Călătorii

Traseu Sibiu - Transfagarasan

În ţară şi peste hotare

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Traseu Sibiu - Transfagarasan

Mesajde shine » 02 Sep 2008, 12:11

pai nu stiu cum ati reusit voi sa faceti in 5 ore Sebes - Oasa, ca noi l-am facut in vreo 3 ore...
si crede-ma, ala e un drum foarte reusit in comparatie cu cu ce e mai sus de obarsia lotrului, pe transalpina.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde bibi » 02 Sep 2008, 12:26

Mi-am adus aminte ca ne-am oprit 30 de min la o cafea .Nu mai stiu unde. Era o curte mare cu piscina, terasa.
In rest am mers continuu cu pauze de 5-10 minute la baraje.
Ford Focus Trend Style 1.6, 16V, 100CP, Hatch, MoonDust Silver, 2007
bibi
Ford Freak

Maşina: Ford Focus Trend Style 2007 Hatch 1.6 16V

Mesajde mirceamc » 05 Sep 2008, 08:17

Eu am mers Obarsia Lotrului-Sebes iar portiunea Oasa-Sugag mi s-a parut buna in comparatie cu ce a fost pana acolo iar pe Sugag-Sebes ziceam ca am ajuns pe autostrada :))
Iar toata portiunea Obarsia Lotrului-Sebes mi-a luat 8h (eram cu Dacia 1310) cu tot cu pauze.
Cat priveste portiunea Obarsia Lotrului - Ranca nu mi-am facut curajul necesar inca. Dar am de gand sa fac si bucata aia, mai ales ca Shine a putut sa o faca.

P.S. Din cate stiu eu Transalpina e toata portiunea de drum Novaci-Obarsia Lotrului-Oasa.
Shine, eu cred ca noi o sa schimbam multe perechi de amortizoare =)) .
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde mirceamc » 05 Sep 2008, 08:29

@ Shine
Ce zici, vrei sa incercam impreuna unul din traseele urmatoare (am sufe, ne putem scoate reciproc daca e cazul):

$1 scrie:$2ai e un traseu super, merge si cu masini mici
de la campulung muscel mergeti spre voina
cum ajungeti la baraj, treceti peste el
apoi urmeaza drum forestier, vreo 10 km pe langa baraj.
apoi intra in padure, incepe urcusul, sunt pante de maxim 15%.
dupa vreo 15 km iesiti la golul alpin, iar drumul devine bun (eu cu fiesta rar am mers cu viteza I in padure, pe unele sleauri mai adanci). de la golul alpin este destul de bine (atentie la unele rupturi in drum si mai ales nu calcati zapada in timpul verii, ca se rupe sub masina, si poate sa ascunda si rupturi in drum de 2 metri, which is not comfortable. peiasajul devine superb, se vede in zilele clare pana la campia romana, iar pitestiul pare cumplit de mic!
drumul duce pana pe Varful Rosu - la 2505 m alt (e drumul la cea mai inalta altitudine din Romania), din varf se vad perfect Bucegii, Piatra Craiului, Fagarasul, iar departe, spre nord, Calimanii. dar tre prinsa zi clara, cu vant, de preferat septembrie-octombrie, cand nu mai e zapada pe drum si atmosfera clara.
apoi urmeaza traseu de creasta vreo 20km, trece din m iezer in m papusa, este un traseu ca la campie, dar la peste 2200 m.
la final, intra in padure si coboara undeva intre papusa si fagaras, pe malul lacului de acumulare Pecineagu (chiar mai frumos ca primul baraj).
timing - in jur de 5 ore, de la plecarea din campulung.
si minim 512 MB liberi memorie card foto.
enjoy...dar accesibil din iulie, cand se elibereaza cat de cat de zapada.

