Intamplare aseara la intersectia de la Pta Sudului. De fapt era cam noapte, pe la 11.
Pe sensul dinspre Brancoveanu, eram al treilea pe banda a 3a (cifra magica in folcorul romanesc) la semafor cu inca o masina in spatele meu, ca sa facem dreapta apoi spre Vacaresti. Eu in spatele unei dubite (a 2a la semafor) si a unei doamne respectabile dupa cum aveam sa descopar ulterior (1a la semafor). Stationam pentru ca era rosu. In dreapta mea, o domnita soferita. Aud din spate semnale de ambulanta, vad in retrovizoare ca ambulanta intra pe banda a 3a, dau flash-uri dubitei pentru ca nu aveam cum sa fac loc si nimeni nu misca, dubita incepe sa faca dreapta - de ce oare

- intra in banda a 2a si continua in intersectie pe rosu ca sa faca loc. Bineinteles ca incerc sa urmaresc dubita ca sa eliberez la randul meu banda pentru ca doamna respectabila era pe loc repaus. Astfel ma trezesc incercuit de o doamna si-o domnita (in alte circumstante poate ca n-ar fii fost deloc tragic, ba dimpotriva

).
Ce se croseta in acel moment in pole position:
- domnita ce se afla in paralel cu mine in urma cu cateva secunde se gandise cam asa: "de ce sa-l las sa-mi taie calea cand uite ce de spatiu se facu pan' la semafor, hai sa ma dau mai fata si sa opresc, ca doar e rosu si la decret scrie negru pe alb ca trebuie sa opresti"
- doamna "respectabila", 1a la semafor, nu schitase niciun gest pana in acel moment din exact acelasi motiv. Daca e rosu, n-o clintesti nici cu uraganul.
Nervi, nu alta!

Dupa ce aplic un set de flash-uri si claxoane enervat, domnita are o revelatie si descopera ca toata intersectia era libera pentru ca cei cu drept de trecere pe verde avusesera suficient bun-simt sa opreasca si sa astepte trecerea ambulantei. Inainteaza si-mi face astfel loc sa degajez la randul meu.
Stupoarea insa loveste mai abitir cand ajung in paralel cu doamna "respectabila" si intorc capul din mers ca sa scanez cauza blocajului: vad cu coada ochiului ambulanta zdranganind apocaliptic in spatele ei, iar ea, cu o fata foarte iritata si deranjata, probabil de cei 3 pasageri care vadit ii strigau "treci pe rosu!" din toti plamanii, ridica din umeri si dadea din maini cam asa

In traducere libera: "n-am ce-i face cat e rosu"