07 Oct 2008, 00:02
$1 scrie:$2..
Plus, trebuia sa dea prioritate deoarece, cei 2 blocasera intersectia (nu conteaza ca esti pe drum cu prioritate,Regulamentul te obliga sa nu patrunzi in intersectie pana cand aceasta nu se elibereaza).
P.S Ultima o spune jumatatea mea mai buna.
07 Oct 2008, 10:41
07 Oct 2008, 11:00
$1 scrie:$2asinile 1 si 2 aveau semn "cedeaza trecerea". e o intersectie in T - Stoian Militaru cu Oltenitei, pt cine stie zona. masinile aveau avariile aprinse.
07 Oct 2008, 12:32
07 Oct 2008, 12:54
07 Oct 2008, 13:31
07 Oct 2008, 13:45
$1 scrie:$2u ma pot hotari cine e vinovatul pt ca 1+2 erau in intersectie, si 3 a schimbat directia de mers.
Pai a schimbat-o ca doar nu cred ca trebuia sa intre ca berbecul in masina 1.A schimbat-o fortat, nu voit(vezi problema 1 de mai sus)![]()
daca 1+2 formeaza un intreg, atunci 3 trebuia sa opreasca, dar el s-a considerat mai smecher si a zis ca trece printre ei, si revine pe banda 2.
Pai uite ce zici tu mai jos putin ! "....era aproape noapte, deci foarte greu de vazut". Nu se contrazice cu ce spui aici? Nu cred ca se considera smecher, cred ca se considera pe drumul cu prioritate iar un "altul" i-a iesit brusc in fata in intersectie.Tu daca ai fi fost in locul masinii 3, faruri din spate in oglinda retrovizoare, te apropii de intersectie, masini parcate pe dreapta ceaa ce duce la inchiderea unghiului de vizibilitate si "hop", deodata, apare unul in fata ta(nr.intersectie), incerci sa incetinesti, observi ca nu poti sa opresti masina in siguranta + mai apar si claxoane din spate ca deh esti pe drum cu prioritate si atunci n-ai de ales si incerci sa-l ocolesti prin spate ( auto 1 ).Dar neh belea vezi ca nu poti !!! De ce oare ? Ptr. ca cei doi nu au avut buna vointa sa puna macar ceva pe acea sufa sa o semnalizeze
.........din acest punct de vedere eu consider ca 3 e vinovat.
Te rog frumos, spune-ne si noua ce a constatat politia? Sau acesta reprezinta deznodamantul si trebe sa mai asteptam si alte pareri de la coforumisti ... !
in acelasi timp, cablul intre 1 si 2 nu era semnalizat in nici un fel, era aproape noapte, deci foarte greu de vazut.
07 Oct 2008, 13:50
07 Oct 2008, 13:55
$1 scrie:$2u ma pot hotari cine e vinovatul pt ca 1+2 erau in intersectie, si 3 a schimbat directia de mers. daca 1+2 formeaza un intreg, atunci 3 trebuia sa opreasca, dar el s-a considerat mai smecher si a zis ca trece printre ei, si revine pe banda 2. Cedarea trecerii inseamna sa nu il fortezi pe 3 sa puna frana brusca, nu inseamna ca 3 sa nu opreasca, daca e destul de departe sa te observe. asta e o mare problema in Bucuresti acum. e o masina la 100-150m, eu o vad, dar evident ca am timp sa trec, dar el ma claxoneaza ca nu i-am cedat trecerea. din acest punct de vedere eu consider ca 3 e vinovat.
in acelasi timp, cablul intre 1 si 2 nu era semnalizat in nici un fel, era aproape noapte, deci foarte greu de vazut.
07 Oct 2008, 13:56
$1 scrie:$2tai ca gresesti. In primul rand, cedarea trecerii nu inseamna numai sa nu puna cel de pe drumul cu prioritate frana brusca, ci se trebuie ca acesta sa
07 Oct 2008, 14:14
07 Oct 2008, 14:28
07 Oct 2008, 14:29
07 Oct 2008, 14:30
$1 scrie:$2u-i vorba de culpa comuna aici? Insa mai repede cred ca cel cu masina alba e vinovat. El trebuie sa se asigure si sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor din trafic. Conducatorul autoturismului 2 poate fi exonerat de faptu ca a incercat depasirea pe linia continua datorita faptului ca a evitat un accident.
07 Oct 2008, 15:39
$1 scrie:$2tai ca gresesti. In primul rand, cedarea trecerii nu inseamna numai sa nu puna cel de pe drumul cu prioritate frana brusca, ci se trebuie ca acesta sa nu faca NICI O manevra de evitare a coliziunii pe care nu ar fi facut-o daca nu te aflai tu in intersectie.
In al doilea rand, spui ca "e o masina la 100-150m, eu o vad, dar evident ca am timp sa trec". Da, dar iata ca in cazul prezentat 1+2 NU avea timp sa treaca! Ok, cand esti doar tu poti apasa putin pe acceleratie si treci. Dar aici era vorba despre un tot unitar, nu putea trece intersectia in 2 secunde. Mai mult, spui ca era aproape noapte, asta inseamna ca nu era CINE STIE ce trafic. Putea sa mai astepte. Sau putea macar sa astepte sa ii cedeze cineva trecerea.
07 Oct 2008, 16:01
07 Oct 2008, 16:34
$1 scrie:$2
Cedeaza trecerea - Obligatia oricarui participant la TRAFIC de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra ,daca prin acestea ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa-si modifice BRUSC directia sau viteva de deplasare ori sa opreasca.
07 Oct 2008, 17:03
07 Oct 2008, 17:14
$1 scrie:$2
Cedeaza trecerea - Obligatia oricarui participant la TRAFIC de a nu-si continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra ,daca prin acestea ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa-si modifice BRUSC directia sau viteva de deplasare ori sa opreasca.
de aici eu nu inteleg ca nu trebuie sa opreasca de loc. dar oricum legislatia rutiera din Ro lasa destul de mult loc la interpretari
07 Oct 2008, 17:47
07 Oct 2008, 17:56
07 Oct 2008, 18:14
07 Oct 2008, 22:45
$1 scrie:$2are ce senzatie avea cel din masina din spate cand a vazut ca cel din fata il trage in mijlocul intersectiei si mai vine si masina ?A strans putin din obrajori
07 Oct 2008, 23:15