Discutii libere/forum

LCD/Plasma - de care?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

LCD/Plasma - de care?

Mesajde Officer » 19 Oct 2008, 10:37

Dragilor vreau sa imi iau zilele astea un TV nou. Va fi cel mai probabil un LCD cu diagonala de 94 cm.

Ce recomandari aveti? Cele full HD sunt ok pentru serviciile noastre de cablu? Momentan sunt abonat dolce dar nu sunt deloc multumit deoarece experimentez pierderi frecvente de semnal si voi trece cel mai probabil la un pachet digital de la UPC.

Ideea este ca nu stiu ce marca va fi TV-ul si daca sa fie HD ready sau full HD. S-o vedea vreo diferenta intre ele la serviciile noastre de televiziune prin cablu? :-??

Pana acum am vazut asta:
http://www.avstore.ro/televizoare-lcd/p ... ch-lcd-tv/

si asta:

http://www.avstore.ro/televizoare-lcd/s ... h-full-hd/

Astept pareri si experiente.

Multam. :D
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Re: LCD/Plasma - de care?

Mesajde KomandantuR » 19 Oct 2008, 10:59

Pentru semnal digital - LCD.
UPC e OK, avand in vedere "experienta" mea cu RCS-RDS. Prefer sa platesc 45 / luna in loc de 29, dar nu ma enervez. Acum ma uit din nou cu placere la TV. Momentan cred ca televiziunile nu sunt inca pregatite pt Full HD. Poate in 2-3 ani. Dar exemplele tale am vazut ca sunt Full HD, si nici nu au un pret sa te indeparteze. In momentul de fata cele HD Ready isi fac treaba.
Bafta!
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Officer » 19 Oct 2008, 11:05

Multumesc. Ideea este ca nu vreau sa il schimb dupa doi ani. Nu prea ma omor cu uitatul la TV, dar ma mai uit la un DVD si mai joc un Wii din cand in cand :)

Astept si alte pareri.
Officer
Elodia

Mesajde hoppyFF2 » 19 Oct 2008, 11:05

o parere: incearca sa iti cumperi S*NY (nu vreau sa-i fac reclama pe fatza...) Calitativ sunt mai bune decat Pan*sonic si Sam*ung :) Du-te pe Hd ready, televiziunea noastra nu emite FULL HD, nu stiu cat de curand o sa emita. Dar daca diferenta de pret e mica, atunci ia FULL, desi nu o sa-ti foloseasca foarte mult...

P.S: am vandut tv-uri vreo doi ani intr-un magazin de profil... Sincer sa fiu, ca vanzari S*NY era a doua marca... Prima e LG, dar calitativ nu sunt grozave. Cred ca SONY ofera cele mai multe optiuni... oricum, mai citeste o parere, mai asteapta alta....
sper sa-ti fi folosit la ceva post-ul asta :D Salutari!
hoppyFF2
Incepator

Maşina: Fiesta Mk2 '85, 1000cm3, Ghia

Mesajde Officer » 19 Oct 2008, 11:07

Multumesc frumos. O sa tin cont ;)
Officer
Elodia

Mesajde jenel » 19 Oct 2008, 11:45

$1 scrie:$2ragilor vreau sa imi iau zilele astea un TV nou. Va fi cel mai probabil un LCD cu diagonala de 94 cm.

Ce recomandari aveti? Cele full HD sunt ok pentru serviciile noastre de cablu? Momentan sunt abonat dolce dar nu sunt deloc multumit deoarece experimentez pierderi frecvente de semnal si voi trece cel mai probabil la un pachet digital de la UPC.

Ideea este ca nu stiu ce marca va fi TV-ul si daca sa fie HD ready sau full HD. S-o vedea vreo diferenta intre ele la serviciile noastre de televiziune prin cablu? :-??

Pana acum am vazut asta:
http://www.avstore.ro/televizoare-lcd/p ... ch-lcd-tv/

si asta:

http://www.avstore.ro/televizoare-lcd/s ... h-full-hd/

Astept pareri si experiente.

