Vand sau schimb 3 bucatii de pesti Fossilis au aproape 10 cm cu carasi mici mari ,e un info :::
Fossilisul este un peste veninos intr-adevar dar nu agresiv. Poate "intepa" numai daca este suparat sau daca este in preajma reproducerii.
Faptul ca este veninos il face dispretuit de Acvaristi dar ruda lui mai mare, Clarias Batrachus este un peste des intalnit la acvaristii pasionati. Am mai intalnit oamenii care din cauza faptului ca unii pesti sunt mai "pretentiosi" considera ca nu ar trebui comercializati. E un lucru josnic din parte unui acvarist sa considere astfel.
Da ei cresc cam pana la 30 de cm. Eu am o femela destul de blanda (am o groaza de pesti si nu a suparat pe nimeni pana acum ba chiar e "periata" de Knifefish-ul meu de 7 cm, ea avand 16cm) si care se comporta exemplar fata de ultimul meu fossilis care l-am dus inapoi la amicul de la care l-am luat pentru ca imi "ciupea" unii pesti.
Nu sunt greu de inmultit. Am inteles ca-si fac niste albii in substrat in care depun si ca in general isi ingrijesc puii. Desigur, in perioada premergatoare inmultirii ar trebui trecuti pe hrana vie.
In general sunt pesti pasnici care au uneori prostul obicei de a-i "bazai" noaptea, dupa inchiderea luminii, pe pestii "de fund" mai lenti sau "adormiti". Adultii voluminosi pot fi hraniti de catre acvarist cu puiet sau cu pesti de dimensiuni foarte mici (2cm) daca pestele accepta. Au un fel de plamani si daca in mediul natural nu le prieste apa sau daca seaca pot trece pe uscat din aceasta cauza. Au niste glande care secreta mucus foarte bine dezvoltate care-i protejeaza si ca atare poate rezista perioade foarte mari de timp in afara apei asa ca daca nu aveti capac la acvariu si apa este poluata aveti grija sa nu dati peste el prin pat.
- Fişiere ataşate
-