ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

pompa alimentata la 12v pt spalare auto cu jet

19 Noi 2008, 15:33

Salut, am auzit de un aparat care trage apa dintr-un vas (eventual un bidon de 5-10 L) si cu care poti spala masina cu jet. Pompa s-ar alimenta la mufa de bricheta. Mi se pare interesant si cred ca ofera autonomie, se poate spala si in parcare. Eu tocmai am ceruit masina si mi s-a recomandat sa o spal numai cu jet de apa ( nu prin frecare) pentru a mentine mai mult timp efectul ceruirii. Daca ar fi si un pret acceptabil, cred ca as cumpara.

Re: pompa alimentata la 12v pt spalare auto cu jet

19 Noi 2008, 16:03

Nu o sa fie destul de puternica.

19 Noi 2008, 19:07

Ai putea incerca cu o pompa de zugravit... :D

19 Noi 2008, 19:42

Mihai, daca ai de stricat vreun perete, fa-mi rost de pompa si ti-l fac " de comanda".
Lasand gluma la o parte ideea nu e rea, nu mai descarci nici acumulatorul masinii; problema e ca n-am asa ceva. Mi-amintesc de un fost coleg care-si luase un stropitor pentru pomii fructiferi de la "mosie", spunea ca se punea in spate ca un rucsac si avea niste "aripi" care actionau pompa . Necazul era ca trebuia sa dea cam des din aripi (erau actionate prin miscarea bratelor) si era cam obositor.Eu am in balcon o bicicleta Pegas care are peste 20 de ani, as putea incerca o pompa cu pedale.

20 Noi 2008, 09:41

Am vazut asa ceva, vindea un tip in targul vitan. Era adusa de afara si o vindea cu 250 ron.

21 Noi 2008, 09:07

Am mai auzit pe cineva ca a luat de acolo, a spus ca a dat doar 170 ron, probabil a avut noroc.As fi preferat sa iau din magazin.

21 Noi 2008, 10:37

de un timp este o problema cu spalatul masinii in fata / spatele blocului
( cel putin la noi in TM )
daca te vede politia comunitara te arde cu o amenda frumusica !!

am cumparat din ungaria o pompa cu pistol ( asemanator cu ce se foloseste in spalatoriile auto )
dar nu o poti folosi " in siguranta " doar la curte

30 Mar 2009, 15:22

pompa se alimenteaza la 12 v? ma intereseaza marca, poate gasesc ceva cu ajutorul Google
, pana acum nu am gasit decat alimentate la 220/380 volti.

30 Mar 2009, 15:33

Ca sa ai presiune cum trebuie la o pompa de spalat iti trebuie o tensiune de alimentare mai mare de 12V. Asa ca solutia ramane spalatoria de la coltul strazii sau pentru norocosii care stau la casa o pompa cu presiune alimentata la 220.

30 Mar 2009, 15:41

sau asta!? :-??
http://www.111.ro/demo-video

30 Mar 2009, 15:51

Al dracu' produs "revolutionar" :P. Pai dai la carpele alea pana mori, plus ca-ti ajunge un spray d-ala la maxim 2 "spalari".

30 Mar 2009, 16:14

$1 scrie:$2ompa se alimenteaza la 12 v? ma intereseaza marca, poate gasesc ceva cu ajutorul Google
, pana acum nu am gasit decat alimentate la 220/380 volti.

Incearca cu un invertor auto, adica iei o pompa care merge la 220V si o bagi in invertorul auto care functioneaza de la bricheta masinii. Ar trebui sa mearga. Nu stiu insa cu ce presiune ... :-??

30 Mar 2009, 16:30

In conditiile in care o asemenea pompa consuma o putere de ordinul a 2 - 5 KW, nu iti recomand sa incerci asa ceva. Bricheta masinii poate furniza maxim 10A, adica 120 W la 12V.

Oricum, pe instalatia unei masini obisnuite, un consumator de peste 500 W deja este foarte mare.

31 Mar 2009, 10:32

Acum o saptamana am vazut un vecin folosind o asemenea pompa

31 Mar 2009, 10:53

Am mai gasit ceva, dar ma sperie pretul, mai bine caut in targ in Vitan.
http://www.obi.ro/ro/offers/promotion/index.html
Răspunde