Multam. :D

Pierderile de semnal la Dolce, le ai datorita faptului ca antena nu este reglata bine pe toti transponderii. Fa o sesizare la 1930 sa vina sa-ti regleze antena si ai sa vezi diferenta.
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.0 ecoboost 125cp, Candy Red, dec. 2016
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.5Tdci, 120cp, Frozen White, iulie 2016 (vandut)
“nu accelera mai mult decat ingerul tau pazitor poate zbura”
jenel
Gold Member

Maşina: Focus 3.5, Titanium, 2016, 1,0, 125CP, hatch,Candy Red

Mesajde Officer » 19 Oct 2008, 12:17

Vecine stiu ca lucrezi la dolce. Am sunat aseara si mi-au spus sa scot cablul din spatele decodorului si sa il bag la loc. Pana sa fac asta si-a revenit dar mereu am parte de sacadari si mesaje de genul "decodorul nu poate receptiona semnale".. dureaza cateva secunde, vine semnalul audio si apoi si cel video... si e enervant rau :) Chiar si acum a facut chestia asta :)
Officer
Elodia

Mesajde MIHAI770 » 19 Oct 2008, 12:44

Eu zic sa mergi pe fullHD daca e diagonala mare si in niciun caz diagonala mare cu HDready. Ca un ecran sa aiba definitie cat mai buna este bine sa aiba o rezolutie cat mai mare pe o suprafata cat mai mica.
Nu conteaza ca televiziunile noastre nu emit fullHD pentru ca nu emit nici HDready... deci e tot aia din punctul acesta de vedere.
Parerea mea e sa iti iei obligatoriu un TV cu tunner DVB-T incorporat, ca sa poti vedea cele 6 canale romanesti la o calitate HD si 2 la fullHD, numai daca ai semnal.
Dolce, UPC sau RDS sunt digitale in sensul ca semnalul se transporta in format digital, adica pierdere 0, dar NU intra in TV semnal digital, ci un amarat de analogic cu rezolutie DVD (720*576).
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Mesajde jenel » 19 Oct 2008, 12:46

$1 scrie:$2ecine stiu ca lucrezi la dolce. Am sunat aseara si mi-au spus sa scot cablul din spatele decodorului si sa il bag la loc. Pana sa fac asta si-a revenit dar mereu am parte de sacadari si mesaje de genul "decodorul nu poate receptiona semnale".. dureaza cateva secunde, vine semnalul audio si apoi si cel video... si e enervant rau :) Chiar si acum a facut chestia asta :)

Imi pare rau ca ma repet...Asculta-mi sfatul si depune sesizare la 1930 ca sa-ti regleze antena. Si foarte important, sa o regleze pe absolut toti transponderii!
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.0 ecoboost 125cp, Candy Red, dec. 2016
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.5Tdci, 120cp, Frozen White, iulie 2016 (vandut)
“nu accelera mai mult decat ingerul tau pazitor poate zbura”
jenel
Gold Member

Maşina: Focus 3.5, Titanium, 2016, 1,0, 125CP, hatch,Candy Red

Mesajde Kugarth » 19 Oct 2008, 14:31

Eu ti-as recomanda un Sony Bravia (LCD) (atat pentru calitatea imaginii cat si pentru meniuri). Nu stiu daca la cablu se va vedea diferenta intre HD Ready si FullHD dar tinand cont ca nu vrei sa-l schimbi prea curand as merge pe Full HD.
"Il Toro"
Inscrie-te in grupul ClubFord Craiova pentru a primi prin PM (private message) mesajele importante.
Kugarth
Gold Member

Maşina: Mondeo 2004, TDCI, 2L, 133 CP, Ghia
VIN: ____PinotNoir____

Mesajde isotech_ro » 19 Oct 2008, 14:57

PLASMA fara dar si poate, calitatea imaginii intrece LCD.

PS bineinteles fullHD
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde kristy_brasov » 19 Oct 2008, 15:03

