Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Jantele, au rol de a schimba afisarea vitezei de rulare?

26 Oct 2008, 14:57

Nu stiu dak am pus discutia unde trebuie, dar...

Zilele trecute am avut o discutie aprinsa cu niste prieteni, cum ca, daca schimbi jantele masinii cu undele mai mari decat cele optime, viteza afisata pe kilomertaz nu mai este cea corecta.

De aceea va intreb si pe voi, care stiti mai bine, sau care ati auzit, daca esti adevarata situatia!
Parerea mea este ca: nu ar afisa corect :-??

Un alt motiv ar fi ca as cam vrea sa imi pun jante de 19'':P

Ms. Anticipat pentru raspunsuri ;)

Re: Jantele, au rol de a schimba afisarea vitezei de rulare?

26 Oct 2008, 15:00

intr-adevar n-ai postat bine si...
intr-adevar viteza nu mai este cea reala
uite aici sub calculatorul de anvelope procentul de eroare http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
iar aici ai asa numita "biblie a anvelopelor" unde gasesti in doua pagini cam tot ce este de stiut despre anvelope http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

26 Oct 2008, 15:16

Pff! Diferenta de aproape 18 mile.
E ceva!
Mersi mult

26 Oct 2008, 15:29

vezi ca poti sa modifici calculatia sa o faca si in unitati metrice ;)

26 Oct 2008, 17:14

fiind o discutie tehnica valabila pt. toate tipurile de autovehicule, se muta la "Help/Troubleshooting"

27 Oct 2008, 20:07

$1 scrie:$2ff! Diferenta de aproape 18 mile.
E ceva!
Mersi mult

Nu stiu cum ti-ai calculat diferenta asta .... dar daca-ti pui anvelope cu tolonul mic nu vei avea diferente pe vitezometru....
La focus 2 poti pune jante pana la 18'' fara probleme ....daca vrei mai mari.... :-??
Răspunde