Salut!
Ma alatur si eu posesorilor de Volvo de pe acest forum.
Am un V50 - 2.0 D, echipare Momentum, insa cu upgrade-uri facute pana la Summum.
Am condus si Focusuri din diferiti ani de fabricatie. Diferentele sesizate de mine clar sunt: Volvo simte mai bine soseaua si e mai putin rigid decat Focus, confort si pozitie la volan usor superior la Volvo, dotari si aspect interior si exterior net superior la Volvo. Consola aia centrala subtire si cu gaura in spate face absolut toti banii.
Despre motorizare nu prea pot face comparatie, eu avand 2.0 D (motor PSA - Peugeot) si cutie de Volvo care trage bine chiar si la 4000 rpm, ceea ce n-as putea spune despre Focusurile diesel, insa nici n-am condus vreun Focus cu motor 2.0 TDCI (nici nu cred ca exista).
Intradevar Focus este varianta mai ieftina a lui S40 sau V50, insa e o senzatie de siguranta, confort si placere atunci cand conduc Volvo, pe care la Focus nu o simt.
Dpdv al costurilor pieselor, sunt multe care se potrivesc de pe un model pe altul, insa unde nu se potrivesc la Volvo sunt mai piperate la pret. In principiu Volvo S40, V50 sunt niste masini foarte fiabile, insa atentie la partea de electrica si electronica. Nu va recomand sa faceti diagnoze cu soft-uri universale ci doar cu soft dedicat Vida Dice si cel care va face diagnosticarea sa fie un bun interpretator de erori, altfel va treziti ca schimbati piese de sute sau mii de lei si eroarea va persista (sunt Stan Patitul cu astea).
Eu am scos-o la vanzare pe a mea, dar cred c-o sa-mi fie foarte greu sa ma despart de ea, mai ales ca mi-e groaza de masinile cu DPF (numai probleme am auzit despre ele), a mea fiind Euro 3 fara DPF. Chiar ieri imi spunea sotia, dupa un drum pana la Craiova si inapoi cu Volvo, ca daca nu gasesc ceva cel putin similar ca si confort si putere, sa nu o vand. Cred c-o sa-mi fie greu sa ma orientez la alte marci, insa am ochit cateva V50 mai noi, cateva Mondeo si 2-3 Passat-uri care par suficient de dotate si intretinute.
Bafta!
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

-