$1 scrie:$2campulung-domnesti-nucsoara-slatina-valea rea
pana la nucsoara drumul este f bun (asfalt - unt). De la nuscoara tot dracul ala, dar din loc in loc s-au produs terasari, deci nu mergi prea tare ca-ti iei zborul.
de la slatina drum forestier - aproximativ 30km. asta te duce pe malul valsanei, pe langa niste mini-baraje, pana la Valea Rea - in Fagaras, la vreo 1800m. Drumul se opreste in golul alpin, apoi iei ruxacul si-ntr-o ora esti la Valea Rea, chiar sub Moldoveanu. A se observa cateva cascade traznitoare! drumul l-am facut cu fiesta (evident) ultima data pe la sf lui decembrie, si pe macadam este destul de bine (la dus era drumul inghetat, la intors noroaie cu pietroaie dislocate. Mi-am facut ferfenita podeaua si un prag, dar s-au reparat!

alt traseu
campulung-albestii de muscel-BALEA LAC
facut cu fiesta asta vara.
drum destul de complicat, lung de vreo 60 km, doar forestier (pante beton, prapastii, peisaje...)
se ajunge pana undeva la capatul superior al vidrarului, apoi usurel pe transfagarasan pana la balea.
nu am repere, 60 km nu vezi decat drumul, stancaria si padurea, fara sate sau masini. in comparatie cu traseul prezentat anterior, nu am prea atins podeaua si pragurile. este recomandat pt niste peisaje superbe. nu prea sunt adeptul asfaltului, ceea ce vezi merita toate hurducaturile si jegul de pe masina.
Imagine
mirceamc

Mesajde shine » 05 Sep 2008, 09:29

Cred ca sunt nevoit sa te refuz, cel putin pentru moment. din mai multe motive:
- ma mut la garsoniera, deci chirie nenica (se duce dracului salariul)
- garsoniera e nemobilata (s-au dus dracului toate economiile)
- procesul de mutare mai dureaza vreo 2 saptamani ( s-a dus dracului tot timpul liber)
- salariul nu mi l-au marit (dupa ce ca s-au dus dracului toate economiile, nici nu intrevad vremuri mai bune)
- o sa incep masterul (de unde dracului fac rost de bani de taxa, ca la buget sunt sanse infime sa intru)

asadar, cred ca o sa amanam un pic drumetiile astea, dar par extraordinar de bestiale, cel putin primul drum m-a cucerit.
ce senzatie am avut cand am urcat cu piciorul peste 2500, dar cand o sa urc cu masina...

$1 scrie:$2 Shine
Ce zici, vrei sa incercam impreuna unul din traseele urmatoare (am sufe, ne putem scoate reciproc daca e cazul):

$1 scrie:$2ai e un traseu super, merge si cu masini mici
de la campulung muscel mergeti spre voina
cum ajungeti la baraj, treceti peste el
apoi urmeaza drum forestier, vreo 10 km pe langa baraj.
apoi intra in padure, incepe urcusul, sunt pante de maxim 15%.
dupa vreo 15 km iesiti la golul alpin, iar drumul devine bun (eu cu fiesta rar am mers cu viteza I in padure, pe unele sleauri mai adanci). de la golul alpin este destul de bine (atentie la unele rupturi in drum si mai ales nu calcati zapada in timpul verii, ca se rupe sub masina, si poate sa ascunda si rupturi in drum de 2 metri, which is not comfortable. peiasajul devine superb, se vede in zilele clare pana la campia romana, iar pitestiul pare cumplit de mic!
drumul duce pana pe Varful Rosu - la 2505 m alt (e drumul la cea mai inalta altitudine din Romania), din varf se vad perfect Bucegii, Piatra Craiului, Fagarasul, iar departe, spre nord, Calimanii. dar tre prinsa zi clara, cu vant, de preferat septembrie-octombrie, cand nu mai e zapada pe drum si atmosfera clara.
apoi urmeaza traseu de creasta vreo 20km, trece din m iezer in m papusa, este un traseu ca la campie, dar la peste 2200 m.
la final, intra in padure si coboara undeva intre papusa si fagaras, pe malul lacului de acumulare Pecineagu (chiar mai frumos ca primul baraj).
timing - in jur de 5 ore, de la plecarea din campulung.
si minim 512 MB liberi memorie card foto.
enjoy...dar accesibil din iulie, cand se elibereaza cat de cat de zapada.