Eu am de un an jumate o plasma LG de 42 inch\107 cm http://www.techstore.ro/Televizor_plasm ... 95-pd.ashx
Merge extraordinar de bine dar din pacate semnalul de pe cablu rds este de tot rahatul. Am cumparat plasma deoarece pe vremea aia un lcd era dublu la pretz la aceiaisi dimensiune. Avand in vedere ca nu am mult timp de pierdut pe TV in putinul timp care il am de relaxare acasa vizionez filme direct din calculator pe aceasta plasma. Transferul de imagine dintre cele doua il fac prin cablul direct dvi - hdmi si tin sa precizez ca se vede extraordinar de bine mai ales pe filme HD ( se gasesc si asa ceva pe torente). Avand in vedere ca plasmele functioneaza pe butelie de gaz am calulat si capacitatea ei deoarece in romania din care stiu nu reincarca nimeni. Rezultatul a fost ca trebuie sa tina dupa specifiactiile producatorului circa 13 ani cate 6 ore zilnic. Deci nu le recomand pentru baruri si alte activitati care presupun functionarea lor foarte multe ore. Ca si consum de curent desi pe eticheta lui scrie ca ar consuma maxim 300w in realitate nu prea am simtit o crestere de consum de cand il am in casa. Comparativ cu un LCD, plasma are unghi de vizionare mai mare dar are un mare neajuns: datorita functionari lui pe baza de gaz sub presiune acestea au peste ecran un geam gros de protectie ca sa nu explodeze, geam care reflecta foarte bine cam tot ce ai prin casa. Mai precis... daca te uiti la el noaptea si iti aprinzi o tigara o sa-ti vezi bricheta si fazta oglindita in ecarnul tv-ului. Inca o mare problema a plasmelor mari este o oarecare amprenta a imaginilor statice pe ecran. Mai exact daca vezi un film dupa 30 de min de subtitrare o sa vezi zona in care apare subtitrarea ca este mai luminata dar televizorul dispune de 4 programe de curatare a imagini care se fac in maxim 3 secunde. Ca si concluzie iti recomand LCD-urile deoarece am mai scazut la pretz, modele noi au unghi mai mare de vizionare si cred ca sunt un pic mai calitative ca imagine.
kristy_brasov
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Ghia mk3 2.0 tdci

Mesajde KomandantuR » 19 Oct 2008, 20:50

$1 scrie:$2LASMA fara dar si poate, calitatea imaginii intrece LCD.

PS bineinteles fullHD

Plasma fara doar si poate daca semnalul e analogic! Credeam ca toata lumea e de acord ca pt semnal digital e indicat LCD! SONY Bravia e o optiune, eu sunt f.f. multumit de el.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde isotech_ro » 19 Oct 2008, 21:23

$1 scrie:$2lasma fara doar si poate daca semnalul e analogic! Credeam ca toata lumea e de acord ca pt semnal digital e indicat LCD! SONY Bravia e o optiune, eu sunt f.f. multumit de el.

Din pacate sunt nevoit sa te contrazic, eu folosesc intarea DVI, atit la plasma fullHD Panasonic - 42', cit si la un LCD Sony Bravia - 37' HDready. Din pacate, oricit de "Sony is a Sony", plasma se vede incredibil din punct de vedere al calitatii imaginii, redarea "negrului", stralucire/contrast si nu in ultimul rind dinamica imaginilor in miscare ... iar restul cu "reumplerea cu gaz" a plasmelor nu sunt decit "povesti vinatoresti" ... problema este rezolvata de mai bine de 2 ani ... singura problema reala, este cea a imaginilor statice de lunga durata ( < 48 ore ) care duc la "imprimarea" definitiva in stratul de luminofori ... dar tot asa se poate vorbi si despre pixeli morti in cazul LCD
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde Officer » 19 Oct 2008, 21:27

Va multumesc tuturor.

@jenel o sa sun sa le zic. Pana una alta chiar nu ma pot uit a la TV duminica seara ca nu am semnal... am si filmat azi sa trimit "dovada"

Ultima oară modificat de Alen pe 19 Oct 2008, 21:51, modificat 1 dată în total.
Motiv: folosit format youtube
Officer
Elodia

Mesajde kristy_brasov » 19 Oct 2008, 21:33

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2lasma fara doar si poate daca semnalul e analogic! Credeam ca toata lumea e de acord ca pt semnal digital e indicat LCD! SONY Bravia e o optiune, eu sunt f.f. multumit de el.

