$1 scrie:$2onektor am o intrebare pt tine...o caseta de directie se poate strica din senin?
am avut in octombrie un accident usor cu ford-ul ka al lui maicamea, am spart un radiator, masca si 2 tzevi de servodirectie.
dupa reparatie in timisoara la reprezentanta am depistat ca pierdea ulei din caseta...cat statea in parcare...oameni au zis ca sunt de la aerisitoare(am zis ok..nu le-au strans cand au aerisit sistemul) dupa 150km era sub minim nivelul la servo..m-am dus inapoi si dupa o inspecie "vizuala"(ce ma distreaza cand vad asta pe facturi) ca nu e nici o problema, cica ar fi iesit aerul de pe instalatie, au completat lichidul... dupa inca 2 sapt mai merg odata aceeasi problema si dupa inca o inspecie vizuala ca s-a dus caseta, e de la uzura, e normal si ca trebe schimbata(masina avea atunci 31000km reali, masina cumarata noua). asa ceva e normal? din moment ce masina era lovita de recent.
"Din senin" sunt sanse destul de slabe sa se distruga caseta! Acum daca dauna a fost cauza sau nu asta nu am de unde sa stiu, exista posibilitatea sa fie din cauza asta pentru ca, din cate am vazut, s-au schimbat conductele de servo (tur si retur din caseta?) e posibil din impact sa fi distrus filetele daca spui ca pe la conducte sunt scurgerile. Daca nu s-a observat atunci asiguratorul sigur nu iti mai schimba caseta. Este intr-adevar un pic ciudat ca au aparut aceste probleme dupa impact, daca era o uzura excesiva se manifesta altcumva, aveai joc in volan, pocnituri (asta se intampla cand dai cu ea in gropi multe si mari

) scurgeri de ulei inspre bieletele de directie nu la conducte. Ka-urile sunt niste masinute foarte bune pentru oras dar nu-i doresc nimanui sa le loveasca, sunt foarte slabe la impact.
S-au mai vazut totusi cazuri in care nu a fost accidentul cauza, problema fiind dinainte dar nu a fost depistata (daca scurgerile de ulei sunt pe la bielete). Un lucru e cert insa daca caseta si pompa servo nu au avut ulei atunci e clar care este cauza pentru care s-au distrus.
Bafta,