$1 scrie:$2campulung-domnesti-nucsoara-slatina-valea rea
pana la nucsoara drumul este f bun (asfalt - unt). De la nuscoara tot dracul ala, dar din loc in loc s-au produs terasari, deci nu mergi prea tare ca-ti iei zborul.
de la slatina drum forestier - aproximativ 30km. asta te duce pe malul valsanei, pe langa niste mini-baraje, pana la Valea Rea - in Fagaras, la vreo 1800m. Drumul se opreste in golul alpin, apoi iei ruxacul si-ntr-o ora esti la Valea Rea, chiar sub Moldoveanu. A se observa cateva cascade traznitoare! drumul l-am facut cu fiesta (evident) ultima data pe la sf lui decembrie, si pe macadam este destul de bine (la dus era drumul inghetat, la intors noroaie cu pietroaie dislocate. Mi-am facut ferfenita podeaua si un prag, dar s-au reparat!

alt traseu
campulung-albestii de muscel-BALEA LAC
facut cu fiesta asta vara.
drum destul de complicat, lung de vreo 60 km, doar forestier (pante beton, prapastii, peisaje...)
se ajunge pana undeva la capatul superior al vidrarului, apoi usurel pe transfagarasan pana la balea.
nu am repere, 60 km nu vezi decat drumul, stancaria si padurea, fara sate sau masini. in comparatie cu traseul prezentat anterior, nu am prea atins podeaua si pragurile. este recomandat pt niste peisaje superbe. nu prea sunt adeptul asfaltului, ceea ce vezi merita toate hurducaturile si jegul de pe masina.
shine
Membru reincarnat

Mesajde shine » 05 Sep 2008, 09:30

$1 scrie:$2u am mers Obarsia Lotrului-Sebes iar portiunea Oasa-Sugag mi s-a parut buna in comparatie cu ce a fost pana acolo iar pe Sugag-Sebes ziceam ca am ajuns pe autostrada :))
Iar toata portiunea Obarsia Lotrului-Sebes mi-a luat 8h (eram cu Dacia 1310) cu tot cu pauze.
Cat priveste portiunea Obarsia Lotrului - Ranca nu mi-am facut curajul necesar inca. Dar am de gand sa fac si bucata aia, mai ales ca Shine a putut sa o faca.

P.S. Din cate stiu eu Transalpina e toata portiunea de drum Novaci-Obarsia Lotrului-Oasa.
Shine, eu cred ca noi o sa schimbam multe perechi de amortizoare =)) .

eu am schimbat unul la 60.000 si bieleta de directie :) acum am 76 si inca nu se vad semne... :)
shine
Membru reincarnat

Mesajde mirceamc » 05 Sep 2008, 09:58

Si pe mine ma atrage in primul rand primul traseu.

$1 scrie:$2u am schimbat unul la 60.000 si bieleta de directie :) acum am 76 si inca nu se vad semne... :)

La mine e inca devreme (sper): masina abia a implinit vreo 27.000km
Imagine
mirceamc

Mesajde shine » 05 Sep 2008, 21:05

pai chip in taci si la cat mai multi km fara consumabile schimbate :)

P.S. drumul ala nu ajunge la 2500 :(
shine
Membru reincarnat

Mesajde Ludicass » 24 Sep 2008, 12:38

Am dat si eu o fuga luna aceasta pe Transfagarasan! Surpriza cea mare a fost ca drumul era super ok, fara gropi, "peticit" de cei de la drumuri pe sectorul Vidraru-Cabana Bilea, pe portiunea de-a lungul lacului. Comparativ cu acelasi drum acum 2 ani, as putea zice ca acum era autostrada! Am mers lejer cu 40km/h si eram depasit de masini cu 60-70km/h..! In plus, daca acum 2 ani de la Vidraru la Bilea am vazut 5 masini, anul acesta era trafic de trafic. Lume care urca, cobora, gratare in pustietate, rulote, lume de lume! In rest super ok drumul..! Cit despre semne indicatoare Transfagarasan, doar o mare lipsa! Oricum, merita vazuta si partea dinspre Vidraru, care parerea mea e mult mai spectaculoasa, mai salbatica decit cea dinspre Sibiu.
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde Fritz » 13 Noi 2008, 13:01

Stie cineva daca s-a inchis drumul Sibiu -> Balea Lac?

Merci
Subaru Forester 2010 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP
Ford Focus Ghia 2007 Hatchback 2.0 TDCi 136CP - parents-in-law's car
Ford Focus Trend 2005 Sedan 1.6 TDCi 90CP - parents' car
Fritz

focused

Maşina: 2010 Subaru Forester 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP

Anterior

Înapoi la Călătorii