Din pacate sunt nevoit sa te contrazic, eu folosesc intarea DVI, atit la plasma fullHD Panasonic - 42', cit si la un LCD Sony Bravia - 37' HDready. Din pacate, oricit de "Sony is a Sony", plasma se vede incredibil din punct de vedere al calitatii imaginii, redarea "negrului", stralucire/contrast si nu in ultimul rind dinamica imaginilor in miscare ... iar restul cu "reumplerea cu gaz" a plasmelor nu sunt decit "povesti vinatoresti" ... problema este rezolvata de mai bine de 2 ani ... singura problema reala, este cea a imaginilor statice de lunga durata ( < 48 ore ) care duc la "imprimarea" definitiva in stratul de luminofori ... dar tot asa se poate vorbi si despre pixeli morti in cazul LCD

Sustin si eu ideea ca se vede absolut incredibil plasma si digital !!!! Tot prin dvi-hdmi, desi al meu este fabricat de alt producator adica LG, tot de 42 inch.
kristy_brasov
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Ghia mk3 2.0 tdci

Mesajde Mihai L » 20 Oct 2008, 09:51

Eu am o plasma Panasonic de 42 cu Dolce, extrem de multumit de amandoua.
Din calculele facute de mine pe ultimele caracteristici (100.000 ore de functionare la Panasonic, modelele mai noi - 42PV8xx de ex.) ies niste zeci bune de ani de functionare... (daca sta 8 ore/zi deschis nu te tine decat 34 ani!!!) :D
LCD-urile nu m-au impresionat asa de tare, se vad totusi pixelii, iar la scene rapide cred ca se cam invalmasesc imaginile.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde ALEKSS » 20 Oct 2008, 09:57

Eu am sony cu dolce........dar sincer e mai bun Samsung, are un prieten si se vede mai bine decat sony, are contrastul si luminozitatea mult mai buna
ALEKSS
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2012 - 1.0 125cp
VIN: WF0KXXGCBKCE11148

Mesajde Kugarth » 20 Oct 2008, 10:03

$1 scrie:$2..dar sincer e mai bun Samsung, are un prieten si se vede mai bine decat sony, are contrastul si luminozitatea mult mai buna

Prietenul tau are semnal mai bun, cablul mufat mai bine sau alte setari decat tine (custom)
Ecranul de la Sony e facut (sau cumparat sau imprumutat) cu cei de la Samsung. Deci e acelasi. Restul chestiilor difera... (meniuri, design, sigla) :P
"Il Toro"
Inscrie-te in grupul ClubFord Craiova pentru a primi prin PM (private message) mesajele importante.
Kugarth
Gold Member

Mesajde ALEKSS » 20 Oct 2008, 10:09

nu te contrazic, dar sa sti ca cei de la samsung au fost printre primii cu cele mai bune LCD-uri, cel mai bine sa mergi intr-un supermarket si sa le pui pe amandoua la o comparatie personala
ALEKSS
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2012 - 1.0 125cp
VIN: WF0KXXGCBKCE11148

Mesajde Kugarth » 20 Oct 2008, 10:13

Apoi ca nu le compar prin magazine, chiar e acelasi ecran: Citeste articolul intitulat "Samsung, Sony join forces on LCDs" (si e de prin 2004): sursa
"Il Toro"
Kugarth
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 20 Oct 2008, 10:43

Eu zic s-o lasati mai moale cu Sony .. a ramas doar un nume .. poate inca se mai merita cand vine vorba de camere video profesionale.
Pentru LCD mergi pe ceva cu ecran Samsung, cu ultima tehnologie a carui nume imi scapa acum, dar cica negrul e negru :P si incearca sa nu mergi pe ceva mai mare de 40".
Pentru Plasma, mergi pe Panasonic TH-**PV80*/800* pt. HD ready sau TH-**PY80*/800* pentru Full-HD. Sunt singurii care fac plasme serioase. Ar mai fi fost Pioneer, mult mai scumpi dar si mai buni, dar au renuntat la ele ca sa treaca pe LCD :(.
Intra si pe http://www.hi-fi.ro/fhifi/ si vezi ce a zis PUF in ultimul lui review legat de TH-50PY80 :)
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde Kugarth » 20 Oct 2008, 10:48

$1 scrie:$2u zic s-o lasati mai moale cu Sony .. a ramas doar un nume ...
Pentru LCD mergi pe ceva cu ecran Samsung, cu ultima tehnologie a carui nume imi scapa acum, dar cica negrul e negru :P si incearca sa nu mergi pe ceva mai mare de 40"

Alexandru ... doar ce am scris mai sus ca e acelasi ecran ... citeste articolul.
"Il Toro"
Kugarth
Gold Member

