Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

PROBLEME LA FORD FOCUS 1.6 BENZINA LA SISTEMUL DE FRANARE

13 Sep 2008, 08:49

salut
am un ford focus 1.6 benzina 2001 100 cai
am schimbat rulmentu fata dreapta si bieletele antiruliu si mi-a aparut un zgomot atunci cand calc frana pe fata dreapta
se aude ca si cum ceva ar freca ....ca un scarttait sau ceva de genu.
am fost la mai multi mecanici si au dat din cap.
sa verificat si etrier si cam tot dar tot se aude asel zgomot
daca calc frana mai tare acel zgomot dispare sau se diminueaza
poate aveti idee ce poate fi
multumesc

Re: PROBLEME LA FORD FOCUS 1.6 BENZINA LA SISTEMUL DE FRANARE

13 Sep 2008, 17:24

e clar ca nu s-a facut ceva bine acolo. eu zic sa mergi din nou la service. poate au montat prost placutele sau au fost "infectate" cu ceva impuritati, poate e ceva in neregula cu etrierul, v'un surub nestrans, sau au montat discul aiurea.... schimband rulmentul, la toate cele enumerate se umbla. cu frana nu e de joaca...
poate au montat placutele una in locul celeilalte si nu s-au asezat, nu au luat forma discului inca. sau stau intr-o pozitie nefireasca - sigurante incorec montate...

succes!

Re: PROBLEME LA FORD FOCUS 1.6 BENZINA LA SISTEMUL DE FRANARE

15 Sep 2008, 17:51

$1 scrie:$2cu frana nu e de joaca...
poate au montat placutele una in locul celeilalte si nu s-au asezat, nu au luat forma discului inca. sau stau intr-o pozitie nefireasca - sigurante incorec montate...

succes!

octa!placutele si sa vrei si nu ai cum sa le inversezi pt ca sunt diferite ca si prindere pe etrier, :D alta pozitie la "nefireasca"nu exista
cea cu siguranta este posibil ,la placuta fata exterior trebuie pusa bine siguranta pe etrier ca altfel e periculos si cel mai probabil de acolo sa fie,verifica te rog tu cu manuta ta placuta exterioara sa fie ca cea din partea cealalta
numa bine!
Răspunde