Help/Troubleshooting

oglinda exterioara la fusion

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

oglinda exterioara la fusion

Mesajde taxon » 03 Sep 2008, 16:54

buuuun.... azi am reusit sa imi "pup" oglinda de pe dreapta cu cea a unui logan, la o inghesuiala.
la soc, carcasa a facut un "flic-flac" spre inapoi (in sensul corect de stringere linga caroserie) pliindu-se pe jumatate, insa la revenire oglinda propriu-zisa a sarit din carcasa, raminind agatata numai in 2 fire electrice (alimentarea pentru incalzire, banuiesc eu).

acum stau si ma uit ca vitelul la poarta noua si ma intreb cum pot sa o pun la loc.
imi pare evident ca jonctiunea intre oglinda si carcasa se facea prin intermediul unor urechi, clipsuri, cleme, sau ceva de genul asta.
ma insel?
nu pare nimic rupt nici pe oglinda, nici pe carcasa, numai ca nu-mi dau seama cum o pot fixa la loc.

ramin dator pentru orice hint.
Esti prost si vrei s-o stie toata lumea ? Aprinde proiectoarele !
Esti cel mai prost? Aprinde si lampa de ceata !
taxon
Member

Maşina: fusion 1,4 tdci comfort, 2004
VIN: WF0UXXGAJU4L61678

Re: oglinda exterioara la fusion

Mesajde tomcatmouse » 04 Sep 2008, 07:56

normal si firesc trebuie sa-ti "spuna" singura unde intra .totusi verifica daca nu iti lipsesc sigurantele de pe spatele oglinzii ..normal trebuie sa arate ca un disc ..cu aceste sigurante care daca nu ma insel trebuie sa fie 4 ..trebuie efectiv sa o pozitionezi bine si s-o introduci prin apasare ..atentie ..presiunea exercitata trebuie sa fie cat de cat uniforma ..altfel risti s-o spargi ...BAFTA!
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde taxon » 04 Sep 2008, 17:11

poze cu oglinda "detasata".

in momentul de fata imi vine sa cred ca intra pur si simplu prin presare pe suportul ala mobil; ca se agata in cele 2 "urechi" vizibile sper in poze, fara alte cleme sau lipiciuri.
Fişiere ataşate
IMG_3406.jpg
IMG_3405.jpg
IMG_3404.jpg
IMG_3403.jpg
taxon
Member

Mesajde ilieflorin » 04 Sep 2008, 21:46

Salut,
Daca observi suportul are pe capete (interior-exterior) doua cleme, se introduce oglinda intai in clema dinspre din interior si cu grija se apasa pe cealalta parte, cam asta e tot.
Incearca asa, dupa pozele care le-ai pus nimic nu este rupt.
Ford FUSION 1.4 TDCI/11.2007 tonic
ilieflorin
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion 1.4 TDCI

Mesajde taxon » 08 Sep 2008, 08:37

asa e , aveti dreptate, multumesc.
cam asa devine treaba:

intii prinzi urechea 1 de marginea 2.
apoi te apropii cu urechea 3 de marginea 4 si apesi pe oglinda, atent, pina face, un click.
repet, atentie cum apesi pe oglinda! mi se pare destul de subtire, asa ca incercati sa disipati forta de apasare de-a lungul muchiei care trebuie fixata (nu apasati intr-un singur punct).
platoul 2-4 va ceda sub apasare si se va roti un pic, se va auzi si un zgomot de dinti de plastic deranjati ... nici o problema cu asta, continuati apasarea pina la click-ul final.
Fişiere ataşate
IMG_3406.jpg
taxon
Member

Înapoi la Help/Troubleshooting