Mesajde DGAlexandru » 20 Oct 2008, 10:54

$1 scrie:$2lexandru ... doar ce am scris mai sus ca e acelasi ecran ... citeste articolul.
Eu inca scriam in timp ce ai postat tu :D Am vazut ce ai zis, dar nu am modificat nimic, pentru ca nu te contrazic cu nimic. Stiu de acel "trust" pe care l-au facut acum aproape 5 ani (inceputul lui 2004). Totusi intr-un LCD nu e vorba doar de ecran, mai e vorba si de un procesor si o implementare a acestuia. Ba mai mult, daca Samsung care face ecranul nu ar stii sa faca un procesor capabil pt. acesta, nu vad cum ar putea Sony s-o faca ;)
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde Mihai L » 20 Oct 2008, 11:18

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Totusi intr-un LCD nu e vorba doar de ecran, mai e vorba si de un procesor si o implementare a acestuia. Ba mai mult, daca Samsung care face ecranul nu ar stii sa faca un procesor capabil pt. acesta, nu vad cum ar putea Sony s-o faca ;)

Sincer, zau daca vad vreo legatura intre acel know-how in conceperea unui procesor si capacitatea de productie a lui Samsung, care ii permita sa scoata ieftin un LCD in conditii OK de calitate...
Si Sony s-ar putea sa stie sa faca LCD-uri de calitate, dar daca ii costa prea scump pot merge pe mana altui producator, vorbim aici de firme care vor sa castige bani.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Alen » 20 Oct 2008, 12:10

ca sa fim consecventi cu noi insine si cu regulamentul forumului, am mutat acest topic la "Audio-Video"....
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Maxy » 20 Oct 2008, 12:57

Daca se foloseste mai mult semnalul analog este bine sa mergi pe o plasma. Oricum la o plasma se vede avantajul culorilor, al negrului care este negru si asa mai departe. Oricum daca vrei un TV de dimenisuni mari clar plasma.
I Felt The Difference
Maxy
Gold Member

Maşina: ex Ford Focus Titanium fl 2.0 TDCi 2008

Mesajde Officer » 20 Oct 2008, 20:54

Eu nu inteleg ce inseamna TV de dimensiuni mari. Am zis clar de la inceput ca va fi de 94 (37 inchi) pentru ca am maxim 2,5 m distanta intre canapea si standulTV si mai mult chiar nu am nevoie pentru ca uitatul la TV e un sport pe care il practic cu deloc succes :). Asta nu inseamna ca nu imi place sa vaz cate un film in conditii cat mai bune, adica nu mi-e chiar indiferent ce imi iau.
Officer
Elodia

Mesajde Kugarth » 20 Oct 2008, 22:03

Pai cred ca ne-am dat suficient cu parerea incat sa ai o idee despre ce sa cauti prin magazine. Mai ramane decat sa te duci sa te uiti, sa le compari, sa le testezi si sa alegi ceva la care sa te uiti cu drag!
Succes la cumparaturi! Sa ne spui ce ai ales pana la urma :)
"Il Toro"
Kugarth
Gold Member

Mesajde psionic » 20 Oct 2008, 23:23

conform standardelor THX- cea mai indicata distanta intre tine si TV este intre 1.54 si 2.2 *latimea ecranului, iar Society of Motion Pictures and Television Engineers recomanda 1.9*latimea ecranului. Insa problema "LCD sau Plasma?" nu e rezolvata. Daca nu ai nevoie de ceva mai mare de 42" cel mai indicat ar fi LCD-ul( mai usor, mai subtire), dar daca vrei calitate super alegi plasma, dar daca nu ai semnal bun nu te ajuta(poti sa ai Ferrari daca nu ai drumuri). Durata de viata la LCD e mai mare, dar probabil nu vei apuca sa-l vezi peste ~60.000 de ore functionare cum se buleste. Insa cu plasma la batranetze te vei putea delecta pe OTV in format digital HD, HDMI, HDD, H2So4, HASIS sau ce o fi pana atunci. PS: Pe langa TV cu ecran mare iti mai trebe: 1 bucata canapea comoda, 1 buc. sunet de calitate, da din ala smecheros mai fidel ca Chuck Noris, 1 buc(hai poate 2,3) prieteni, 1 buc bere(pt fiecare deget de la mana), 1 buc. nevasta cu profilul 'silentios' activat. :D
psionic
Incepator

Maşina: Ford, Escort, 1995, 1400, 55kw, basic

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum