mai e o treaba ... ventilatie pe max pe hi sau pe lo ?

din ce am mai cititi cu bacteriile astea , unele se dezvolta intr`un mediu ambiant cald , altele intr`unul rece ...
prostia mea e ca am avut incredere in cei de la csd care au zis nu e neaparat sa schimb filtru de polen la 15mii ... mai am vreo 5k pana la 30 si astept cu nerabdare un filtru de polen cu carbune activ ... sfat mai ales pt cei care faceti drumuri scurte + clima/ac 24/24 : schimbati cat mai des filtru de polen , si la un interval de 7-8000 daca se poate .... se tot vorbeste de legionella si alte bacterii care provoaca boli gen gripa , pneumonie etc si care locuiesc in filtru sau pe conducte ... intr`un interval de 30k km o varianta mai ieftina ar fi :
0km filtru de polen nou la ford
7k , 15k , 23k km filtru de polen luat de la forcar (daca nu va pricepeti , rugati un coleg de forum sa va ajute la o inltalnire , un prieten care se pricepe etc)
30k iar la ford
in felu asta o sa aveti un aer "de calitate" mai tot timpul si la bani ajunge ca si cum ar fi fost schimbat la interval de 15k km la ford
alte sfaturi ar fi : cand ploua afara mergeti cu ac pe recirculare , dupa un drum scurt/lung cu ac lasati cateva minute (2-3) pe ventilatie inainte sa opriti motoru , folositi filtre de calitate , eventual cu carbune activ