27 Oct 2008, 18:02
27 Oct 2008, 18:12
27 Oct 2008, 18:19
27 Oct 2008, 19:05
$1 scrie:$2in cite stiu, astea venite prin posta se considera data "abaterii" data la care ai ridicat recomandata de la posta si nu data efectiva care este trecuta in PV pe care ti l-au trimis.
Daca masina era inchiriata, trebuia sa treci si tu pe altcineva (sotia de exemplu daca are carnet) macar la 2 din ele si scapai doar cu jumatate de puncte
27 Oct 2008, 19:28
27 Oct 2008, 19:52
$1 scrie:$2i-am sters celelalte 2 subiecte identice... 1 e suficient...
27 Oct 2008, 20:20
27 Oct 2008, 22:16
28 Oct 2008, 00:25
28 Oct 2008, 01:41
28 Oct 2008, 10:14
28 Oct 2008, 10:27
28 Oct 2008, 10:29
$1 scrie:$2e traseul asta erau radare dar nu cu camere, ci cu echipaj si iti mai faceau semn ceilalti.
28 Oct 2008, 10:33
$1 scrie:$2uspendarea incepe dupa ce te-au anuntat, nu cand apasa ei cu pixul pe PV la sediul politiei.
am trecut si eu pe acolo (Craiova-Drobeta Turnu Severin) si intr-adevar sunt o gramada de camere.
28 Oct 2008, 10:48
28 Oct 2008, 12:03
28 Oct 2008, 14:12
28 Oct 2008, 14:35
$1 scrie:$200 Km/h in localitate, noaptea?
Bine ti-au facut!
28 Oct 2008, 14:44
$1 scrie:$2ti zice ca-s vitezoman cind va zic ca am primit 4 amenzi de viteza intr-o singura noapte, de alea cu poza venita la domiciliu ! Ia sa-i aud pe cei care stiu drumul dinspre Craiova spre Drobeta Turnu Severin cu cit ar merge ei prin localitatile Argintesti, Tamna si mai una(nu-miamintesc intr-o noapte la ora 1:30 ! Eu am mers cu 96-106 km/h. Pe traseul asta erau radare dar nu cu camere, ci cu echipaj si iti mai faceau semn ceilalti.
Deci am 4 amenzi de mai mult 40km peste limita, intrebarea ar fi: mai ramin cu carnet ? Intreb asta pentru ca am mai primit amenzi de peste 100 km/h cu 2-3 puncte, deci facind putina matematica poate scap cu 12 puncte, insa cumulul aceleiasi infractiuni cu repetitie nu stiu ce poate da...
Problema se complica si anume ca masina fiind inchiriata , firma respectiva a primit niste formulare in care li se cere sa spuna cine conduce a masina abia dupa 17 zile de la ziua cu infractiunea, le-am completat si trimis la Politia Mehedinti si ma astept sa mai treaca ceva vreme pina imi vine amenda acasa. Deci pe linga probabila suspendare a carnetului cred ca si amenda se dubleaza, tripleaza...etc, depasind termenul de 48 de ore in care poti plati, pentru ca ma indoiesc ca tine cineva evidenta datelor in astfel de cazuri.
Din ce am citit s-ar putea sa trec 30 zile de la Ford la "peu geos"![]()
28 Oct 2008, 14:54
$1 scrie:$2$1 scrie:$200 Km/h in localitate, noaptea?
Bine ti-au facut!
DE ce ti se pare mult 100 in localitate. Drumul este perfect din punct de vedere tehnic si circulatia lejera ziua dar mai ales la 1 noaptea. Eu cunosc foarte bine acea portiune de drum
28 Oct 2008, 15:16
28 Oct 2008, 15:38
$1 scrie:$2$1 scrie:$2$1 scrie:$200 Km/h in localitate, noaptea?
Bine ti-au facut!
DE ce ti se pare mult 100 in localitate. Drumul este perfect din punct de vedere tehnic si circulatia lejera ziua dar mai ales la 1 noaptea. Eu cunosc foarte bine acea portiune de drum
De ce oare, daca legea zice una, romanashul nostru cel istetz, jmecher si descurcaretz trebuie sa inventeze tot felul de motive sa faca cu totul altfel? Ca el o are mai mare, sau ce?
Aceasta mentalitate este ceea ce ne defineste pe noi ca si romani si ne tine pe loc cu zeci de ani in urma tarilor civilizate.
