$1 scrie:$2alutare. Fac un documentar pentru Radio Romania despre restituirea diferentei de bani dintre vechea si noua taxa.
As vrea sa vorbesc cu cei care sunt in situatia asta. Ce drumuri au facut pe la ghisee, cat timp au pierdut, se merita agitatia? etc.
Daca sunteti din Bucuresti, si vreti sa contribuiti cu cateva cuvinte la acest reportaj, ma puteti gasi la adresa
medic_reporting@yahoo.com, atat pe mail cat si pe messenger.
o sa-ti raspund direct aici (am primit si PM-ul tau).
cea mai mare problema de pana acum e inconsistenta deciziilor ce inconjoara aceasta taxa. ba trebuie platita de toti, ba senatorii voteaza anularea ei (au facut asta pe cand se numea Taxa de Prima Inmatriculare, nu taxa de mediu cum se numeste acum), ba se aude ca multi si-au recuperat banii dand in judecata ministerul finantelor (si nu intelegi de ce trebuie fiecare sa dea statul in judecata si sa prezinte aceleasi dovezi din nou), ba i se schimba denumirea si se da inapoi diferenta, ba voteaza iar senatorii anularea ei.... pur si simplu nu mai stii ce sa faci si pe ce "stire" sa te mai bazezi.
pana acum am facut doar drumul pana la rar. fiind in celalalt capat al orasului, mi-a luat cateva ore bune drumul dus-intors si asteptarea de acolo.
din fericire pentru mine, am pastrat copii xerox ale actelor cu care a sosit masina din germania, deci acum trebuie doar sa traduc "brief"-ul si sa depun cererea. unii au trebuie sa se mai duca si pe la politie, sa ceara o copie dupa "brief".
de meritat "se merita", desi statul incearca sa bage tot felul de bete in roate celor ce vor sa-si ceara banii inapoi. cel putin in cazul meu, ar trebui sa primesc inapoi (conform legii cu restituirea diferentei) cam 2400 ron. si nu sunt deloc bani putini.
pe langa alergatul al ghisee si timpul pierdut pe la cozi, ar trebui mentionate si cheltuielile pe care sunt obligati sa le faca cei ce vor sa ceara banii inapoi:
-trecerea noxelor in CIV (25.1 RON la RAR, ~1 RON parcarea acolo, ~1 RON copii xerox)
-taxa pt cererea eliberarii copiilor de la politie (in cazul in care nu au fost pastrate copii dupa "brief" si chitanta de plata) - nu stiu exact cat sunt
-traducerea brief-ului (nu se stie clar daca e nevoie de o traducere simpla sau una legalizata) -- cateva zeci de ron
cu toate cheltuielile si alergatura, daca ai de recupera mai putin de 300 ron nu mai merita sa alergi.