute numere - la politie
taxa tiparire talon nou - CEC
taxa inmatriculare - CEC
http://www.prefecturabucuresti.ro/conti ... darea.html
http://www.prefecturabucuresti.ro/continut/taxe.html

31 Aug 2008, 08:44

Taxele le stiu,ca am inmatriculat-o saptamana trecuta,dar mai important e daca mai fac identificarea RAR,sau nu,atata timp cat certif de inmatriculare e acum pe numele meu.Logica imi spune ca nu ar mai trebui acea identificare,dar am auzit contrariu,de asta intreb.Merci oricum pt raspunsuri,o sa ma duc direct la sursa sa intreb.
PS:a fost doar taxa CEC pt talon de 30 RON si taxa de la primarie de 52 RON,pt ca era deja inmatriculata in RO,deci fara taxa inmatriculare.

31 Aug 2008, 08:56

Trebuie sa faci din nou identificarea la RAR! Daca schimbi numerele se considera reinmatriculare si ai nevoie de o noua identificare ptr. ca este valabila la o singura inmatriculare...

31 Aug 2008, 09:40

Eu mi-am inmatriculat masina pe Bucuresti saptamana trecuta si nu a fost nevoie de identificare RAR. Atita timp cat proprietarul nu se schimba nu ai nevoie de identificare.

31 Aug 2008, 10:36

mauru007:asa ma gandeam si eu,dar dupa cum vad parerile sunt impartite,deci dupa cum spuneam o sa ma duc direct la sursa sa intreb(politie).Daca mai trebuie iar identificarea o sa o las cu numerele astea pt moment,dar daca e doar taxa talon si taxa numere+o mica coada la politie,e ok si atunci am sa le schimb.Merci la toata lumea pt raspunsuri

31 Aug 2008, 14:23

Identificarea se face doar in momentul instrainarii masinii. Nu ai nevoie de asta daca ramai tot tu proprietar si schimbi doar numerele. Nu stiu daca nu ai nevoie din nou de o viza de la impozite si taxe locale pe fisa de inmatriculare.

31 Aug 2008, 14:42

christyan78 te rog sa ne spui si noua cum este, dupa ce intrebi la politie...
Identificarea se face la fiecare reinmatriculare!

31 Aug 2008, 14:53

Ok,va tin la curent imediat cum am timp sa trec pe la politie.

31 Aug 2008, 16:47

# ELIBERARE CI LA SOLICITAREA SCHIMBARII NUMARULUI DE INMATRICULARE

Documente necesare:

a) C.I.V avand aplicata folia de secretizare;
b) F.I dactilografiata si semnata de proprietar(si stampila in cazul pers. juridice);
c) placile si vehicul CI cu anexa acestuia cu ITP in termen de valabilitate.In lipsa ITP valabil se poate da curs solicitarii fara a se inscrie nimic in anexa noului CI;
d) contravaloarea placilor cu numere de inmatriculare;
e) chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare;
f) documentele de identificare a solicitantilor in original si copii xerox;
g) alte acte necesare pentru clarificarea unor situatii particulare.

31 Aug 2008, 17:43

Am gasit informatii pe urmatoarea adresa http://www.prefecturabucuresti.ro/conti ... rarea.html
De aici inteleg ca nu trebuie identificare RAR si nici fisa fiscala(pt fisa se mentioneaza acolo unele exceptii care nu sunt valabile la mine).Voi ce ziceti?Daca intelege cineva altceva sa-mi spuna si mie.Multumesc

31 Aug 2008, 19:30

$1 scrie:$2Identificarea se face la fiecare reinmatriculare!

Iti spun eu ca am inmatriculat masina marti 25 august si nu ai nevoie de identificare pentru ca masina nu se radiaza in situatia asta.

01 Sep 2008, 11:13

E bine atunci,merci.Sper sa nu fie nevoie nici de fisa de inmatriculare....

13 Sep 2008, 12:12

eu am mai dat si 80 ron parca numere preferentiale,am stat la coada 4 ore,2 odata si am avut 3 incercari la numere si nu mi-a gasit nici unul,si apoi inca 2 ore iar ca sa zik inca 3 incercari ,si tot nu mi-am pus un nr care sa imi placa la masina

15 Sep 2008, 11:45

$1 scrie:$2u am mai dat si 80 ron parca numere preferentiale,am stat la coada 4 ore,2 odata si am avut 3 incercari la numere si nu mi-a gasit nici unul,si apoi inca 2 ore iar ca sa zik inca 3 incercari ,si tot nu mi-am pus un nr care sa imi placa la masina

acum 2 saptmani... am stat la coada 15min.
am ales numerele preferentiale...cautarea lor a durat...secunde !
nu inteleg de ce a fost nevoie la tine de atata timp :-O

15 Sep 2008, 13:20

pt ca acum daca observii ca nu mai e la udriste ,si dureaza mai putin in noul sediu ,DE AIA a durat atat

15 Sep 2008, 13:25

$1 scrie:$2t ca acum daca observii ca nu mai e la udriste ,si dureaza mai putin in noul sediu ,DE AIA a durat atat

... din moment ce tu ai scris acel mesaj pe 13 sept 2008 si noul sediu e de ceva timp in Pipera , DE AIA n-am observat ;)

15 Sep 2008, 13:39

da,dar nu am precizat nicaieri cand m-am dus :))data si ora

15 Sep 2008, 13:50

in consecinta erai cam off-topic ... ceea ce ai scris tu nu mai reflecta realitatea.
@christyan78 , care mai e statusul inmatricularii ?

15 Sep 2008, 15:53

Salut,din pacate aceeasi,pt ca deocamdata am lasat numerele vechi din lipsa de timp si de bani.Deci nu am informatii noi;daca voi face ceva in sensul asta o sa va spun mai multe atunci.O zi buna la toata lumea!

16 Feb 2009, 11:29

STIE CINEVA ???

cat costa azi in 2009 numerele preferentiale ???
a inmatriculat cineva de curand masina ?

16 Feb 2009, 12:38

$1 scrie:$2TIE CINEVA ???

cat costa azi in 2009 numerele preferentiale ???
a inmatriculat cineva de curand masina ?

50 ron nr preferentiale , 40 ron nr la rand , pentru preschimbare nr trebuie copie dupa talon si talonul , copie dupa buletin si buletinul taxa pentru placute noi daca este cazul , si totul dureaza 2 ore valabil bucuresti

16 Feb 2009, 13:42

ms mult pt info !
eu nu vreau preschimbare ... o inmatriculez pt totdeauna ....

ai inmatriculat recent masina ?
scuze de intrebare ...

16 Feb 2009, 13:52

$1 scrie:$2s mult pt info !
eu nu vreau preschimbare ... o inmatriculez pt totdeauna ....

ai inmatriculat recent masina ?
scuze de intrebare ...

da , saptamana trecuta , luni , am stat 4 ore la politie :) ..la 12 am depus actele la 4 am luat actele
Răspunde