Se poate numi mitocanie, lipsa de respect, nesimtire.
LE:
Si, de fapt, ceea ce discutam noi aici este principala problema in Romania:
- amenzile si sanctiunile nu sunt destul de mari
- exista tot felul de portite prin care leii si cateii pot evita legea
- fiecare isi face "lege si ordine" dupa cum il taie capul
Eu, sincer ma indoiesc foarte tare ca daca ai fi fost in Germania de exemplu, tu ti-ai fi permis sa mergi cu dublul vitezei legale in localitate.
Si, daca te-ar fi prins si ti-ar fi luat permisul, ai fi pus botul pe labe si mana in buzunar si ai fi platit, mult al dracului. Si data viitoare ai fi mers in limite legale.
28 Oct 2008, 16:09
$1 scrie:$2$1 scrie:$2$1 scrie:$200 Km/h in localitate, noaptea?
Bine ti-au facut!
De ce oare, daca legea zice una, romanashul nostru cel istetz, jmecher si descurcaretz trebuie sa inventeze tot felul de motive sa faca cu totul altfel? Ca el o are mai mare, sau ce?
Aceasta mentalitate este ceea ce ne defineste pe noi ca si romani si ne tine pe loc cu zeci de ani in urma tarilor civilizate.
Se poate numi mitocanie, lipsa de respect, nesimtire.
LE:
Si, de fapt, ceea ce discutam noi aici este principala problema in Romania:
- amenzile si sanctiunile nu sunt destul de mari
- exista tot felul de portite prin care leii si cateii pot evita legea
- fiecare isi face "lege si ordine" dupa cum il taie capul
Eu, sincer ma indoiesc foarte tare ca daca ai fi fost in Germania de exemplu, tu ti-ai fi permis sa mergi cu dublul vitezei legale in localitate.
Si, daca te-ar fi prins si ti-ar fi luat permisul, ai fi pus botul pe labe si mana in buzunar si ai fi platit, mult al dracului. Si data viitoare ai fi mers in limite legale.
28 Oct 2008, 16:23
$1 scrie:$2ttp://www.incepator.ro/Oug_195_2002/default.asp
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, are reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin.(6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin.(1) lit.a) şi b).
28 Oct 2008, 17:31
28 Oct 2008, 17:46
28 Oct 2008, 17:57
28 Oct 2008, 18:14
$1 scrie:$2Un link din Legea Circulatiei se poate? Mi se pare total aiurea sa fie asa... Daca omul merge cu 300km/h ar trebui sa fie suspendat pe loc, indiferent ca e anuntat sau nu!
31 Oct 2008, 11:45
31 Oct 2008, 12:13
$1 scrie:$2m spus eu ca nu-mi recunosc greseala ? Am gresit deliberat pentru ca am avut motive intemeiate si pentru ca nu riscam (probabil) viata nimanui la 2 noaptea in niste sate fara ciini! Atita proslaviti vestul si legile lui si nici jumatate din astia n-ati fost sa vedeti cum e acolo ! Chiar, de ce mai stati aici, sa ne educati pe noi ? Ia spuneti-mi citi aveti impresia ca politia chiar va protejeaza cind ei stau cu radarele la capatul satelor/oraselor, unde sint cel mult 2 hale de productie sau 2 stine si mai zic ca "vaaaai cite acidente mortale au fost..." , sau intre localitati sa te opreasca la 120 ... cind ai voie 90 ! Citi stau in oras sa vada cine circula pe linia de tramvai, sau parcheaza oriunde sau sa le ia taloanele alora cu "conserve" dar cu RAR la zi! Sau citi vin cind e un ambuteiaj datorat repararii nesfirsite a carosabilului? Mie mi-ar place sa fiu , de exemplu, politist rutier mobil cu masina civila care chiar sa dea amenzi justificate, nu de aia de lasa masinile pe marginea santului sa-ti dea impresia ca sint la datorie.
Asa ca lasati morala, ca legile nu sint facute sa nu le incalcam ci sa le respectam intr-o limita rezonabila. Mai putin si ma si faceati infractor ! Daca ei ma vor intreaba de ce am mers cu 100km/h , dati-mi voie sa intreb si eu de ce nu si cum m-au inregistrat ! Dar se pare ca pot face asta doar in instanta, pen'ca erau scumpe dom'le pozele ca sa le trimita si pe alea...