Reguli forum

Regulile sectiunii Comercial s-au schimbat. Va rugam sa consultati regulamentul sau acest topic.
Subiect închis

Intrebare RCA

03 Oct 2008, 10:46

Pe data de 02.10.2008 mi-a expirat vechea asigurare RCA pe data de 03.10.2008 am incheiat alta noua care intra in vigoare de la 06.10.2008 (cel care incheia asigurarile mi-a spus ca nu o poate face cu data de 03.10 pentru ca nu mai avea continuitate cu cea veche).
Intrebarea este urmatoare...daca ma opreste politia imi iau amenda sau nu...pt ca tipul mi-a zis ca nu o sa am probleme cu politia dar daca fac accident nu sunt asigurat.

Re: Intrebare RCA

03 Oct 2008, 12:06

$1 scrie:$2e data de 02.10.2008 mi-a expirat vechea asigurare RCA pe data de 03.10.2008 am incheiat alta noua care intra in vigoare de la 06.10.2008 (cel care incheia asigurarile mi-a spus ca nu o poate face cu data de 03.10 pentru ca nu mai avea continuitate cu cea veche).
Intrebarea este urmatoare...daca ma opreste politia imi iau amenda sau nu...pt ca tipul mi-a zis ca nu o sa am probleme cu politia dar daca fac accident nu sunt asigurat.

Evident ca-ti iei amenda... RCA-ul intra in vigoare la 2-3 zile de la incheierea contractului (CASCO intra de a doua zi).
Legile prevad sa ai asigurare valabila cand circuli cu masina, ceea ce nu e cazul la tine decat dupa 06.10.2008.
Exagerand putin, e ca si cum mi-as face asigurare RCA de la 01.01.2009 si circul acum fara... :D

03 Oct 2008, 12:38

Nu iti iei amenda de la politie...tipul de la asigurari are dreptate (numai in cazul unui eveniment nedorit....esti descoperit)....asa ca stai linistit si circula atent.
bafta

03 Oct 2008, 13:59

ok..am sunat pana la urma la cei de la CSA...si mi-au zis si ei ca e mai bine sa nu folosesc masina pana in data respectiva pentru ca:
-daca te opreste politia si te verifica asigurarea este considerata nula pana la momentul intrarii ei in vigoare;
-riscul unui accident.

prin urmare weekend-ul acesta nu am nevoie de adrenalina asa ca o sa stau acasa :D
PS: daca nuavem chestia rotunda de la asigurare(rovigneta) in parbriz se da amenda? Ca cei de la asigurari nu mi-au dat nimic altceva in afara de hartii.

03 Oct 2008, 16:26

$1 scrie:$2u iti iei amenda de la politie...tipul de la asigurari are dreptate (numai in cazul unui eveniment nedorit....esti descoperit)....asa ca stai linistit si circula atent.
bafta

In cazul asta nu inteleg de ce s-ar mai da amenzi daca nu ai asigurare RCA valabila...
Nu vad vreo deosebire intre cineva fara asigurare si cineva la care devine valabila peste doua zile.

03 Oct 2008, 16:35

Eu as stiam...am intrebat de vreo 3 ori 9la diferite societati de asigirari).

03 Oct 2008, 18:47

amenda nu se ia. polita de asigurare RCA are 2 campuri cu date : data intrarii in vigoare(valabilitate) si data incheierii.
de la data incheierii poti sa circuli cu masina linistit ca nu iti iei amenda dar in cazul unui eveniment neplacut (accident din vina ta) polita este valabila numai dupa 3 zile de la data incheerii.deci in alea 3 zile daca nu faci nici un accident nu este nici o problema.

03 Oct 2008, 23:06

$1 scrie:$2menda nu se ia. polita de asigurare RCA are 2 campuri cu date : data intrarii in vigoare(valabilitate) si data incheierii.
de la data incheierii poti sa circuli cu masina linistit ca nu iti iei amenda dar in cazul unui eveniment neplacut (accident din vina ta) polita este valabila numai dupa 3 zile de la data incheerii.deci in alea 3 zile daca nu faci nici un accident nu este nici o problema.

...
Asa o fi, ca prea zici cu foc...
Hai sa vedem ce zice si legea:
Art.76. - (1) Vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepţia celor cu tracţiune animală, care circulă pe drumurile publice, trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii.

Cu alte cuvinte, daca nu te controleaza sau nu ai accident poti sa nici nu inchei asigurare RCA, fara nici o grija. :D
DACA ai accident deja intri sub incidenta acestui articol, pentru ca asigurarea ta nu este valabila.
Pe langa amenda, care nu cred ca e foarte mare, va trebui sa platesti pagubele care pot fi urate de tot.

05 Oct 2008, 19:35

din lege asa se intelege.dar crede-ma pe cuvant ca asa este .de 10 ani ma acup de asigurari si stiu ce vb.
bafta si daca mai ai intrebari te astept
ca sa vezi cu ce ma ocup vezi in semnatura.

05 Oct 2008, 19:37

$1 scrie:$2ca sa vezi cu ce ma ocup vezi in semnatura.

Daca scrii si ceva, ar fi OK... :D

06 Oct 2008, 16:26

e scris. sau cel putin la mine apare nu stiu voi daca vedeti....

06 Oct 2008, 16:48

Acum e OK, se vede.

13 Oct 2008, 08:49

postez si eu aici sa nu mai deschid alt topic.

in familie mai am o dacie al carei RCA a expirat prin septembrie. Pana prin luna decembrie nu va circula nimeni cu ea. trebuie sa ii fac rca de acum, sau o pot lasa asa pana cand va fi nevoie de ea?
auzisem de la cineva ca se radiaza masina daca nu are RCA... :(

13 Oct 2008, 18:54

legea asa zice ca daca tii masina fara rca sau fara itp mai mult de 3 sau 6 luni (nu mai stiu sigur) iti radiaza masina.... dar pana se aplica legea mai dureaza... eu nu am auzit pe nimeni sa ii radieze masina pt asa ceva si stiu multi care nu au rca sau itp valabil de un an si ceva..
Subiect închis