Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

motoras reglaj far ars?

18 Oct 2008, 13:59

la masina sor'mi - tot un focus mk1 fara facelift - farul din stanga nu raspunde la comanda de reglaj din interior. cel dreapta da. sa fie ars motorasul sau poate fi alta problema? am vrut sa incerc motorasul din stanga la farul din dreapta dar ar fi prea mult de facut. nu am acces la motoras decat daca dau jos farul si il demontez...
ce as putea sa fac inainte de a cumpara alt motoras pentru a fi sigur ca e defect sau nu???

multumesc!

Re: motoras reglaj far ars?

18 Oct 2008, 22:12

demontezi,farul ajungi la motoras,incerci sa ii dai alimentare si daca nu merge desfal si vezi ce are,o fi bobinajul(nu ai cei face)...,ori nu mai fak cleme masa pe ax

Re: motoras reglaj far ars?

18 Oct 2008, 23:07

Pana sa ajungi sa dezmembrezi farul incearca sa conectezi farul defect la mufa farului care merge sau invers.
Daca ai pus farul cu problema pe mufa care stii ca e buna si tot nu se misca atunci poti trece la desfacerea farului si verificarea motorasului.
Din care imi aduc aminte, la mondeo, pe langa motoras, mai e un sistem care citete pozitia in care e oglinda farului, printr-un potentiometru. Poate sa fie acesta defect.
Răspunde