Cred ca e momentul sa imi deschid si eu un topic aici in care sa imi prezint focusul.
Asadar:
An: decembrie 2002 - cumparata in 2003 de la Romcar (caiet de service la zi)
Caroserie: hatchback 5 usi
Motor: 1.8, 16v zetec s - benzina (154 k km - ultima revizie la 145 k - urmeaza revizia de 155k)
Dotari: A/C manual, oglinzi electrice incalzite, geamuri electrice fata, ABS, servo directie, volan piele, roti pe 16" incaltate cu Michelin Pilot Premacy de vara 205/50 si iarna tot Michelin pe 195 (nu stiu exact modelul) - ambele dimensiuni trecute in talon, suspensie rigida, bancheta spate rabatabila, frane pe discuri spate
Mods: instalatie audio: radio cd cu citire mp3/wma sony CDX A250 - intrare aux si telecomanda, 4 boxe (infinity cred), statie + sub magnat
cap schimbator carbon+piele
toba intermediara+finala Borla
filtru aer K&N - e varianta care inlocuieste filtrul stock (modificare sesizabila - motorul urca mai repede in ture, frana de motor e mai lina - e o mare diferenta cand e cald afara fata de cand e racoare, masina tragand mult mai bine in al doilea caz)
start engine button - nefunctional inca si probabil ca asa va ramane din cauza ca e posibil sa il fi primit defect din UK - o sa mai fac experiente
Fise bujii split fire - miez din kevlaz garantate pe viata + 50% intensiatatea curentului in capul bujiei fata de o fisa stock (asa zic ei - oricum s-a simtit modificarea in raspunsul acceleratiei si prin faptul ca s-a redus vibratia la relanti)
2 indicatoare suplimentare Ford Racing pe stalpul soferului - unul indica presiunea uleiului in bari care nu mai functioneaza din cauza defectarii instalatiei din spatele lui, celalat voltajul dat de alternator - perfect functional
tahometru Autometer cu shift light
Ce ar urma:toate ornamentele din plastic din interior schimbate cu unele din carbon (tot setul se gaseste la aprox 200USD cu tot cu shipping); bujii NKG iridium
Navigatie: HTC Touch Diamond
Masina a avut un singur proprietar inaintea mea, eu fiind al doilea.
Repere inlocuite:
- uzura normala: consumabilele obisnuite (ulei, placute, discuri, filtre), ambreiaj, distributie (ambele la 90 k km), inclocuit lichid frana;
- defectiuni: compresor A/C cand era in garantie, cap planetara lunga exact inainte sa o cumpar eu (aprilie 2008), capete bara directie si cam atat.
Benzina: pana in aprilie 2008 - omv de 100; din aprilie pana acum Mol Evo sau Mol de 95; Consum - in Bucuresti intre 10 si 11,6 - calculat numai dupa metoda plin/plin pentru ca nu are calculator de bord - extraurban - intre 7 si 8,5.
Ulei: Valvoline Synpower 5w-30.
Poze inca nu am dar sunt sigur ca multi o stiti de la intalniri. Nu e nimic deosebit... doar un focus gri metalizat