eu am mers de vreo 3 ori in zona aia, ultima tura fiind in perioada 10-15 iulie. cred ca vor sa asfalsteze bucata aia dintre pietroasa pana la intrarea efectiva pe dumul forestier, ca am vazut ca au facut marginile si santurile si au consolidat serios terenul.
daca prin "de la grajduri pana la cetatile ponorului" te referi la drumul catre Cantonul Glavoi (locul unde drumul se bifurca o bucata la Cetatile Ponorului si o bucata spre Padis), drumul e cat de cat ok, daca se merge incet. am vazut inclusiv Honda Civic, care zic eu e extrem de joasa pentru drumurile patriei. foarte frumoasa zona. Cetatile Ponorului (le-am reusit dupa 2 incercari nereusite . o data erau inundate si odata erau pline de zapada

), circuitul Somesului cald, cu izvorul si Cetatile Radesei, si ar mai fi si Groapa cu ghetarul de la Barsa, unde intrarea in pestera se face pe un ghetar (fie cu coarda fie in fund pe gheata, dar cu un sistem pentru frana improvizat). e nevoie neaparat de lanterna, de preferat frontala. pestera e destul de lunga si are foarte multe locuri misto, inclusiv o galerie pe unde se intra tinandu-ti respiratia si aerul data afara din plamani.

daca mergeti, aveti grija, galeria se termina brusc, cu o alta galerie fix verticala de vreo 30 de metri, care se termina fix in apa. credeti-ma ca nu o sa va placa sa alunecati pe acolo. si inca ceva, iesirea din pestera se face prin alta gaura , deci nu va intoarceti la ghetar.
Daca vreti sa vizitati zona, dati-mi un PM. mi se pare cea mai frumoasa zona, cu cele mai multe obiective intr-un loc destul de strans.
P.S. : nu uitati de placintele lu` Tanti Florica, cu toate felurile de gemuri si laptele de vaca (am baut intr-o seara 2 litri singurel). deci uitati-va de vagonul verde si aro-ul alb la cabana Padis.